URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2012, 17:26

Profesori pensionari, păstraţi la catedră de Universitatea din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reuniţi luni în şedinţă, senatorii Universităţii din Oradea şi-au dat acordul ca mai mulţi profesori universitari pensionari să predea în continuare. Conform Legii Educaţiei, dascălii ajunşi la pensie pot fi păstraţi la catedră cu acordul anual al Senatului şi pot fi remuneraţi doar în regim de plată cu ora, fiind consideraţi cadre didactice asociate.

Printre cei care au primit acordul anual al Senatului se numără Dinu Fodor, Macedon Ganea, Ioan Mihăilă (toţi de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică), Ecaterina Hanţiu (Litere), Barbu Cuparencu, George Ionescu, Aurel Lazăr, Vasile Radu Spineanu (de la Facultatea de Medicină şi Farmacie).

Tot luni, senatorii au aprobat mai multe nominalizări făcute de Facultatea de Medicină pentru şefia unor secţii ale Spitalului Judeţean Oradea, aşa cum prevede legea pentru orice unitate care are statut de spital clinic. Majoritatea persoanelor nominalizate sunt şi în prezent şefi de secţii, cărora le expiră mandatele, motiv pentru care au fost propuşi să exercite încă un mandat.

Astfel, Amorin Popa a fost propus de Facultatea de Medicină, iar Senatul Universităţii a fost de acord, ca să conducă Secţia de Interne I, Floare Sărac - Dermatovenerologia, Ciprian Brisc - Gastroenterologia, Călin Hozan - Ortopedia I, Marcel Negrău - secţia ATI I, Edina Szabo - Laboratorul de Radioterapie, Mariana Mureşan - Laboratorul de Analize Medicale, Gabriel Mihalache - Serviciul de Medicină Legală, Elena Roşca - Serviciul de Anatomie Patologică şi Simona Mihuţiu - secţia de Oncologie.

În aceeaşi şedinţă, Senatul a aprobat decernarea titlului de Doctor Honoris Causa istoricului Nicolae Edroiu, directorul Institutului de Istorie George Bariţiu din Cluj-Napoca. Ceremonia, prima de acest gen desfăşurată la Universitatea din Oradea în mandatul actualei conduceri, va avea loc pe 9 noiembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON