URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Septembrie 2014, 17:12

"Tun" de 1,5 milioane euro: Administratorii a două firme au fost reținuți

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administratorii a două firme orădene, Mitcris şi Mitcris Turism Plus, acuzaţi de o fraudă fiscală de 1,5 milioane euro au fost prezentați, joi, în fața judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Este vorba despre Cristian Sabou şi Gheorghe Hălmăgean, reţinuţi cu o zi mai devreme de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, după ce, în perioada 2012-2013, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale celor două firme facturi fictive de la societăţi cu comportament de tip "fantomă".

Totodată, cei doi sunt bănuiţi că, în aceeaşi calitate, ar fi simulat livrări intracomunitare de mărfuri către firme din Ungaria, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Procesul celor doi afaceriști a început joi, la ora 12, și a durat mai bine de 5 ore, soluția fiind pronunțată după alte mai bine de 2 ore. "Judecătorul a respins propunerea  de arestare preventivă, dând dovadă de echilibru și înțelepciune. A apreciat că nu se impune o măsură preventivă, mai ales că cele două persoane reținute sunt, de fapt, pioni, ancheta vizând persoane juridice de anvergură internațională", a explicat avocatul Alexandru Lele, apărătorul celor doi. 

Încheierea Tribunalului Bihor nu este definitivă, putând fi atacată prin contestaţie care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Cristian Sabou și Gheorghe Hălmăgean au fost reţinuţi, miercuri, în urma unei ample acţiuni la care au participat 40 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Serviciului de Operaţiuni Speciale şi în cadrul căreia au fost efectuate 10 percheziţii la domiciliile şi la imobilele în care îşi desfăşurau activitatea firmele administrate de aceştia.

Potrivit unui comunicat făcut public, joi, de Biroul de presă al Poliției Bihor, în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente contabile, cinci laptopuri, cinci harduri PC, patru sisteme de calcul, token-uri, memory stick-uri, precum şi 15.000 euro.

Prejudiciul total provocat bugetului consolidat al statului, estimat până în prezent, se ridică la peste 7 milioane lei, adică peste 1,5 milioane euro, anchetatorii urmând să ia măsuri asiguratorii pentru recuperării acestuia.

Conform aceluiaşi comunicat, ancheta a beneficiat şi de participarea unor specialişti din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON