URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2020, 16:46

Un parlamentar AUR, prins dormitând în ședință, în prima săptămână de mandat: „Eram în poziţia vishuddha chakra”

Un parlamentar AUR, prins dormitând în ședință, în prima săptămână de mandat: „Eram în poziţia vishuddha chakra” foto: stirisuceava.net
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un senator AUR din Suceava s-a remarcat în prima săptămână de mandat, după ce a fost prins dormitând în Parlament.

Potrivit site-ului local stirisuceava.net, senatorul cu pricina se numeşte Mircea Dăneasa, are 65 de ani şi se află la primul mandat şi a fost ales pe lista Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor. 

În fotografia postată de sursa citată se observă că parlamentarul are ochii închişi, în timp ce masca din material plastic transparent îi era căzută. Nu-i mai acoperea nici nasul şi nici gura. De altfel, din postările de pe Facebook se observă că Dăneasa este un militant împotriva obligativităţii măştii de protecţie, scriu jurnaliştii.

Adevarul.ro redă şi explicaţia senatorului AUR referitoare la cele întâmplate. Parlamentarul susţine, însă, că nu dormea, ci că de fapt medita, într-o poziţie care îi stimula creativitatea. În plus, el nu se afla la Senat, ci la Camera Deputaţilor atunci când a fost fotografiat.

„Acolo este Camera Deputaţilor. Eu eram lângă un deputat AUR şi poziţia aia înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte ”vishuddha chakra”. Asta activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie”, a susținut acesta.

„Eram în Camera Deputaţilor, cu o seară înainte de ultima zi parlamentară, când s-au votat comisiile de interpelare a miniştrilor. Şedinţa s-a terminat pe la două noaptea. Grupul parlamentar de deputaţi AUR a părăsit sala în semn de protest, era noapte târziu. La noi, la Senat, se terminase activitatea şi noi nu am protestat, am stat până la sfârşit. M-am dus apoi în Camera Deputaţilor să văd care este atmosfera. Ca să îmi dau seama pe cont propriu de ce au plecat. Am stat mult acolo. Eram obosit, dar nu îmi era somn. Mă incitaseră războaiele acelea feroce şi voiam să văd cum se concluzionează. S-au concluzionat că cei care aveau majoritatea au făcut cum au vrut. Nu dormeam acolo. Îmi pregăteam nişte idei pentru a doua zi la interpelare. Aveam interpelare la comisia Buget-Finanţe-Bănci şi mă gândeam dacă este oportun să pun întrebări negative sau să fac o interpelare pozitivă şi mi-am construit două direcţii cu fraze adecvate. Asta mi-a prins bine", a susținut parlamentarul sucevean.

Mircea Dăneasa a recunoscut că nu poartă tot timpul masca de protecţie: "Atât timp cât eu apreciez că în faţă, în spate, lateral, stânga, dreapta nu este risc să contaminez pe cineva sau să fiu contaminat, consider că purtarea măştii este o idioţenie", a declarat el.

Dăneasa este sculptor - autorul statuii "Bucovina înaripată", din centrul municipiului Suceava - şi unul dintre primii practicanţi de yoga din Romania, fiind elevul lui Mario Vasilescu. După alegeri, el s-a plâns la Televiziunea Intermedia Suceava că prietenii de pe Facebook, "între ghilimele", au fost dezamăgiţi că a ajuns senator, arată stirisuceava.net, menţionând că AUR a obţinut în Suceava cel mai mare scor al partidului din ţară, 14,72% la Senat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
urmasul lui Gotiu
Cineva trebuia sa doarma pe bani publici in locul USR-istului.
Postat 27 Decembrie 2020, 18:03 de testtest
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON