URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2012, 17:30

Clipuri video pentru promovarea Oradiei (VIDEO)

În cadrul proiectului "Pachet Complex de Promovare a Turismului Cultural: Centrul Istoric Oradea - Arhitectură, Cultură, Legendă", derulat de Primăria Oradea prin fonduri europene, oraşul de pe Crişul Repede este promovat printre turişti şi cu două clipuri video, primele oficiale realizate pentru urbe.

"Oradea vie, Oradea verde" şi "Oradea - Arhitectură, Cultură Legendă" sunt cele două înregistrări de câte două minute care arată, fiecare în parte, de ce ar trebui vizitat municipiul.

Într-unul din videoclipuri se pune accent pe arhitectura oraşului, pe Cetate şi legendele ce o înconjoară, precum şi pe elementele de cultură orădene, ca Filarmonica ori Teatrul. Nu au fost uitate bisericile ori catedralele importante ale urbei.

În celălalt videoclip, sunt scoase în evidenţă spaţiile verzi ale oraşului şi plimbările ce pot fi făcute de-a lungul Crişului. Cele două înregistrări pot fi văzute pe site-ul Primăriei, precum şi pe YouTube.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
buna initiativa, hai ca`i bine de-nceput
cuvinte putin cam mari, nu e cel mai porfi, dar e bine. nimeni nu a mai facut asta pt oradea pan`acu, si pt un prim film, fara experienta, e foarte bine, mai fain decat al clujului, or tm, de ex. imi place si mie sa cred ca oradea e un oras mai de cultura decat clujul, si dupa clipurile astea, chiar incep sa cred.
Postat 24 Aprilie 2012, 23:20 de unu
amatorism
Penibil materialul video precum si comentariul monoton. Spalare clara de bani, au muls ceva de la Regio si 2 verisori au facut un clip cu un Iphone si un videomaker de pe net. RUSINEEEEEEE. Oare nu o sa scapam de hienele astea de la buget ???? pana cand ne fura toti?
Postat 24 Aprilie 2012, 17:56 de alex
@Boom
Daca nu-ti amintesti, cauta articole din presa locala despre cum au oprit ecologistii buldozerele care stateau sa rada lunca de care vorbesti. Daca nu merge, te ajut, e vorba de 2007. In rest, daca nu vezi ca se taie pomii cu sutele, trebuie sa te intreb daca esti platit sa fii prost sau e doar asa, \"default\"?
Postat 24 Aprilie 2012, 17:31 de AB
von belle epoque
in primul clip, pe la minutul 1,20, cand zice naratorul "traieste belle epoque-ul oradean...cu accent unguresc...m-am spart de ras!! in rest, texte jalnice, filmare si montaj ca la nunta, zero barat. cat a costat smenul asta?
Postat 24 Aprilie 2012, 17:14 de silvia
SLAB
Jenant. Cand te mai gandesti ca au fost platiti regeste pe banii din proiect... se vede lipsa de imaginatie ( a se vedea clipuri de promovare a altor orase precum Lyon, Sevilia,etc.) Oradea este un oras frumos, nu prea curat insa. P-ta Unirii arata ca dupa razboi. Proiectele cu amenajarea pietei, parcarea subterana sunt indraznete. Cu totii asteptam un deznodamant pe masura
Postat 24 Aprilie 2012, 13:33 de Veres Laurentiu
@AB
Eu zic sa iesi la o plimbare prin oras ca esti dezinformat(ca sa ma exprim elegant!).Chiar prin tara si apoi sa revii in Oradea ca sa-ti dai seama care este diferenta.Oradea are multa verdeata, iar lunca respectiva nu a fost macar atinsa darmite "sa fie rasa" cum zici tu.Du-te sa vezi acei brazi de langa scoala Dacia, care au venerabila varsta de 100 de ani, sau cei din parcul Bratianu si numai care au varste inaintate...oricum iesi la o plimbare in aer liber ca ai mare nevoie. Faci parte dintre acei oradeni, care pe langa ca nu-si cunosc bine orasul, se grabesc sa comenteze in necunostinta de cauza
Postat 24 Aprilie 2012, 09:40 de Boom
Mai multa exigenta!
Fiti mai exigenti la realizarea acestor materiale de prezentare a unui oras.Vocea prezentatorului este foarte anemica.Sunt oameni de valoare in orasul acesta care pot face treaba buna.De ce nu ati solicitat ajutorul actorilor de la teatru, care stiu ce este aia o intonatie, ton optimist, incitant chiar vesel in unele locuri.Vocea nu trebuie sa fie monotona.Asta e nevoie la un astfel de material...Poate o voce feminina ar fi mai potrivita, cum este cea care anunta statiile din tramvaiele noi, sau cea de la gara.Adica o voce care sa-ti faca placere sa o auzi...Apropo s-a facut o selectie sau concurs pentru stabilirea persoanei care prezinta,sau sa fie prezentate mai multe variante de clip.Ca doar sunt destui oameni talentati in orasul asta, unii chiar necunoscuti.
Postat 24 Aprilie 2012, 09:20 de Boom
Zic şi eu
Am citit materialul după care am parcurs comentariile şi mi-am spus: Oameni răi, ia să fi eu constructiv şi să bag un comentariu pozitiv despre cele două filmuleţe. Am văzut videoclipurile... Vomă, cocină, fecale...nu ştiu cum să le numesc. Încerc de regulă să fiu moderat în afirmaţii şi aprecieri, dar porcărie mai mare nu cred că se putea. Cel ce a făcut porcăria aia sper că nu a primit bani. Cu sigurnaţă nu are nici o treabă cu PR-ul şi comunicarea, nici o treabă. Nu sunt eu profesor în treburi de astea dar numai un cretin poate face o porcărie de asta. Anka a subliniat foarte bine neajunsurile legate de imagine, eu o să mă leg scurt de idee şi de sunet. Eu nu cred un om care-mi spune că e inteligent şi că a citit mult. Mie trebuie să-mi demonstreze acest lucru. O fotografie face cât o mie de cuvinte, o succesiune de imagini poate fi un roman dacă ăla care le editează înţelege ce face. Cum naiba a ieşit porcăria aia în care cea mai proastă voce (timbru vocal) îmi explică ce trebuie să înţeleg din imagini?
Postat 24 Aprilie 2012, 06:25 de românul complex
despre prezentare
In primul documentar baratorul abia se aude, imaginile editate aiurea, nu prea avea urechi si imaginatie cel care a editat.,, al doilea clip, idem, taieturi aiurea, deranjante, filmare pasta, macar de ducea un trepied cameramanu` daca stia ca e vb de o prezentare a orasului....un spot... de ce nu apare in articol cine sunt autorii? sa nu ziceti ca e ochelaristu colaborator la duna? de se falfaia cu o macara si o camera prin oras si se lauda pe face ca va scoate un material minune...
Postat 24 Aprilie 2012, 02:08 de ANKA
Naspa
Naspa, aiurea, cam nasoala... nu prezentarea... ci orasul nostru drag! :P
Postat 23 Aprilie 2012, 23:05 de Adevar
minciuna in fals
Oameni buni, nu mai pedalati pe treaba asta cu oras verde si copaci seculari pentru ca e un fals grosolan! Ati taiat copacii cu sutele iar lunca Crisului, cu care va mandriti in clip, in parte ati ras-o iar restul nu v-au lasat oamenii sa-l radeti.
Postat 23 Aprilie 2012, 22:46 de AB
aa
da ce voce de canal are asta!!!!!!!!!!
Postat 23 Aprilie 2012, 19:18 de aa
Frasu si cu tat-su
Astea-s niste prostii. Ia uite ici un clip fain, despre piramida lui Bolo youtube. com/watch?v= ykxdmQ9oJ08
Postat 23 Aprilie 2012, 17:59 de Go Bolo, GO!
foarte prost regizat
sper ca a fost gratis...eu nu as vizita orasu in urma acestui videoclip...foarte penibil
Postat 23 Aprilie 2012, 17:37 de gh
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON