URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2016, 08:15

Toamna noastră: Peste 65.000 de orădeni s-au distrat în aer liber la a 25-a ediţie a Toamnei Orădene

Toamna noastră: Peste 65.000 de orădeni s-au distrat în aer liber la a 25-a ediţie a Toamnei Orădene UNIŢI PENTRU CARLA’S DREAM. Reabilitată şi reconfigurată, Piaţa Unirii s-a umplut de orădeni sâmbătă, 8 octombrie: 15.000 de persoane au venit în centrul oraşului pentru concertul moldovenilor de la Carla’s Dream
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Obişnuiţi să chefuiască la Toamna Orădeană chiar şi trei săptămâni, locuitorii oraşului au avut parte, anul acesta, de o sărbătoare condensată în doar patru zile, dar care s-a dovedit foarte reuşită.

Aspectul de bâlci a fost radical schimbat datorită standurilor civilizate ale Street Food Festival, unde bucătari pricepuţi au demonstrat că distracţia nu trebuie să aibă ca ingrediente doar mititeii şi berea. Noutăţile au fost pe placul orădenilor: nu doar că au participat în număr mare la evenimente, dar au şi golit frigiderele mai abitir decât prevedeau comercianţii.

Dansul uriaşilor

Organizată de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune, ediţia 2016 a Toamnei Orădene a avut loc în Piaţa Unirii, unde jumătate din spaţiul pietonal a fost ocupat de Street Food Festival, iar cealaltă jumătate de scena pe care au urcat artiştii şi "ringul" aferent.

Pe timpul zilei, pe lângă festivalul de "mâncare stradală", programul Toamnei Orădene a cuprins activităţi dedicate copiilor, precum ateliere de face-painting sau picturi pe figurine ceramice, şi două spectacole de dans. Cel oferit de actorii Teatrului Tascabile din Bergamo, Italia, care au valsat pe picioroange, a fost nu doar inedit, ci şi impresionant pentru cele câteva sute de spectatori orădeni.

Final... strălucit

De departe, cel mai aşteptat moment a fost concertul de sâmbătă seară al moldovenilor de la Carla’s Dream, pentru care în Piaţa Unirii s-au adunat circa 15.000 de oameni, semn că organizatorii au ales bine trupa cap de afiş.

Puhoiul de orădeni i-a surprins însă pe comercianţi: mai multe standuri ale Street Food Festival au rămas fără ingrediente, iar duminică seară cele mai multe au fost nevoite să-şi înjumătăţească oferta. Dozatoarele de bere au fost şi ele golite, iar vinul fiert a trecut ca apa în deşert. Chiar şi aşa, orădenii au rămas în centru până aproape de miezul nopţii, dornici să urmărească focurile de artificii. Nu au regretat: spectacolul de 10 minute a fost unul excepţional.

Organizatorii au estimat că la Toamna Orădeană, în cele patru zile, au participat peste 65.000 de persoane. Semn evident că orădenilor le-a plăcut din plin oferta...


VOCEA STRĂZII:

Cum vi s-a părut ediţia din acest an a Toamnei Orădene?

Eu cred că a fost cea mai reuşită Toamnă Orădeană. Programul a fost frumos şi variat, organizarea ok, mâncarea delicioasă.

Florica Pop

Mi-au plăcut mult evenimentele din Cetate organizate pentru copii, dar păcat că s-au suprapus cu altele din Piaţa Unirii.

Andi

Trupele care au concertat au fost bine alese, dar sonorizarea nu prea. Mâncarea mi s-a părut cam scumpă pentru ce ne permitem noi.

Bogdan Bodea

Spectacolele au fost frumoase. În schimb, Street Food Festival mi s-a părut mai degrabă un bâlci sătesc mutat în centrul oraşului.

Ţigan Mircea

Evenimentul a fost foarte bine organizat, problema au fost semenii care, în loc să se distreze, au preferat să distrugă şi să facă mizerie.

Csaba Zsucs

A fost altfel, şi eu zic că a fost mai bine aşa. Fără tiribombe, fără vânzătorii de kitsch-uri şi fără eternele tarabe cu mici şi bere.

Anonim

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON