URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2020, 08:44

Gravidă închipuită: A pretins că episcopul Csűry István a lăsat-o însărcinată, dar copilul nu a mai apărut!

Gravidă închipuită: A pretins că episcopul Csűry István a lăsat-o însărcinată, dar copilul nu a mai apărut! MĂMICĂ VIRTUALĂ. În iulie, Denisa Chilba îşi etala burtica pe Facebook. "Aşteptăm cu nerăbdare naşterea viitorului nostru copilaş", "Aşteptarea marelui adevăr", "Vine barza", "4 luni" - sunt câteva dintre mesajele femeii care, în faţa poliţiştilor, nu a dovedit nici sarcina, nici avortul despre care susţine că l-a suferit tot atunci...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se îngroaşă gluma în cazul scandalului amoros avându-i ca protagonişti pe episcopul reformat de Oradea, Csűry István, şi pe orădeanca Denisa Krisztina Chilba, care l-a acuzat că a sedus-o, a lăsat-o grea şi apoi a abandonat-o!

Procurorii Parchetului local au început urmărirea penală a femeii, care acum are calitate de suspectă, pentru şantaj şi hărţuire. Faptele au fost reclamate de episcop şi de soţia acestuia, învăţătoare, ambii "bombardaţi" cu SMS-uri cu ameninţări, injurii ori în care presupusa amantă a prelatului le cerea bani.

Atât că, după cum a aflat BIHOREANUL, bebeluşul care ar fi trebuit să se nască în decembrie s-a "pierdut" pe drum, Denisa pretinzând că a pierdut sarcina încă din vară...

"Îngeraşa mea, ţunicam, cu ţiţi frumoşi"

Csuri Istvan, episcopul reformat de OradeaEpiscopul reformat Csűry István (foto), în vârstă de 63 ani, a devenit eroul unui scandal amoros primăvara trecută, când orădeanca de 40 ani s-a prezentat la redacţia BIHOREANULUI pretinzând că a fost alungată de la sediul Episcopiei Reformate de Piatra Craiului, unde intenţionase să-l reclame pe Csűry pentru preacurvie.

Chilba a prezentat atunci sute de mesaje schimbate pe Facebook, Whatsapp şi prin SMS, care dovedeau că între cei doi a existat o relaţie. "Îngeraşa mea, ţunicam, cu ţiţi frumoşi", "te mănânc, zmeura mea, sunt fericit lângă tine şi vreau să fii şi tu", "iubi, te mângâiesc de la degetul mic până la capul şi te îmbrăţişez" - sunt câteva din vorbele pătimaşe cu care episcopul îi mărturisea femeii că o iubeşte, pentru ca în final s-o someze să-i dea pace.

În ciuda insistenţelor BIHOREANULUI, Denisa a evitat, şi atunci, şi mai târziu, să aducă dovezi că este însărcinată. În schimb, a continuat să-l şicaneze pe Csűry şi pe soţia acestuia, Anikó, învăţătoare la Liceul Reformat Lorántffy Zsuzsanna, bombardându-i cu apeluri şi mesaje până în luna iulie, când cei doi au decis să ceară ajutorul poliţiştilor.

Uite copilul, nu e copilul!

Denisa Chilba, femeia care susține că a rămas însărcinată cu episcopul reformat Csury IstvanIniţial, Denisa Chilba (foto) a uzat de dreptul la tăcere, refuzând să depună vreun act medical ori s-o vadă un specialist, pentru o expertizare psihiatrică. Ulterior, în toamnă, s-a răzgândit, acceptând să se prezinte în faţa unei comisii de specialitate, care a decis că poate răspunde penal, motiv pentru care poliţiştii au început urmărirea penală împotriva sa pentru şantaj şi hărţuire.

"Eu nu am şantajat pe nimeni", pretinde femeia, susţinând că scopul era să-l forţeze pe Csűry să recunoască public relaţia şi să-i plătească pensie alimentară pentru copilul nenăscut. Atât doar că, după cum a aflat BIHOREANUL, copilul care ar fi trebuit să vină pe lume în decembrie nu e nicăieri. "Am pierdut sarcina în iulie, cu tot stresul pe care mi l-a provocat omul acesta. Am fost internată la o clinică din Austria, am depus şi hârtii la Poliţie", a declarat Denisa, susţinând însă că nu le poate face publice deoarece "afectează ancheta". "Când se termină, vi le aduc", a promis ea, pentru a nu ştiu câta oară.

Ceea ce n-a spus e că a prezentat poliţiştilor documente ce indică, de fapt, că a fost pacienta unei clinici private de obstetrică-ginecologie din Oradea, dar nicidecum pentru că ar fi pierdut o sarcină, ci pentru un tratament împotriva infertilităţii.

Răzbunarea continuă

Culmea, femeia a continuat să-l urmărească pe episcop chiar şi după ce a fost dată pe mâna Poliţiei, înfinţându-se toamna trecută, de mai multe ori, la biserica unde acesta slujeşte, până când a stârnit revolta unor apropiaţi ai prelatului, într-atât încât unul dintre ei a şi scos-o afară.

"Biserica nu e proprietatea privată a lui Csűry. Indiferent dacă sunt ortodoxă, catolică sau dacă vreau să mă duc la o biserică reformată, mă duc. E dreptul meu. E un loc public şi nu mă poate opri nimeni", se revoltă Denisa, acuzând "brutalitatea acelui individ pe care episcopul l-a luat de bodyguard", care ar fi acostat-o "abuziv" şi hărţuit-o până a scos-o din lăcaş. "Asta e România secolului XXI! Poate şi-a cumpărat Csűry biserică!", zice femeia cu năduf, uitând definitiv că, în urmă cu un an, încă era "iubirea lui Deni"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON