URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2011, 08:29

Amici pe bani publici: Licitaţie cu dedicaţie!

Amici pe bani publici: Licitaţie cu dedicaţie! BUCURIE PIERITĂ. Construcţia noului sediu al Ambulanţei pe strada Sucevei (foto) i-a bucurat pe angajaţi, deoarece în actualul amplasament condiţiile sunt improprii. "Am aşteptat 12 ani pentru acest sediu. Ferească Dumnezeu să nu se mai facă!", zice liderul sindical Gheorghe Chiş. Iar temerile s-ar putea să i se adeverească, căci licitaţia a fost contestată, suspectată a fi aranjată în favoarea omului de afaceri Remus Căpăţână (foto mijloc), prietenul şefului DSP Bihor, Marius Pîrcioagă (foto dreapta), prin managerul Ambulanţei, George Gălbineanu (foto stânga)
Amici pe bani publici: Licitaţie cu dedicaţie! SAMARITEAN CONTROVERSAT. La 43 de ani, Remus Căpăţână (foto) e acţionar în 5 firme, cele mai cunoscute fiind Kronovest, specializată în mobilier, şi Vestind Construct, în construcţii. Anul trecut, Vestind a fost amendată de Inspectoratul în Construcţii deoarece, în timpul reabilitării unei clădiri din centrul Oradiei, n-a amenajat o podină acoperită, iar o parte a cornişei s-a prăbuşit rănind o trecătoare. Având o avere impresionantă, Căpăţână e cunoscut şi pentru acte de caritate...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zvonul s-a confirmat. Licitaţia pentru noul sediu al Ambulanţei a fost măsluită! Lucrările riscă să fie compromise şi aproape un milion de euro să se ducă pe apa Sâmbetei, ca urmare a unei licitaţii făcute după chipul şi asemănarea unui prieten al şefului Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Omul de afaceri Remus Căpăţână, despre care se spunea încă din vară că vrea să obţină "pe uşa din dos" contractul pentru reabilitarea Ambulanţei, a promis întocmirea proiectului în timp record, de nici 3 ore, aşa că licitaţia a fost contestată de un contracandidat şi poate fi anulată! Mai ales că BIHOREANUL a descoperit şi dovada clară că oamenii lui Căpăţână au participat la elaborarea caietului de sarcini. Cum ar veni, şi-au "scris" singuri ce trebuie să facă...

Zvonuri confirmate

Pe 20 iunie a.c., manageriţa Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Daniela Petrişor, era demisă subit de şeful DSP Bihor, Marius Pîrcioagă, care, în urma unor controale fulger, o acuza de management defectuos. Încă de atunci se zvonea că femeia era înlocuită cu dr. George Gălbineanu, apropiat al PDL şi prieten cu Pîrcioagă, pentru că refuzase să fie "ajutată" la elaborarea documentaţiei pentru licitaţia privind construcţia noului sediu al SAJ de un amic de-al şefului DSP, Remus Căpăţână, interesat să pună mâna pe lucrare.

"Au fost presiuni din partea doctorului Pîrcioagă. Ne-a sugerat să-l contactăm pe domnul Căpăţână, spunând că "o să vină persoana cutare, să vă facă toate procedurile, daţi-i tot ce trebuie". Pentru că s-a împotrivit, doctoriţa Petrişor a fost schimbată", mărturiseşte liderul sindical Gheorghe Chiş.

Cert e că la licitaţia desfăşurată luna trecută a fost câştigată de Vestind Construct, aparţinând lui Căpăţână, după ce în competiţie se înscriseseră trei firme: Selina, care pentru 3,5 milioane lei s-a angajat că finalizează lucrarea în 3 luni şi 5 zile, CIAC, care a cerut pe 2,2 milioane lei pentru 4 luni, şi Vestind Construct, care şi-a asumat că face lucrarea pentru 2,1 milioane lei în timp record: 2 luni şi 12 zile. Cum în criteriile de atribuire "inventate" de SAJ preţul mai mic conta doar 50%, proiectarea 25% şi execuţia tot 25%, Vestind părea a avea oferta cea mai avantajoasă.

Preţ subevaluat

03 Mintas.jpgLucrurile n-au rămas, însă, aşa. Mirosind că Vestind a ştiut mai multe decât ceilalţi concurenţi, directorul general al CIAC, Ioan Mintaş (foto), a contestat rezultatul, pe motiv că termenele asumate de Căpăţână sunt nefezabile, atât în ce priveşte proiectarea, cât şi execuţia tehnică. Şi pe bună dreptate...

"Şi-au pus 0,1 zile de proiectare, or aşa ceva e imposibil, pentru că nu se încadrează în termenele tehnice şi legale!", acuză Mintaş. "Apoi, pentru turnarea unui singur planşeu, poţi decofra, la limită, cel mai devreme, după 17 zile, în loc de 25, cum spun normele. Dar, dacă lucrezi şi în perioada rece, lucrările durează mai mult. Pentru trei planşee îţi trebuie cel puţin 50 de zile", explică el.

Într-adevăr, lucrarea presupune, între altele, demolarea a două corpuri de clădire, lucrări de subfundare la fundaţiile existente, refacerea pardoselilor a tencuielilor. Inclusiv canalizarea trebuie refăcută şi urmează să fie construită şi o mansardă.

Chichiţe pe caiet

Trânteala se vede la lecturarea atentă a documentaţiei postate pe SEAP, care dezvăluie şi de ce şi-a permis Vestind să "blufeze" cu proiectarea pe care ar face-o, chipurile, în 2,4 ore.

În vreme ce la partea de execuţie durata lucrărilor e plafonată de achizitor la minim 2 luni (ofertele sub acest termen fiind considerate neserioase) şi maxim 5 luni, la proiectare un termen minim nu mai apare, doar cel maxim de 2 luni. Însă el se impunea nu doar prin analogie cu celălalt criteriu, dar şi prin faptul că proiectarea unei asemenea lucrări presupune o mulţime de acte, studii, schiţe şi avize, imposibil de făcut în timp scurt decât de cei "iniţiaţi". Mai mult, documentaţia trebuia supusă spre aprobare pe etape, unei comisii tehnico-economice a SAJ.

Nefiind instituit un termen minim, caietul de sarcini lăsa cale liberă oricui să "fure startul" şi să se situeze pe nedrept înaintea ofertelor concurenţilor. Iar Căpăţână a profitat...

Fac pe proştii

03 Galbineanu.jpgManagerul SAJ, George Gălbineanu (foto), cel care a aprobat caietul de sarcini şi ar fi trebuit să se asigure de corectitudinea licitaţiei, susţine că ea n-a fost făcută cu dedicaţie. Întrebat despre informaţiile potrivit cărora trimişi ai afaceristului au luat parte la întocmirea documentaţiei, şeful SAJ a replicat că nu-i adevărat.

Atât el, cât şi Remus Cacuci, şeful biroului de achiziţii, care a întocmit caietul de sarcini şi a fost preşedintele comisiei de evaluare a ofertelor, dar şi directoarea economică Mihaela Barnoş, care a avizat documentaţia, recunosc că nestabilirea unui termen minim de proiectare a fost o omisiune, dar nu una care încalcă legea. Şi nicidecum n-ar constitui o portiţă larg deschisă pentru cineva...

Întrebat dacă îşi va da demisia dacă BIHOREANUL dovedeşte contrariul, Gălbineanu s-a dat încolţit. "Întrebarea e tendenţioasă. Să lăsăm forurile abilitate să decidă. Totuşi, CNSC (Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor - n.r.) e instanţa superioară", a spus directorul. Dar dacă banii alocaţi de minister se vor pierde pentru că n-au fost folosiţi anul acesta? "Ne vom da demisia toţi. Îmi dau demisia şi îi fac pe plac sursei dumneaoastră", a bravat Gălbineanu, ironic.

Pionul lui Căpăţână

Convins, probabil, şi el, ca şi ceilalţi, că măsluirea n-are cum să fie dovedită, managerul şi apropiaţii săi nu bănuiau că, la momentul la care le punea aceste întrebări "tendenţioase", BIHOREANUL descoperise deja că însăşi tema de proiectare a noului sediu, cuprinsă în caietul de sarcini şi postată pe SEAP, le dă de gol aranjamentul.

Favorizarea lui Căpăţână e evidenţiată clar de caracteristicile interne ale documentului în cauză. Ele arată că tema de proiectare care poartă antetul SAJ, cea care spune în detaliu ce trebuie să conţină documentaţia tehnică pentru realizarea lucrării - şi care nu putea fi realizată fără acces la arhivele Ambulanţei - este întocmită pe calculatoarele unei anume firme Levions Consulting.

cazacu 3.jpgSocietatea aparţine orădeanului Puiu Dorel Cazacu (foto), care nici el nu e fitecine. Din ianuarie 2011, potrivit propriului CV, Cazacu ocupă funcţia de director adjunct la Vestind Construct. Adică nimeni altul decât mâna dreaptă a lui Căpăţână. Şi uite aşa, totul se lămureşte!

Prins cu minciuna

Contactat de BIHOREANUL, omul de afaceri Remus Căpăţână a sărit ca ars, acuzând din start ziarul de rea-voinţă şi, în ciuda evidenţelor, a minţit cu tupeu, negând orice legătură atât cu Gălbineanu, cât şi cu Pîrcioagă.

01 Capatana.jpg"Despre ce prostii vorbim? Mi se par calomnii!", a pozat el, uitând cum nu de mult se erija în apărătorul şefului DSP, atunci când BIHOREANUL a dezvăluit că fiica lui Pîrcioagă a fost angajată în mod dubios la Ambulanţă. Iar cu Gălbineanu a fost coleg de liceu...

Alunecos, Căpăţână nu a recunoscut, în ciuda evidenţelor, că s-a angajat să facă proiectul în 0,1 zile, "ci în 12 + 0,1 zile", şi a motivat durata scurtă prin faptul că s-ar fi pregătit din timp. "Când a apărut anunţul pe SEAP, mi-am asumat responsabilitatea întocmirii proiectului. Am avut la dispoziţie o lună", a spus el, adăugând că, dacă nu câştiga licitaţia, vindea proiectul câştigătorului, asta fiind o practică răspândită. Cât priveşte termenul mic de execuţie, Căpăţână spune că are dotările tehnice să finalizeze lucrările în doar 2 luni, lucrând zi şi noapte.

Afaceristul a negat şi că ar fi intervenit la conducerea SAJ, încercând să-şi facă mai uşoară licitaţia. Dimpotrivă. Fosta conducere l-ar fi contactat, ca să-i ajute la caietul de sarcini, căci, vezi Doamne, cei de la SAJ nu ştiau! Dar nicidecum nu e vorba de Cazacu sau Levions Consulting. "Am trimis o doamnă, expert în achiziţii. N-o cunosc personal, numai telefonic, dar până la urmă nu a mai intervenit. Cazacu nici măcar n-a lucrat aici când s-a făcut caietul de sarcini. E la mine doar de o lună. Aşa-s de cusute cu aţă albă toate! Vă jur, sunt om cu credinţă în Dumnezeu, nu cunosc dacă el are acea firmă, dar dacă aveţi o dovadă în senul acesta, vor fi repercusiuni mari", a pozat patronul.

Vorbe goale, care nu reuşesc să deturneze, însă, atenţia de la adevărata poveste: cum se pune mâna pe banii publici. Mecanismul a fost dovedit încă o dată de BIHOREANUL. Mai rămâne doar ca şi autorităţile s-o facă...


SĂ FIE ANCHETĂ!
Sancţiuni de jos în sus

03 Pircioaga.jpgContactat de BIHOREANUL, şeful DSP Bihor, dr. Marius Pîrcioagă (foto), susţine că nu are nici o legătură cu licitaţia de la Ambulanţă şi neagă că ar fi demis-o pe Petrişor pentru că aceasta nu i-a acceptat prietenul ca "ajutor". "Nu are legătură. Doamna Petrişor nu a făcut nimic timp de 6 luni de zile", zice el, punând povestea pe seama răzbunării unor angajaţi ai SAJ, pentru că a sesizat poliţia în privinţa lipsei de carburanţi şi a 10 autosanitare din inventar.

Şeful DSP susţine că nici n-avea cum să influenţeze licitaţia. "Există organism naţional de contestaţii, să verifice. Peste tot sunt contestaţii. Licitaţia se face prin SEAP. Aici nu merge că  aprobă X, scrie Y şi dau cui vreau". Pîrcioagă mai afirmă că, în funcţie de soluţia care va sosi de la CNSC, va lua măsuri dacă se vor impune, dar nu e sigur că ele vor implica şi demiterea managerului, la fel cum a făcut cu Petrişor. "Vom analiza şi vom vedea cine ce responsabilităţi nu şi-a îndeplinit. Nu se putea amesteca el într-o comisie. Dacă s-au produs erori din partea comisiei îi voi cere dânsului să îmi prezinte măsurile împotriva comisiei care a făcut greşeli. Se merge gradual. Dacă dânsul nu ia măsuri, discuţia se reia"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
legea junglei
Oare de ce provoaca atata repulsie acest personaj Capatana supranumit Lord of the Dicks? Normal, oricine poate face acte de caritate din bani furati, dar chiar si atunci e prea tarziu, te-a luat valul si e prea greu sa te opresti. Exista un termen medical numit "cleptomanie" Le recomand crailor din anunt sa consulte un tratat medical, poate isi gasesc izbavirea...
Postat 19 Decembrie 2011, 12:45 de consateanu
Sa indraznesc?
@as vrea eu,te-as invita la o cafea,te incumeti? :) Fara gluma,poate am avea putin de vorbit..
Postat 02 Noiembrie 2011, 11:27 de simo36
K
Simo36, k, mea culpa! :)
Postat 25 Septembrie 2011, 15:16 de REX
Pe langa subiect
Comentez mai rar insa cand se intampla cam stiu despre ce vorbesc si fac asta in speranta ca cineva ar putea avea un beneficiu cat de mic citind... @Recs,ma bucur ca am ajuns la aceeasi concentratie a perceptiei..:))) Recunosc .N-ai inteles nimic . In realitate sagetile mele erau 3 la numar si tu te legi doar de ultima pe care o si denaturezi complet... Este impardonabil sa ne inghesuim sa comentam fara sa stim macar sa scriem corect! Ultimul indemn curgea clar intr-o alta directie nemaivorbind ca ghilimelele trebuiau deduse. :)
Postat 25 Septembrie 2011, 13:15 de simo36
Simo36
Uau, a "pticat" un uom cult peacilea....bravo d-soara simo36 cu QI peste sau egal cu 36 ...dai lectii elevate dar deraiate....oricum la gramatica stai horror, citez "si demult gramatyca si am dubi cai scris correct dar ma asociez la ideia mia ca critica mi-a e juxta", recunosti? ....ca daca nu, e bai!
Postat 23 Septembrie 2011, 12:36 de REX
lege
Voi nu vedeti ca acolo se fura???? Pe fata!!! A spus-o si Capatana, cica, a fost cautat sa ajute personalul SAJ, pentru intocmirea actelor!
Postat 23 Septembrie 2011, 08:32 de as vrea eu
Pe langa subiect
Unii oameni murdaresc tot ce ating! Avem traditie la marlanie-.ne vine hat de prin fumaritul Evului Mediu..Multi dintre romanii bine pozitionati.oricat si-ar spoi aratarile sunt teribil de inculti., nu au niciun reper de moralitate,soiul prost e scris pe fruntea lor iar lipsa de educatie sanatoasa razbate prin milioanele toparlaniei care produce negresit o senzatie continua de voma! Sa multumim sistemului pus in miscare dupa 90 care a nascut acesti monstri! Domnule Chis,spor la treaba! Totusi ,de-o buna vreme ma gadila o curioziate : nu cumva distanta pana la paroxismul acesta de totala mahala este data de grosimea lozului?Apoi, chiar nu avem exemple de urmat ?Nu stiu daca sa rad sau daca sa plang… Pentru forumistul neaos roman care respira aerul tarii mele oricat de indulgenta pensula ma straduiesc sa am ii spun asa:sa sti ca sa schimbat mult si demult gramatyca si am dubi cai scris correct dar ma asociez la ideia mia ca critica mi-a e juxta. Lasa-ti naibii cantaretii cu ceafa groasa cu cantecele de genul “ Două lucruri mă alină şi mă vindecă de boală/Damigeana când îi plină şi mândruţa când îi goală “ si cititi o carte pe an. In acest fel.(in timp) cica se asigura gratuitatea spalaturilor mentale !!!
Postat 23 Septembrie 2011, 06:58 de simo36
Hoti
Pica acoperisul pe bietii angajati, si astia, dati in vileag de ziar, nu mai stiu cum sa se infrupte din felia cu bani. Rusine Rusine si celor care ii sustin aici pe forum...adica ziaristii dau de firul unei povesti de frauda cu bani publici, si voi o tineti sus si tare cu penticostalul si preacuvioasa. Sunt pensionara din sistemul medical, dar asa ceva nu am pomenit, sa iti dea ministru bani, si asta repede, ca sa iti faci sediu nou si altii sa blocheze demersul cu lacomia lor, si mai ales sa sustii pe forum, chiar si anonim, niste hoti. Inca o data rusine, mi-e mila de ce a ajuns tara asta
Postat 23 Septembrie 2011, 00:39 de Zoia
Fratele Chis cel cu pepi...
Nu va faceti griji ca autoare articolului nu va avea dosar penal ca doar are bihoreanu bani si un avocat bun si reputat nu de aia au pierdut numai vreao 2 procese de cand e ziaru ,iar domnu Chis nu mai face multi purici in curand cu ambulanta el oduce in spate si pe Precucernica Daniela si pe multi alti ,apropo nu v-a mai legati de George Gălbineanu si de dr. Marius Pîrcioagă ca nu are rost sunt oameni capabili nu se uite la ce scriu toate ziarele de barfe mai ales ca aproape toate informatiile care au fost in acest articol au fost date de Chis tot el a facut si scandalu cu celelalte articole despre ambulanta ,Chis a avut dreptu sa isi bage fata la ambulanta dar dr. Pircioaga nu ca nu a vurt Chis ...Fratele Chis .ha ha ha
Postat 22 Septembrie 2011, 14:18 de Jurnalistul G.
lege
Din pacate nu o sa mearga nici aceasta ancheta, pana la capat! Capatana& Company,vor mitui pe cine trebuie,sa iasa basma curata!!! As vrea eu,sa fie altfel!
Postat 22 Septembrie 2011, 12:15 de as vrea eu
@popescu
Sunt curios sa aflu deznodamantul si cine se va alege cu dosarul penal. Cred ca ori autoarea articolului ori Ghitza Chis si amanta sa Daniela care loviti fiind in orgolii si nu numai, au inceput cu improscatul mizeriei din capul lor GOL Golutz dar care sunt cufundati in ilegalitati pana in gat. De onicei cine acuza sa scuza, nu? Va rog cu totii sa urmariti numerele viitoare ale bihoreanului...va urma un articol SENZATIONAL despre Daniela Precucernica, A si sa nu uit @Popescu....de cativa ani incoace s-au schimbat regulile gramaticale ale limbii romane cu care vad ca esti foarteeeeee in urma, asadar inainte sa te avanti in a-ti exprima opiniile de *, invata limba romana. "sint" a fost inlocuit cu "sunt" si "î"-ul din "pina" cu "â", ANALFABETULE !!!
Postat 22 Septembrie 2011, 11:34 de Nevermind
seceta sa mance Romania
ce moaca de desidratati de la alcool au:))) ha, ha, ha, ha astai fericiti, never!
Postat 22 Septembrie 2011, 11:15 de ha, ha, ha
sanatatea
SINT sigur ca Cseke a trimis bani spre Bihor pentru a fi folositi pt sanatatea noastra si nu sa imbogateasca smecheri ca dr Pircioaga marele mafiot.Si de data aceasta PDListi demonstreaza ca numai ei traiesc bine,pina cind ii mai suportam?
Postat 22 Septembrie 2011, 09:52 de Popescu
smecheri
In ce tara traim de am ajuns sa facem un titlu de glorie din a fenta statul si a fura din banii publici? Lucratura pe fata fara nici un pardon. Iar angajatii din sistem fac foamea pe salarii reduse si conditii de *.
Postat 22 Septembrie 2011, 09:51 de stanis
Incurca-i drace!
Alte masti, aceeasi piesa. Macar finalul de-ar fi altul, caci smecherii au ajuns sa se dea-n vileag unii pe altii si sa se saboteze reciproc. Iar de-ar pieri definitiv, cu aceasta ocazie, \"jmecherii\", nimeni-n lume n-o sa stie, caci va fi sub palarie, si-apoi cine treaba are!?
Postat 22 Septembrie 2011, 09:38 de Cititor
Tare frate
foarte tare frate. In sfarsit unu cu singe in instalatie.E cazu sa manance si altii nu numa ciac si de-alde nomenclaturisti. bine capatina tine tot asa . dale la geoale ca ne-am saturat de ei
Postat 22 Septembrie 2011, 09:29 de aros
@porno man
vai s-amar de tine mai fraiere cu barba ! Daca ai dovezi,da-le pe fata ! Art e o manipulare a ,,fostilor" care au pierdut firul informatiilor din interiorul SAJ ! Porumbita si cocosul... Datile-o sus dle Capatana ! Papagali ce sunt...
Postat 21 Septembrie 2011, 21:36 de nicolae
vai s-amar
Ce adunatura de fraieri! toate comentariile astea is scrise de tabara lui Capatana. se vede de la o posta :)). Daca e adevarat ce scrie articolu asta, fratilor, va doresc sa va mance puscaria, in frunte cu pircioaga, cu nevasta lui de aranjeaza dosare pentru handicapati!!!! si pe galbineanu@co la fel. Nici mintas nu-i mai breaz, si el le are p-ale lui, da astia intrec orice limita. sper din tot sufletu sa va caute politia. Cat despre stefan serban.... mucosul ala de se dadea important pe la FMF, il stie toata lumea de lingau, sluga si pupa pe in coor pe toata lumea. vai s/amar!!!!
Postat 21 Septembrie 2011, 20:21 de porno man
foarte bine
foarte bine ca a luat capatana lucrarea ...ca deja neam saturat ca ciac si selina sa prinda toate lucrarile mari sa se imbogateasca si sa lucreze de mantuiala..bravo lor ca au facut cea mai buna oferta
Postat 21 Septembrie 2011, 18:25 de xxx
Crina
Parerea mea este ca aceasta incercare de deturnare a banilor publici nu respecta conditia sine qua non de a edulcora comprehensibil compatibilitatea psihomatica a infatuarii introspectiv dogmatice, ceea ce inseamna ca nu prea e bine! Va multumesc
Postat 21 Septembrie 2011, 17:10 de Crina
Arabesque
...ma scuzati...am uitat..."...cu remorca..."...
Postat 21 Septembrie 2011, 17:06 de Arabesque
Arabesque
Buna ziua tuturor...permiteti-mi sa postez urmatorul anunt: "tanara, fara obligatii, senzuala, singura, ochi albastri, 90-62-93, adica perfecta, vand camion de 22 tone". Informatii la telefon Nokia
Postat 21 Septembrie 2011, 17:03 de Arabesque
informatii generale
Anuntul de participare/invitatia de participare a fost publicat in SEAP in data de 15.07.2011. Documentatia a fost publicata in SEAP in data de 20.07.2011. Termenul limita de depunere a ofertelor a fost: 08.08.2011, ora 09. Deschiderea ofertelor a fost in data de 08.08.2011, ora 10. Oferta castigatoare a fost declarata in data de 06.09.2011. Intre timp s-au cerut clarifcari de la SC VESTIND SRL, in legsatura cu termenul de proiectare. Deci... totul s-a facut conform legii. Aceste date se pot verifica pe www.e-licitatie.ro. Conducerea SAJ Bihor
Postat 21 Septembrie 2011, 16:02 de SAJ Bihor
Penibil
As aprecia daca postacii de pe forum nu s-ar folosi de numele meu pentru a-si publica frustrarile. Mare descoperire. Am fost adoptat de Dl. Capatana. E vreo problema legata de treaba asta sau sunt dator in fata cuiva de a da explicatii? Mi se intoarce stomacul pe dos de la mojicii frustrati care pentru 2 lei si-ar vinde si mama. Sper ca mai exista totusi cineva in redactie cu bun simt care modereaza acest forum.
Postat 21 Septembrie 2011, 15:29 de Stefan Serban
limba romana
" Dora", daca domnul Carp a facut ceva pentru orasul acesta, foarte bine. Felicitari!! Dar ce legatura are cu ce am spus eu?
Postat 21 Septembrie 2011, 15:24 de as vrea eu
Io si Capatana
Vizitati-ne pagina de Google+ unde eu si dl Capatana suntem prieteni buni si nu numai: https://plus.google.com/112157306316112359414/posts
Postat 21 Septembrie 2011, 15:21 de Stefan Serban
limba romana
"lulu" , ce inseamna " face to face"? dar "prob"? oare " Asumativa" , " Rezolvativa"?!
Postat 21 Septembrie 2011, 15:20 de as vrea eu
vai si amar
Cunoasteti si voi un nume si va razbunati pe cine stie ce motiv. aveti ocazia sa va descarcati doar pt ca ati auzit de ei...Rezolvativa prob face to face. Sau sunteti lasi. nu intrati pe forum pentru vendete. orice se intampla...primarul e de vina...jenant. Asumativa mediocritatea si traiti cu acest complex...atat meritati
Postat 21 Septembrie 2011, 15:01 de lulu
vax
Penibil...de unde atata ura? de unde aceste informatii. doar un pacient nesatisfacut sau un dusman politic e capabil de atata ura. Domnul Carp chiar a facut ceva pt copiiI nostri si pentru oras. Tu ce ai facut , " as vrea eu?" de la o posta se vede de unde bate vantuL..
Postat 21 Septembrie 2011, 14:50 de Dora
frica de Dumnezeu
Bravo Bihoreanul!!! Ar fi bine , ca autoritatile competente sa se sesizeze si sa mearga pana la capat cu ancheta, in acest caz! Acest Remus Capatana, se ocupa doar cu asa ceva! Doar asa poate sa castige lucrari! Ar trebui sa verifcati si legaturile lui Remus Capatana , cu viceprimarul Carp Gheorghe! Sa vedeti ce lucrari i s-au mai dat acestu, " om de afaceri" , inca de pe vremea cand carp mai era manager la Spitalul de copii! Sa vedeti cine a facut lucrarile de renovare, din casa unde locuieste domnul Carp ( str. Horea)! Domnului Remus Capatana, ar trebui sa ii fie frica sa vorbeasca de Dumnezeu!
Postat 21 Septembrie 2011, 13:49 de as vrea eu
Alexandru Dick
...nu-i cunosc pe acesti oameni dar sunt convins ca exista oarecare legaturi...ca de altfel in toate, TOATE, contractele de lucrari din Romanica! Stiu insa ca domnul Mintas este un personaj de nota 5. O sa va explic cum am ajuns la aceasta concluzie: este un om si un profesor de nota 10 si un antreprenor zero barat...facand media iese 5...totusi e o nota de trecere! Domnul Mintas, prin firma pe care o guverneaza, si-a facut un mod de viata din a contesta diverse firme la diverse proceduri dupa cum si dansului ii place sa se laude "...oricum fac contestatie...". Iar voi cei de la Bihoreanul ar trebui sa stiti ca CIAC are interdictie de a participa la licitatii la Primaria Oradea, ca de curand a fost data afara din lucrarea de la Liceul Gojdu, ca a facut lucrari de mantuiala, ca nu are oameni competenti, nu are muncitori (toti cei buni au zburat la alte firme) si mai mult decat atat e intr-o situatie dezastruoasa, financiar vorbind. Nu stiu cat de buni sunt ceilalti, stiu insa cat de "varza" e CIAC-ul...de aceea domnu' Mintas "ciocu' mic"...desi ce bine-ti statea cu 1 milion de euro in buzunarele dumitale...ca loc, deh, este destul, ca-s goale rau...
Postat 21 Septembrie 2011, 11:36 de Pasare
Precizari
Timpul scurs de la aparitia pe SEAP a licitatiei si deschiderea ofertelor a fost de 40 de zile, timp arhisuficient pt proiectare care dureaza max 14 zile. Depunerea este in 0.1 zile.Termenul de executie este realist 2 luni daca se lucreaza in schimburi. Iar o lucrare de aceasta importanta merita tratata ca atare. Cine a pierdut in acest caz? Cred ca Oradenii, adica noi toti. Anulam licitatii castigate la cel mai mic pret cu termene de executie mici pe motiv ca...nu e CINE "" trebuie""... In rest este un articol scris ""profesionist si echidistant"" - nu-i asa?
Postat 21 Septembrie 2011, 11:35 de C
hotie
Problema e clara. S-a executat o intelegere intre anumite persoane pentru a pune mana pe suma de bani si a o gestiona in folosul lor. Ce o tot dam pe dupa gard. Numai daca esti retardat nu vezi ata alba care leaga toata afacerea. Hotie pe fata. Si ne mai intrebam unde ne sunt banii din sanatate. Dar nu directorul de la ambulanta e principalul vinovat. El e un simplu pion. Altcineva manevreaza tabla de sah. Arunca pionii in lupta si profita fara sa se murdareasca . Tot sistemul il cunoate dar culoarea sa politica ii permite sa spulbere pe oricine i se opune.
Postat 21 Septembrie 2011, 10:54 de dorin
Frumos...
Presupun ca problema ziarului e ca sediul ambulantei nu se va face in 20 de ani la fel ca si Biblioteca Universitatii... Ca daca ar fi castigat CIAC lucrarea ar fi evoluat in acelasi ritm ametitor. Ah, pardon de confuzie. De fapt nu e problema ziarului, e problema ta Raluca, nu-i asa? Ah, pardon din nou... tu ai scris doar ce ti s-a furnizat de Petrisor si Chis. Este problema lor cea mai arzatoare in momentul de fata. Ma bucura totusi faptul ca Bihoreanul a ramas echidistant si obiectiv. Sunt mandru ca am crescut in redactie... Pacat ca nu toata lumea are privilegiul de a fi vizitat de oamenii importanti din redactie pentru a stabili detaliile tehnico-logistice cu privire la cine sa fie "amintit" un urmatorul numar.
Postat 21 Septembrie 2011, 10:32 de Stefan Serban
domnu jurnalist chis...:))
domni de la BIHOREANU ati putea sa nu mai faceti pe cancan , lumea sa plictisit da articolele bomba cum le considera uni ... ca si acuma va pune domnu Chis sa ii puneti pe cei trei pe prima pagina foarte urat din partea lui ca a facut praf statulul ambulantei
Postat 21 Septembrie 2011, 10:26 de anonimat
va inselati ........
de ce nu ii enumerati pe toti care sau implicat in aceasta ancheta ....., oricum nu ati rezolvat nimic cu aceasta ancheta ,numai ca na trebuie sa se bage si cineva in seama ,apropo daca credeti ca nu stie lumea cine v-a impins de la spate sa ii puneti pe prima pagina pe cei tre va inselati...
Postat 21 Septembrie 2011, 10:14 de anonimat
dar voi ce ati crezut
de multe ori ma intreb in spatele firmelor fictive cine sta oare :))))) ca sa vedeti ce jucati sunteti!!! platim ca defap sa fim inselati continuat, nu e acuzatie fi ti mai realistyyyyy, ca nu suteti drogati !! sau poate suntuti majoritatea va multumiti in vaita asta cu sex si atat.
Postat 21 Septembrie 2011, 10:08 de anka
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON