URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2017, 12:50

Vindecare... la rece: CrioZone, sauna ce foloseşte puterea frigului, tratează o mulţime de boli (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

V-aţi gândit vreodată că aţi putea să vă vindecaţi o boală într-o cabină în care sunteţi învăluit cu aer rece, care ajunge la -180 grade Celsius?

La CrioZone, prima saună din Bihor ce foloseşte puterea frigului, oricine poate să simtă pe propria-i piele cât de folositoare este această puternică metodă. Aerocrioterapia constă în răcirea simultană a întregii suprafeţe a corpului uman în mediu gazos, la o temperatură foarte scăzută. În Slovacia şi Polonia, numeroase spitale publice au fost dotate cu saune reci, iar rezultatele sunt elocvente pentru eficienţa lor: numărul zilelor de spitalizare ale pacienţilor s-au înjumătăţit!

Frig suportabil

Concret, pacientul intră până la umeri într-o saună verticală, unde, la o primă şedinţă, este expus timp de 100 secunde la o temperatură ce atinge -180 grade, graţie azotului lichid. „Fumul” alb, în realitate doar aer foarte rece, va coborî temperatura pielii de la 34 grade, cât este în mod obişnuit, la 8-12 grade. Corpul va simţi această diferenţă şi va reacţiona, drept urmare metabolismul se va accelera. Rezultatul? Se accelerează şi vindecarea unor afecţiuni şi se ard chiar şi 3.000 calorii! Senzaţia resimţită de pacient este una de frig, dar unul suportabil.

Aerocrioterapia e recomandată în tratarea aproape oricărei boli, de la afecţiuni reumatologice, ortopedice sau dermatologice la cele din spectrul hepatologiei, neurologiei, ginecologiei, endrocrinologiei ori cardiologiei.

Nu doar tratare, ci şi prevenţie

Aerocrioterapia este utilă, însă, şi persoanelor sănătoase care îşi doresc o revigorare a organismului sau să prevină gripa şi infecţiile respiratorii. De altfel, printre primii clienţi ai CrioZone se numără baschetbaliştii clubului CSM U Oradea, care merg săptămânal la şedinţele „înfrigurate”, pentru a se reface mai rapid între meciuri. Pivotul CSM, canadianul Sean Denison (foto), a şi mărturisit BIHOREANULUI că, în cabina de la CrioZone, se simte ca acasă: înfrigurat, dar revigorat!

Recomandarea specialiştilor este ca, pentru a sesiza o îmbunătăţire, pacientul să facă minim o sesiune de 10 şedinţe de aerocrioterapie. Costurile sunt cele mai mici din România: 500 lei abonamentul pentru 10 şedinţe. Cei interesaţi sunt aşteptaţi de luni până sâmbătă, între orele 10-18, la CrioZone Oradea, pe strada Horea nr. 31 (lângă magazinul BB Up).

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON