URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2019, 19:20

Oradea este din nou platou de filmare pentru "Don’t read this on a plane", filmul australianului Stuart McBratney (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa internaţională a peliculei "Don’t read this on a plane" s-a întors la Oradea. În aceste zile, regizorul australian Stuart McBratney, co-producătorii de la firma orădeană Amazing Visuals şi actriţa principală, Sophie Desmarais, filmează mai multe scene în Teatrul Regina Maria şi la Aeroport, precum şi în restaurante din oraş.

De asemenea, la Oradea a venit şi o actriţă româncă inclusă în proiect. Este vorba despre Dorotheea Petre, premiată cu "Un Certain Regard" în 2006 la Festivalul de la Cannes pentru rolul său din filmul "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii".

Potrivit orădeanului Laszlo Kun, proprietarul firmei de servicii foto-video Amazing Visuals, atât Teatrul Regina Maria cât şi Aeroportul vor apărea ca locuri reale în pelicula "Don’t read this on a plane" şi nu vor fi transformate în alte locaţii.

La fel, în film vor apărea scene din restaurantul Meatic, unde vor ajunge o parte din personajele poveştii, precum şi din restauranul Spoon de la Lotus, care va fi prezentat ca un restaurant din Paris.

La finalul acestei săptămâni, cei care lucrează la producţie vor merge la Constanţa pentru a "trage" mai multe scene pe o platformă maritimă din Marea Neagră, urmând ca apoi să se întoarcă la Oradea pentru o nouă serie de filmări.

Filmul, realizat după un scenariu scris tot de Stuart McBratney, spune povestea Jovanei Fey, o tânără scriitoare din Canada, care tocmai a lansat o carte cu titlul "Don’t read this on a plane", despre flirturi şi aventuri între femei.

Când îşi începe turneul de promovare prin Europa, află că editura e falimentară, dar îşi continuă periplul dormind la gazde de ocazie şi făcând autostopul.

Alături de actriţa din rolul principal, canadianca Sophie Desmarais, o echipă restrânsă de producţie a filmat "on location" timp de o lună în oraşe precum Veneţia, Santorini, Porto, Berlin, Saint-Didier, Maastricht şi Budapesta.

Echipa de producţie a mai filmat apoi la Oradea în vara anului 2018 mai multe scene de interior, toţi oaspeţii de peste hotare declarându-se încântaţi de oraş.

Pelicula "Don’t read this on a plane" va fi gata cel mai probabil în această toamnă. Producătorii îşi doresc să o lanseze la un festival prestigios.

Citeşte pe aceeaşi temă: 

Behind the scenes: Actori din SUA, Germania şi Canada au filmat la Oradea, declarându-se cuceriţi de frumuseţea oraşului (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON