URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Septembrie 2013, 09:52

Bodog cere indemnizaţii de handicap pentru bolnavii de AVC

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Invocând creşterea alarmantă a incindenţei atacurilor vasculare cerebrale (AVC), senatorul bihorean Florian Bodog i-a cerut Marianei Câmpeanu, ministrul Muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice, să ia măsuri pentru ca bolnavii care au suferit un AVC să poată primi o indemnizaţie de handicap.

"La cabinetul meu parlamentar din Oradea mi-au fost prezentate, în ultimele luni, mai multe cazuri de atac vascular cerebral. Persoanele direct implicate reclamă faptul că statul român nu le oferă nici un ajutor financiar, sub forma indemnizaţiei de handicap bunăoară, întrucât Ordinul 762/1992/2007 nu include toate formele de atac vascular cerebral în rândul bolilor cu potenţial de încadrare în handicap", arată Bodog, în întrebarea scrisă depusă la adresa lui Câmpeanu.

Senatorul consideră inechitabilă această apreciere, "întrucât este unanim recunoscut că atacul vascular cerebral generează sechele de o amploare atât de mare încât pacientul devine dependent sau semidependent de ajutorul membrilor de familie".

Bodog susţine că bolnavii suferinzi de sechele AVC obţin certificatul de handicap doar dacă au şi alte diagnostice mai puţin grave, precum poiliartrită reumatoidă, osteoporoză sau probleme oculare. Celorlalţi li se resping sistematic dosarele de către comisia de încadrare în grad de handicap din cadrul Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

În aceste condiţii, Bodog îi cere lui Câmpeanu un răspuns scris cu măsurile pe care le va lua ca toate originile şi cauzele de AVC să fie incluse în ordinul ce stabileşte criteriile de încadrare în grad de handicap.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
veronica
Aveti mare dreptate vizavi ca sunt multi care au beneficiat de acest certificat de handicap pe nedrept si au suferit si sufera cei care intradevar sunt cu AVC.Sotul meu a suferit un AVC in 2011 si nu a beneficiat deoarece s-a exclus.Sa va spun drept a fost afectat centrul vorbirii, scrisul si cititul tare as vrea sa vedem pe cei care au exclus cum sar descurca in aceste conditii in care nu poti vorbi .Chear daca acum ne descurcam partial cu vorbitul avem nevoie de recuperari in centre specializate dar de unde... bani si alte beneficii.Trebuie facute verificari si acordate celor care sunt in cauza credeti-ma sunt in masura sa va spun ca este tare dificil sa ingrijesti un om tanar care nu poate sa mearga singur sa cumpere o paiine.
Postat 15 Mai 2014, 14:48 de agape
Handicapati inchipuiti.
Daca s-ar face verificari minutioase in ce priveste acordarea certifictului de handicaoat, ati descoperi oameni de peste 73 ani ca primesc acest certificat prin pile, ca sa nu zicem altfel, pentru ca poarta ochelari sau foloseste baston. Dar cati oameni in varsta nu folosesc ochelari sau baston? Acum ca se fac disponibilizari la CET, ati fi mirati sa vedeti cati tineri vor fi pensionati de boala, sau cati pensionati de noala muncesc in Franta sau Germania, acolo brusc se insanatosesc.
Postat 05 Septembrie 2013, 07:15 de Victoria
Re: sharpanta
Aşteaptă tu să vezi când o să-i răspundă Câmpeanu lui Bodog şi, mai ales, ce o să-i răspundă !?! Nu aşa se face treaba. Dacă chiar eşti parlamentar cu "sânge-n-puţă", atunci du-te şi fă anticameră la ministrul cu pricina, zilnic de la 8:00 la 17:00, timp de două săptămâni, că nu te dă nimeni afară fiind "imun" după lege. Atunci o să vezi că încep să se mişte lucrurile, din plictiseala celorlaţi ca să scape de presiune. Aşa, în schimb, şi cunosc foarte bine sistemul, unul ca Bodog merge luni după-amiaza, sau marţi dimineaţa, în faţa unei săli mai mult goale, citeşte un text care se tansmite la minister, iar peste vreo trei luni, chiar dacă sunt din aceeaşi coaliţie (USL), ministerul o să-i trimită prin secretariatul camerei, un răspuns în doi peri, interpretabil şi inaplicabil. Sunt sătul de caraghioşi care nu fac altceva decât interpelări dar, când e vorba de muncit în mod real la o iniţiativă legislativă, fug la avion că deja e miercuri şi imediat se face duminică. Iar pentru asta "manevrează" echivalentul a 4.000 euro lunar, retribuţie/indemnizaţie, forfetara, etc.
Postat 04 Septembrie 2013, 16:57 de Alpha
Felicitari domnule Bodog!
Pe langa atitea tampenii ce apar in presa in sfarsit apare si un lucru normal si care trebuia sa apara mai demult. Se dau pensii de boala la toti bolnavii inchipuiti, la toti disponibilizatii care nu au ajutor de somaj dar la cei cu adevarat bolnavi si aici vorbesc de cei care au trecut printr-un accident vascular nu li se da nici un ajutor.Sotul meu a fost paralizat de partea dreapta si i s-a spus ca partea stanga este viabila si in consecinta cu jumatate din corp poate sa mearga la serviciu.Suprem cinism al unui medic oradean!
Postat 04 Septembrie 2013, 15:19 de Speranta
serios???
bai, p...lelor, voi ati citit articolul? acuma serios! voi la ce comentati? nu sunteti in stare de nimic in viata si va gasiti sa va dati cu presupusul despre orice. sa nu dea Dumnezeu sa aveti un astfel de caz in familie, sau sa vi se intample voua. sa va vad atunci. dar nu va doresc. tot ce va doresc e multa minte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dixit :P
Postat 04 Septembrie 2013, 12:12 de sharpanta
Platit sa intrebe pe altii
.
Postat 04 Septembrie 2013, 11:36 de Alpha
AFAR
CREATI LOCURI DE MUNCA SI TINETI TINERETUL IN TARA SI APOI CERETI INDEMNIZATII !!!
Postat 04 Septembrie 2013, 10:54 de SS
:))) EXECUTIE PUBLICA
mare lucru acest "politician" ca si altii nu va face pentru ca banii sunt la miliardarii ROMANIEI care au secat ROMANUL in 23 de ani, si IRINIE cei din URMA VOR PLATI, se umple paharul RABDARI, vrem EXECUTAREA LOR<De la moartea lui CEAUSESCU am intelesc ca numai EXECUTIA PUBLICA duce la ORDINE si disciplina, in rest FURA care cum poate . CE folos ca ati mancat, ca v ati imbracat copiii si ati EXPLOATAT ROMANUL ? http://webtv.realitatea.net/actual/dosar-de-politician-ilie-bolojan_911668.html?p=1
Postat 04 Septembrie 2013, 10:07 de :))))
jjjeeguri si hoti in politica!33 lei la un om nenorocit de altii, soarta , nu bolnav !
da va DREAKUL de jeguri belite in KKKUUUR, ce indemnizatie e aia de 33 lei la un om fara un PICIOR sau degete , sunteti normali la cap ?MOACA DE HOT nativ, cand stai la masa cu un HOT tu ce esti ?! !! cei care nu stiu sa citesca OMUL si miliueste INFRACTIORI ar trebui arsi cu fierul :)))),intretineti INFRACTORI ! Crestinismul intretine HOTII, TALHARII , nu se poate asa ceva ! TINIRERII nu dau nimic pe HOTI si talhari :)))) le ati ucis PARINTI :)) http://webtv.realitatea.net/actual/dosar-de-politician-ilie-bolojan_911668.html?p=1
Postat 04 Septembrie 2013, 10:04 de hooottiii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON