URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 30 NOIEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ca să vedeți cum se fac marile proiecte de investiții în România! De mult se știa că vor exista fonduri europene pentru dezvoltarea transportului durabil, tramvaie și trenuri urbane. Povestea asta o vântură primarul Emil Boc de 10 ani.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Eroarea judiciară reprezintă, într-o definiție populară generică, eroarea de judecată care conduce la greșita soluționare a unui proces. În această viziune, ideea de eroare judiciară sau eroare de judecată poate fi calificată ca orice aspect care conduce la pronunțarea unei hotărâri care nu reflectă adevărul și, pentru aceste situații, sunt reglementate, atât în penal cât și în civil, căile de atac. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
27 Septembrie 2023, 07:36

„Virtuozitate și emoție” la Filarmonica Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Melomanii sunt așteptați joi seara, la ora 19, cu un concert plin de virtuozitate și emoție, ce va reda muzica inconfundabilă a geniului de la Salzburg.

Programul cuprinde lucrări semnate de W. A. Mozart: Momente din suita de balet Les petit riens - un balet într-un act și trei tablouri, cu premiera în 1778 -, Simfonia 29 în La major, K.201 - o combinație între stilul intim al muzicii de cameră, cu textură delicată, și ritmul înflăcărat și impulsiv -, Concert pentru clarinet și orchestră în La major, K622 - un „cântec al lebedei”, deoarece este ultima lucrare importantă finalizată de Mozart -, și Simfonia nr. 35 în Re major, KW 385, intitulată „Haffner”, după numele unei familii de nobili căreia i-a fost dedicată.

„Atât virtuozitatea, cât și emoția se regăsesc în fiecare lucrare a compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart. Pornind de la acestea, muzica sa dă naștere unei multitudini de sentimente, impulsuri, imagini, creând un univers propriu plin de culoare. Mozart nu doar și-a imaginat această lume a muzicii, ci a creat-o prin fiecare notă pe care a scris-o”, transmit reprezentanții Filarmonicii Oradea, adăugând că Mozart a rămas în inimile melomanilor, prin virtuozitate și emoție.

Wolfgang Amadeus Mozart a fost cel mai important compozitor din perioada Clasicismului. S-a născut în 1756 la Salzburg și, în ciuda faptului că a trăit doar 35 de ani, a lăsat în urma sa peste 800 de lucrări, o muzică admirată pentru frumusețea, eleganța și bogăția armonică.

Concertul îi va avea în prim-plan pe Cezar Verlan, dirijor de muzică corală, simfonică și de operă, membru fondator al unor ansambluri importante din România, cu un vast repertoriu, și pe clarinetistul Emil Vișenescu, cu o bogată carieră, multipremiat și invitat pe scene din România și străinătate.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON