URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 August 2012, 22:50

FC Bihor a învins la penalti-uri Luceafărul Felix, cu 5-3!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de fotbal FC Bihor s-a calificat miercuri seară în turul V al Cupei României, după ce s-a impus, cu 5-3, în faţa formaţiei Luceafărul Felix pe teren propriu, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola". Scorul a fost obţinut după executarea loviturilor de departajare de la 11 metri.

Meciul a început în nota de dominare a gazdelor, care în prima repriză au controlat jocul, ratând o serie de ocazii, prin Sulea, Tânc şi Mărkuş de două ori. În minutul 22, Andrei Sulea a izbutit să înscrie totuşi, cu o lovitură de cap din interiorul careului, după o centrare venită de pe partea dreaptă de la Florean.

Prima ocazie a celor de la Luceafărul s-a consemnat în minutul 36, prin Blănaru, dar şutul acestuia de la 16 metri a fost reţinut fără probleme de portarul A. Popescu.

După pauză, tot FC Bihor şi-a creat prima ocazie, prin Coroian, care a şutat de la 18 metri, însă goalkeeper-ul S. Ghilea a respins.

În minutul 49 însă fundaşul stânga al gazdelor Răzvan Lupu l-a faultat în careu pe Blănaru, iar Cristian Andor a transformat penalti-ul acordat pentru Luceafărul de arbitrul timişorean Cătălin Botoş.

După primirea golului, FC Bihor a încercat să revină, creându-şi trei ocazii, prin Sulea în minutele 51 şi 53, şi Voiculeţ, în minutul 56. Luceafărul a ripostat însă prin Blănaru şi Lupuţ, în minutele 57 şi 63, însă niciuna dintre aceste ocazii nu au fost fructificate.

În minutul 68, problemele s-au acutizat pentru FC Bihor, după ce căpitanul Sergiu Oltean a văzut al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu. În inferioritate numerică, gazdele nu au mai avut tăria să marcheze până la finalul celor 90 de minute de joc, astfel că la finele timpului regulamentar scorul a fost egal, 1-1.

Au urmat două minute de prelungiri, a câte 15 minute fiecare, care i-au ţinut cu sufletul la gură pe cei peste 3.000 de spectatori prezenţi la joc.

În minutul 105, ultimul al primei reprize de prelungiri, după ce FC Bihor a controlat jocul, oaspeţi au dat lovitura, înscriind prin acelaşi jucător, Cristian Andor, cu un şut frumos la colţul lung din interiorul careului. La 1-2 FC Bihor a ieşit şi mai mult la joc şi în primul minut al reprizei secunde a prelungirilor, Iulian Petrache, urcat în atac, a înscris, cu un şut frumos, pe jos, la colţul lung, din interiorul careului.

După golul de 2-2, echipele nu au mai riscat şi au intrat apoi în loteria penalti-urilor, loviturile de departajare, de la 11 metri, care aveau să desemneze învingătoarea.

Primii care au executat au fost cei de la FC Bihor, prin Sorian, însă acesta nu a putut să-l învingă pe Sergiu Ghilea. A urmat pentru Luceafărul Haş, care a înscris. M. Popa a înscris, apoi, cea de-a doua lovitura pentru gazde, iar Blănaru a ratat, scorul fiind 3-3. Apoi, Coroian a înscris iar Luceafărul a ratat din nou prin Muntean. În seria a IV-a a penalti-urilor, Bic şi Lupuţ au ratat fiecare, iar Voiculeţ a înscris, apoi, ducând scorul la 5-3 pentru FC Bihor şi tranşând calificarea gazdelor, care merg în turul al V -lea al Cupei României.

Pentru FC Bihor au evoluat în acest meci: A. Popescu - Fl. Pop, Oltean (eliminat în minutul 68), Tânc, Lupu (min. 76 M. Popa) - Florean, Coroian, Sorian, Bic - Sulea (min. 69 Petrache) şi Mărkuş (min. 46 Voiculeţ).

Echipa Luceafărul a evoluat în formula: S. Ghilea - Fl. Pop (min. 61 Cornea), Mintaş, D. Muntean, Lăscan (min. 67 Pantea, Lupuţ, Haş, Andor, Cr. Jurca, Gh. Popescu şi Blănaru.

"Ţin să felicit jucători care au intrat astăzi pe teren. Chiar dacă a fost un meci oficial, am apărut în teren cu foarte mulţi jucători tineri. De altfel, una dintre priorităţile noastre este şi creşterea acestor copii. Astăzi au demonstrat cu prisosinţă că putem să avem încredere în ei. E clar că gazdele au avut un plus de experienţă, de maturitate, dar copii noştri, împreună cu seniorii nu au fost cu nimic mai prejos, s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. Păcat pentru copii. Câţiva dintre ei plâng în vestiar. Păcat de loteria penalti-urilor", a declarat după joc, antrenorul oaspeţilor, Călin Moldovan.

De partea cealaltă, tehnicianul echipei FC Bihor a spus: "A fost un meci disputat. Ambele echipe şi-au dorit foarte mult. A fost o combativitate bună. În prima repriză am avut multe ocazii, pe care nu le-am fructificat şi am ajuns până în prelungiri, lucru pe care nu ni-l doream în perspectiva meciului de duminică din campionat, din deplasare de la Mioveni. A fost primul joc oficial, au fost unele greşeli, pe care sper să le eliminăm şi să fructificăm mai mult ocaziile, pentru că ni le creăm".

Faza a V-a a Cupei României-Timişoreana, la care vor participa cele 28 de echipe calificate din faza a IV-a, este programată să aibă loc marţi şi miercuri, 11 şi 12 septembrie, de la ora 16.30.


Rezultatele turului IV din Cupa României Timişoreana:

Unirea Slobozia (Ialomiţa) - SĂGEATA NĂVODARI (Constanţa) 1-3
FC BIHOR ORADEA (Bihor) - Luceafărul Oradea (Bihor) 3-1 la penalty-uri, 5-3 la general
Callatis Mangalia (Constanţa) - FARUL CONSTANŢA (Constanţa) 0-3 (la masa verde)
FCM Dorohoi (Botoşani) - FC BOTOŞANI (Botoşani) 3-4
Foresta Mălini (Suceava) - RAPID CFR SUCEAVA (Suceava) 0-2
FC ZAGON (Covasna) - FCM Bacău (Bacău) 5-1

SPORT CLUB BACĂU (Bacău) - Dunărea Galaţi (Galaţi) 2-1
Unirea Casimcea (Tulcea) - DELTA TULCEA (Tulcea) 1-3
FCM ALEXANDRIA (Teleorman) - FC Olt (Olt) 3-0 (la masa verde)
Viitorul Axintele (Ialomiţa) - CF BRĂILA (Brăila) 0-2
CS AFUMAŢI (Ilfov) - CS Otopeni (Ilfov) 2-0
ACS BERCENI (Ilfov) - CS Buftea (Ilfov) 31-0

FC Metaloglobus Bucureşti - DINAMO BUCUREŞTI II 2-4 la penalty-uri (0-0 în 120 minute)
Concordia Chiajna II (Ilfov) - SPORTUL STUDENŢESC (Bucureşti) 0-3
CS BALOTEŞTI (Ilfov) - FC Astra 2 3-0 (la masa verde)
CONPET PLOIEŞTI (Prahova) - Chindia Târgovişte (Dâmboviţa) 2-1
FC CARACAL (Olt) - Alro Slatina (Olt) 2-1

PANDURII LIGNITUL TÂRGU JIU 2 (Gorj) - CSM Râmnicu Vâlcea (Vâlcea) 8-0
Minerul Jilţ Mătăsari (Gorj) - DAMILA MĂCIUCA (Vâlcea) 5-6 la penalty-uri (2-2 în 90 de minute)
VOINŢA LUPAC (Caraş Severin) - FC Timişoara (Timiş) 3-0 (la masa verde)
ŞOIMII PÂNCOTA (Arad) - ACS Recaş (Timiş) 3-2 în prelungiri (2-2 în 90 de minute)
Naţional Sebiş (Arad) - FC UTA (Arad) 6-7 la penalty-uri (0-0 în 120 minute)
FC OLIMPIA SATU MARE (Satu Mare) - FC Maramureş Univ. Baia Mare (Maramureş) 1-0

Arena Alba Iulia (Alba) - VOINŢA SIBIU (Sibiu) 1-2
FC SESO CÂMPIA TURZII (Cluj) - FC Unirea 2006 SA (Alba) 4-0
FC CISNĂDIE (Sibiu) - Corona Braşov (Braşov) 3-0
Unirea Dej (Cluj) - AFC MUNICIPAL TÂRGU MUREŞ (Mureş) 0-1
FC Argeş Piteşti (Argeş) - CS MIOVENI (Argeş) 0-6

Galerie FOTO, pe site-ul oficial al clubului, www.fcbihor.ro

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Fortza Bihoru!!!
Joc frumos! Bv FC Bihor!!! Hai Bihoru!!!! Fortza „ros-albastrii”. Felicitari! Succes in cupa si in campionat!! Cat mai sus in cupa si de la anul in Liga 1!!!!
Postat 29 August 2012, 23:17 de raul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON