URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2017, 15:47

Mărţişoare muzicale: Orădenii sunt invitaţi la un concert de muzică clasică la Casa Darvas - La Roche

Mărţişoare muzicale: Orădenii sunt invitaţi la un concert de muzică clasică la Casa Darvas - La Roche Casa Darvas - La Roche, situată pe strada Iosif Vulcan, a fost cumpărată de Primăria Oradea, care doreşte să o transforme în Muzeu Art Nouveau
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor îi invită pe orădeni la un concert de muzică clasică oferit de duetul Duo Varadiensis, special de 1 martie. Recitalul va avea loc la Casa Darvas -  La Roche, cu începere de la ora 17, iar intrarea este liberă.

Duo Varadiensis s-a înfiinţat în anul 2016 şi este compus din violoniştii orădeni Lucian Maliţa şi Alexandru Iosif Thurzó.

Lucian Maliţa a debutat la vârsta de 10 ani, când a reprezentat judeţul Bihor la emisiunea-concurs "Dialog de la distanţă", juriul naţional acordându-i pentru interpretare nota maximă. Şi-a continuat studiile la Liceul de Muzică din Bucureşti, urmând apoi Conservatorul "Ciprian Porumbescu", unde a fost coordonat de renumitul profesor de vioară Modest Iftinchi. După finalizarea studiilor muzicale, s-a reîntors la Oradea ca profesor de vioară pentru o perioadă de 5 ani la Şcoala de Arte "Francisc Hubic", după care s-a alăturat orchestrei Filarmonicii de Stat din Oradea.

Alexandru Iosif Thurzó provine dintr-o familie de muzicieni, mama sa a fost mezzosoprană, iar tatăl muzicolog şi organizator de spectacole de operă. Absolvent al Conservatorului "George Enescu" din Iaşi, violonistul orădean are trecute în palmaresul său peste 3.000 de concerte susţinute în ţară şi în străinătate. Este într-o strânsă colaborare de peste 20 ani cu Şcoala de muzică din oraşul Brasilia din Brazilia, unde timp de 3 luni pe an predă, susţine concerte şi descoperă noi talente.

În cadrul concertului de mărţişor, publicul va audia compoziţii muzicale din repertoriul artiştilor Georg Friedrich Händel, Joseph Haydn, Edvard Grieg, Franz Peter Schubert.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON