URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2016, 17:34

Cinci spitale din Bihor au unităţi de transfuzie sanguină neautorizate. Din greşeală, pe listă apare şi Judeţeanul, care are autorizaţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În sistemul sanitar românesc există 142 de spitale cu unităţi de transfuzie sanguină neautorizate, din care 108 sunt spitale publice şi 34 sunt spitale private, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii, în contextul cazurilor de transfuzii greşite la două spitale din Bucureşti.

Pe "lista neagră" se află inclusiv instituţii sanitare de referinţă naţională, precum Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, iar la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias nu există date ale Direcţiei Sanitare Publice.

Conform informaţiilor difuzate de presa centrală, Ministerul a cerut situaţiile de la Direcţiile de Sănătate Publică din judeţe şi a comparat rezultatele cu unităţile care primesc sânge şi produse sanguine de la Institutul Naţional de Hematologie şi Centrele de Transfuzii din municipiile reşedinţă de judeţ.

În Bihor, în acestă situaţie s-ar afla, potrivit Ministerului, spitalele municipale din Oradea, Salonta, Marghita şi Beiuş, spitalul orăşenesc din Aleşd, spitalul privat Pelican, dar şi Spitalul Judeţean.

Managerul acestuia din urmă, însă, dr. Gheorghe Carp, afirmă că includerea pe listă este eronată, din simplul motiv că unitatea de transfuzie proprie este autorizată chiar de luni, 1 august, deci cu două zile înaintea anunţului Ministerului.

"Chiar luni am primit autorizarea pentru punctul de transfuzie, după ce am făcut lucrări de modernizare conform standardelor actuale, ce presupun inclusiv existenţa unei săli de odihnă şi refacere lângă sala unde se face transfuzia propriu-zisă. Mai mult, suntem în curs de a obţine aprobarea şi pentru un punct de tranfuzie sanguină la Maternitate, care nu avea asemenea facilitate", a declarat joi, pentru BIHOREANUL, dr. Gheorghe Carp.

Pe de altă parte, în ce priveşte spitalele ale căror unităţi de transfuzie nu deţin autorizaţii, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a fixat managerilor acestora un termen de trei luni pentru conformare şi obţinerea autorizaţiilor, iar în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, după expirarea termenului Centrele de Transfuzii din municipiile reşedinţă de judeţ nu vor mai livra sânge şi produse sanguine respectivelor spitale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Erori eronate !
Oare ce perioada a functionat punctul de transfuzie din cadrul Spitalul Judetean Clinic de Urgenta fara aceasta autorizare ? Sa se faca public actul pentru ca exista indoieli!Oare cand se va rezolva problema canalizarii reale a apelor uzate provenite din aceasta unitate sanitara ,bine stiut fiind faptul ca prosectura din cadrul unitatii spitalicesti se afla sub nivelul canalizarii orasenesti?
Postat 11 August 2016, 14:36 de platona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON