URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2018, 16:54

Primarul Ilie Bolojan, la 10 ani de mandat: "Nu ai cum să faci proiecte mari şi multe şi să iasă toate perfect!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au trecut deja 10 ani! Primarul Ilie Bolojan a prezentat luni, în conferinţă de presă un raport pe marginea deceniului scurs de la depunerea jurământului de primar pe 18 iunie 2018.

Edilul a vorbit despre realizările şi eşecurile administraţiei locale liberale însoţit de fostul viceprimar Gheorghe Carp, însărcinat să răspundă provocărilor din domeniul sănătăţii, şi de viceprimarul Mircea Mălan, responsabil de proiectele europene ale oraşului.

Mai multe locuri de muncă

Bolojan a reamintit cum arăta Oradea în urmă cu 10 ani prin comparaţie cu starea actuală. "Oradea în 2008 era oraşul cel mai puţin industrializat din nord-vestul României, după închiderea fostelor întreprinderi comuniste. Parcurile industriale construite în acest interval au făcut ca astăzi în Oradea să existe 96.000 de locuri de muncă faţă de 78.000 de locuri de muncă în urmă cu 10 ani", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Edilul a arătat că, dacă la preluarea primului mandat jumătate din veniturile municipiului proveneau din impozitele pe proprietăţile orădenilor, de la case şi terenuri la maşini, astăzi, pe fondul creşterii numărului de locuri de muncă, majoritatea veniturilor provin din impozitele pe salarii.

"Anul trecut, 40 milioane lei din cele 70 milioane lei - venituri proprii, erau impozitele pe salarii", a declarat edilul.

"Gândiţi-vă cum ar fi arătat traficul..."

Bolojan a amintit modul în care s-a schimbat oraşul în ultimul deceniu. "Gândiţi-vă numai cum ar fi arătat traficul dacă centura Oradiei, cu patru benzi, nu ar fi fost făcută în aceşti ani", a spus edilul. "Îi mulţumesc domnului Carp, care, în calitate de viceprimar, a trebuit să ia decizii urâte pentru acea perioadă. Dumnealui a convins proprietarii din zonă să ne lase să lucrăm pe terenul lor, fără să avem exproprierile făcute", a amintit primarul.

Edilul a făcut un apel la memorie inclusiv în cazul serviciilor publice: "Gândiţi-vă cum funcţiona oraşul acum mulţi ani de zile - transport, alimentare cu apă, cum arătau pieţele în anii trecuţi...".

Ce era de preferat?

Bolojan a amintit de investiţiile făcute în sistemul centralizat de termoficare de la noua centrală pe gaz până la înlocuirea reţelelor.

"Îi mulţumesc domnului viceprimar Mălan, care s-a ocupat de acest domeniu. Am primit înjurături în această perioadă pentru că alimentarea cu apă lăsa de dorit. Ce era de preferat: să lăsăm sistemul să crape crape sau să facem ce trebuie? Nu poţi monta vanele pe reţele dacă ele funcţionează", a spus edilul.

Bolojan a mai trecut la realizări preluarea de către municipalitate a spitalelor Judeţean şi Municipal şi investiţiile de peste 7 milioane euro făcute în acestea, construcţia noului campus şcolar, reabilitarea imobilelor din zona centrală, relansarea turismului şi multe altele.

La regrete: referendumul...

Dacă în cazul investiţiilor implementate în ultimul deceniu edilul le-a mulţumit colaboratorilor, din mediul politic şi din echipa Primăriei, împărţind meritele reuşitelor, responsabilitatea eşecurilor şi-a păstrat-o pentru sine. "Îmi asum răspunderea pentru lucrurile care n-au ieşit bine", a spus primarul.

Acesta a enumerat printre nereuşite reabilitarea pavajului din Pasajul Vulturul Negru, care a trebuit refăcut, reamenajarea Dealului Ciuperca, care a fost distrusă de o alunecare de teren, şi referendumul pentru unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin. "Nu ai cum să faci proiecte mari şi multe şi să iasă toate perfect", a spus el.

Privind în urmă, Bolojan a acceptat că există lucruri pe care astăzi le-ar face altfel. "E o diferenţă între a scrie proiecte şi a le implementa. Era nevoie de oameni înalt calificaţi, pe care nu îi avem, să vadă din start dacă proiectele au probeme, dacă ritmul lucrărilor e corect şi să intervină din timpul implementării pentru a le îmbunătăţi calitatea".

În mod evident, unul dintre regretele primarului este legat de eşecul unificării oraşului cu comuna Sînmartin. "Poate ar fi fost bune investiţii mai mari în referendum. Trebuia să investim 50.000 euro şi să facem o campanie mult mai puternică. Cele 3.000 de voturi lipsă poate le-am fi adunat, dar asta e...", a spus Bolojan.

Problemele spitalelor vor fi rezolvate...

La rândul său, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Gheorghe Carp (foto), cel care l-a secondat pe edil în primul mandat, a vorbit despre domeniul sănătăţii, municipalitatea orădeană fiind singura din ţară care a preluat în administrare insituţiile spitaliceşti.

"Am avut curajul să mergem pe căi nebătătorite şi să încercăm politici noi", a spus Carp. Directorul a arătat că investiţiile în spitale au fost mult mai mari decât cele exclusiv din fonduri europene.

"Domnul primar amintea de 7 milioane euro, dar au fost cam 10 milioane euro pentru că Ministerul Sănătăţi şi Uniunea Europeană au hotărât să finanţeze doar cheltuielile pentru dotări. Amenajările şi construcţiile nu se decontează, aşa că le-am plătit noi. Nu puteam pune aparatură de secol 21 în clădiri care nu corespundeau tehnic", a spus Carp.

Fostul viceprimar a afirmat că investiţiile în sănătate vor continua şi a amintit proiectele care vizează reabilitarea termică a celor două spitale, extinderea clădirii Unităţii de Primire Urgenţe, construcţia unui amfiteatru cu 175 de locuri pentru studenţi, a unei clădiri noi pentru ambulatoriul Spitalului Judeţean ş.a. "În următorii 5 ani majoritatera problemelor spitalelor care ţin de municipalitate vor fi rezolvate", a promis Carp.

În loc de centrală, cazane!

Cum majoritatea proiectelor europene pe care le-a implementat alături de echipa Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională sunt deja cunoscute orădenilor, viceprimarul Mircea Mălan (foto) a pus accentul pe cele viitoare.

"În perioada următoare vom avea investiţii importante pe bani europeni în toate domeniile. În domeniul transporturilor este vorba de achiziţia a cel puţin zece tramvaie noi, construcţia liniei de tramvai de-a lungul pârâului Peţa, asfaltări de străzi; în domeniul termoficării este vorba de 19 milioane euro investite în valorificarea apei termale în cartierul Nufărul 1 şi suntem singurul oraş din ţară care începe a treia etapă de reabilitare a reţelelor, cu 25 de kilometri de magistrale şi modernizarea de puncte termice", a spus Mălan.

În ceea ce priveşte încălzirea oraşului, viceprimarul a anunţat că, în loc să cumpere încă o turbină pe gaz, aşa cum anunţase anterior municipalitatea va investi în două cazane pe apă fierbinte. Acestea nu produc şi energie electrică, la fel ca şi turbina, dar au avantajul că sunt mult mai ieftine.

"Termoficare va achiziţiona până în iarnă unul sau două CAF-uri care vor avea rolul de a înlocui şi vechiul cazan pe gaz, ultima capacitate de energie poluantă", a spus edilul.

Decizia a fost luată în condiţiile în care există toate şansele ca pe viitor statul român să nu mai acorde bonusul de cogenerare plătit acum centralelor care produc cu acelaşi combustibil atât energie electrică cât şi termică.

"Ideea achiziţionării unei noi centrale pe gaz rămâne în picioare doar în condiţiile în care se va stabili cu certitudine politica pentru bonusul de cogenerare. Dacă se schimbă actuala strategie orice investiţie devine totalmente nerentabilă", a declarat viceprimarul. Mălan a spus că domeniul termoficării va rămâne în continuare o prioritate pentru municipalitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
42 Comentarii
"Era nevoie de oameni înalt calificați,pe care nu-i avem...."
Păi cum așa Don'Primar,nu-i avem?Dar atunci de ce v-ați înconjurat numai de yesmani,de oameni ne'calificati precum:Anamaria Sava(managerul de proiecte internaționale),Lipoveanu Adriana (jng.constr.-arh.sef.)Eduard Florea(dir.econom),Ghitea(dir.tehn.),Dacian Palladi, Pop Lucian(dir.AIO), Moș,Malan,Carp........ și alți și alți asemenea specialiști, aleși pe sprânceană,pe criterii de "competenta", de însuși maria ta.Si atunci,ne întoarcem iar la ...Dorel,de la primărie.
Postat 21 Iunie 2018, 19:24 de platona
"Era nevoie de oameni înalt calificați,pe care nu-i avem...."
Calitatea proastă a proiectelor inițiate de Dvs și implementate în Oradea nu cred că se datorează penuriei "oamenilor înalt calificați",ci a iresponsabilității de care dati dovadă, ordonator principal de credite pe Oradea,în gestionarea acestora.In lipsa unor criterii de prioritizare a acestor proiecte, funcție de cerintele cetățenilor orădeni ,suntem puși în fața lucrului/faptului împlinit: dezvoltarea orașului și prosperitatea cetatenilor orădeni, impusă de Dorel,de la primărie.Lozinca lui Dorel: Las-o ba că merge și așa!
Postat 20 Iunie 2018, 23:48 de platona
Cris
Termina cu balivernele, sau ne faci chiori si prosti pe toti ceilalti de langa tine? Cred ca asa vezi tu si inca cativa pe aici... ce sa zic imi pare rau ca nu poti sa apreciezi nimic, esti prea infierbantat.... ai un organ rau prin care filtrezi lucrurile si ti le da in culori inchise?
Postat 20 Iunie 2018, 11:33 de cetateanbihorean
Nu poți tu, edilule.
Altii pot, pentru ca se intind cat le e plapuma. Oradea a devenit, dintr-un oras aerisit si civilizat in buna parte, unul sufocat si prost gestionat, atat la capitolul infrastructura cat mai ales la cele ce se vad de la nivelul ochiului.
Postat 20 Iunie 2018, 10:37 de CrisDumi
Moderator
Ne dam silința
Postat 19 Iunie 2018, 13:15 de Sandu1201
Asa da critici
Personal, consider ca in 10 ani orasul a progresat, s-a dezvoltat mult, deci felicitari echipei Primariei Oradea. Ca se putea mai bine, ca se putea mai frumos, ca se putea mai eficient, in stil diferit, asa este. Dar aceasta echipa este o certitudine, ceilalti- de la opozitie Psd si Udmr, etc, nu stim cum s-ar fi descurcat. Daca trecem de la critica la o critica distructiva, si progresiv la atacuri la persoana, judecati personale, ma duce cu gandul la vorba din Evanghelie cu paiul din ochiul fratelui si barna din ochiul nostru pe care n-o mai vedem!
Postat 19 Iunie 2018, 12:56 de cetateanbihorean
Cainerau
Nu toată lumea sta pe, pensia de veteran a lui tata , cu timp la dispoziție. Când nu o sa nai fie ,ce ai să faci??
Postat 19 Iunie 2018, 11:59 de Sandu1201
avertisment
Dacă o luaţi de la început cu provocările reciproce, folosirea numelor personale, cu spam-ul şi comentatul pe lângă subiecte, vă ştergem conturile. E (primul şi) ultimul avertisment.
Postat 19 Iunie 2018, 12:15 de Moderator
Ahahahaha.
@Sandu1201: Nu poți nici un comentariu fără să faci o greșealaă! Ai în ADN asta ( sau cum ar zice britanicii...in DNA ). ...mulți amicii.. ?
Postat 19 Iunie 2018, 11:44 de cainerau
Poiu
Casa din China am văzut la Daily Mail omul hapsân asta pățește, Liber la furat 200 de lei prețul unui om . Mai se da și ulei și zahar pt că securiștii știu că ne place sa așteptăm RAȚIA . TC și eu mă gândesc cum ar fi că România să fie campioană la atras fonduri europene și București-ul sa fie obligat să-și facă centură din fonduri europene . Cu Bolojan se poate. Am foarte multi amicii din Moldova care în drumul lor traversează Oradea și nu le vine să creadă că se poate.
Postat 19 Iunie 2018, 11:22 de Sandu1201
...
Autobuzele au prioritate și mașinile le-aș pune sa ocolească pe STEFAN ODOBLEJA
Postat 19 Iunie 2018, 10:48 de Sandu1201
CINE MINTE? EU?
" Prezentând proiectul, arhitectul Petre Năstase a spus că a pus un accent deosebit pe amenajarea peisagistică, pe o foarte bună conectare între spații, pe extinderea spațiilor pietonale, a spațiilor sportive, a căminelor studențești. Proiectul propune păstrarea arborilor de talie mare și refuncționalizarea clădirilor monument din incintă. Strada Universității, acum principală arteră rutieră spre Cimitir, Cartierul Europa și centură, va deveni pietonală. Doar autobuzele OTL vor mai avea acces nestingherit."
Postat 19 Iunie 2018, 10:13 de cainerau
CHRIS
Câinerău "INCEARCA SA TE LEGI CU LANȚURILE DE GÂT SI SA DAI CU VASELINA SA NU TE RĂNEȘTI, CA NU O SA STRICE BOLOJAN TANCURILE PT TINE"
Postat 19 Iunie 2018, 09:44 de Sandu1201
Cutu rau e tds
comentariile sunt aceleasi. ce liniste a fost fara el! iar vomita ineptii pe aici. poate doar acum a revenit de la mitingul pesdeilor.
Postat 19 Iunie 2018, 08:39 de User anonimizat
La ceas de mindru bilant
Felicitari primarului...dar mai putin echipei. "Era nevoie de oameni înalt calificaţi, pe care nu îi avem". Nu putem cuprinde cu mintea cum ar fi aratat orasul daca in cele 18.000 de locuri de munca nou create ar fi gasit si citiva specialisti: arhitecti,ingineri...
Postat 19 Iunie 2018, 08:14 de excalibur
precum am mai spus...Bolo Premier!
Sper sa ajung acea zi cand omul asta o sa fie seful guvernului (stiu ca nu ar accepta orice formula de guvern). Sigur dupa 10 ani de mandat tara ar arata aproape ca Oradea. Totul trebuie schimbat: putorile puse la munca, serviciile altfel, drumuri, orase, legi pentru respectul cetateanului. Pana mai sunt astfel de oameni si manageri (pe care Dumnezeu i-a inzestrat cu putere de munca), mai putem nadajdui ca vom vedea altfel Romania. P.S. Acum astept injuraturile si apostrofarile tuturor degeneratilor, dar asta e ceea ce eu consider bun pt. noi - Bolo Premier!
Postat 19 Iunie 2018, 07:48 de TC
Sandu
Istoria se repeta. Oricum nimic nu e bine in orasul asta (citez din altii). Daca nu e unu e altu la comanda partidului. Ce sa facem, asta avem, cu asta defilam. Dezvoltarea asta e blanda, vezi cazuri clasice din alte tari cu oameni ce au stat in calea dezvoltarii, dupa o vreme au plecat gratis pt ca li se sistase sistemul de utilitati. E o casa in Las Vegas de prin '30 intre cazinouri, incapatanarea proprietarului. I se oferise suma de 12m$ pe cocioaba si 300mp de teren. Ala spera sa ia mai mult, nu s-a intamplat, zona s-a dezvoltat pe verticala iar apoi a vandut cu 350.000 terenul ca nu mai avea aer acolo. Sunt mii de cazuri. In China unu ramasese cu casa in mijlocul autostrazii, benzile trecea pe langa el iar parapetii ii devenisera gard la casa. Cand a renuntat la loc pt bani, a mai si luat amenda pt boicotarea proiectului de interes national. Mai vrei? Naypyidawi e alt exemplu de dezvoltare fortata dar benefica. Diferenta e ca la Oradea exista interes si pt expropriati chiar daca nu il vede nimeni. In fine, pt asta o sa vina alti destepti sa ma injure, altii o sa faca pe detectivii sa caute ei siteuri obscure sa ma contrazica (ce am vazut eu cu ochii mei si ce am auzit de la oamenii ce traiau acolo, da ei cauta ei un site pe care il stiu ei) si asta e Rumunja de azi. Pacat. Stim sa injuram si sa aruncam cu noroi. 200 de lei e pretul unui om azi, 200. Ce mai circ am putea organiza la banii astia, da legea nu ne mai lasa cu animale in circuri. Dresaj social, trebuie sa nu o mai numesc inginerie sociala, dresajul e net superior (dai 200 de lei si vine cu tine unde mergi, timp de o zi) si la cu*ve cred ca e mai scump pt o zi intreaga.
Postat 19 Iunie 2018, 06:27 de poiu
Eutanasiat
Sa revenim la subiect. Sa făcut , cu acordul proprietarilor. Ce e rău în asta??? Puppy corectezi sau ce faci????
Postat 19 Iunie 2018, 00:28 de Sandu1201
Cuțu rau
SCUZA_MĂ . IN END OF THE CLUJULUI STREET ACOLO FACEM LA STÂNGULE SI MERJEM INAINTE SI TRAVERSEM PE RÂUL DECENETULE. No HAT acuma bine o fi , O BA.
Postat 19 Iunie 2018, 00:18 de Sandu1201
pe bune? mŕrrrrr!
@Sandu1201:...în capătul lui Clujului...? Îți sună bine?
Postat 18 Iunie 2018, 23:55 de cainerau
Cogenerare
Daca se sisteaza cogenerarea actuala turbina va deveni nerentabila? Adica va fi oprita? Sau va functiona "rentabil" pe seama gigacaloriilor platite de oradeni?? Era chiar pacat sa nu fim primii si la pretul GCal pe tara.Felicitari viceprimarului si "Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională". Iar "bonusul" de cogenerare il platesc toti consumatorii de energie electrica din romania...din placere,desigur.Pacat ca se desfiinteaza,precum certificatele verzi
Postat 18 Iunie 2018, 23:53 de excalibur
Sper că anul viitor
Să înceapă podul peste crisul repede in capătul lui Clujului și centura inel care sa treacă prin podgoria, paleu și biharia. DOAMNE AJUTA PSD-ISTILOR. @#& * PUPPY corectează-mă daca am greșit.
Postat 18 Iunie 2018, 23:15 de Sandu1201
Cuțu rau
Mulțumesc că îl susții pe Dragnea sa ajungă la pușcărie.
Postat 18 Iunie 2018, 22:16 de Sandu1201
taci
@Sandu1201: Nu te băga că nu stii despre ce e vorba...
Postat 18 Iunie 2018, 22:08 de cainerau
Cuțu rau
Adică lui Dragnea :::::)))) . Că nu are PERECHE la furat. Băsescu și Năstase se săturau și cu puțin.
Postat 18 Iunie 2018, 22:04 de Sandu1201
!!!
Nea Carp, i-ai transmis DICTATORLUI NEPERECHE ce te-am rugat pe 9 iunie?
Postat 18 Iunie 2018, 21:44 de cainerau
Autodenunţ
"Îi mulţumesc domnului Carp, care, în calitate de viceprimar, a trebuit să ia decizii urâte pentru acea perioadă. Dumnealui a convins proprietarii din zonă să ne lase să lucrăm pe terenul lor, FĂRĂ să avem exproprierile făcute", a amintit primarul.
Postat 18 Iunie 2018, 21:30 de eutanasiu
Cuțu rau
Nu am găsit nimic. Tot ce am găsit e cu podul care începe în martie.
Postat 18 Iunie 2018, 21:21 de Sandu1201
Cuțu rau
Caută articolul
Postat 18 Iunie 2018, 21:03 de Sandu1201
Nu se postează tot
Dar cred că o confunzi cu Universității din Cluj
Postat 18 Iunie 2018, 21:03 de Sandu1201
Io ca-n filme!
@Sandu1201: Așa mi s-a transmis! Parțial pietonala! Dar cred că prostia e a lui Bolojan că el a zis cu propria voce că autobuzele cică vor circula! Deci...parțial! Caut! Cred că pe www.oradea.ro! Miau!
Postat 18 Iunie 2018, 20:59 de cainerau
Nu a intrat tot link-ul
#sthash.aweI3Qye.uIhciUKG.dpbs
Postat 18 Iunie 2018, 20:58 de Sandu1201
A CITIT CINEVA IN PRESA DESPRE STRADA UNIVERSITĂȚII PIETONALA???
Tu ești mai prost ca TDS. Ori PIETONALA ori PARTIALA. Dar faptul că te lauzi cum că citești cărți , inclusiv Moromeții și nu știi cine e BĂLOSU, mă face să cred că ești de la Bârlad, Vaslui cu tot cu limbi străine. Dar eu cred că o confunzi cu #sthash.aweI3Qye.uIhciUKG.dpbs
Postat 18 Iunie 2018, 20:52 de Sandu1201
Io la ri ti io la riti....iooooo!
@Sandu1201: Uită-te peste desene! Ba mi-a și confirmat persoană importantă doar ca ar fi pietonala parțial! Cand o sa-i duca floricele cineva cuiva va cânta pietonal " Deșertăciune sunt toate/ Și robul acesta plecat de la noi..."! Pe pariu ca unii vor pleca mai iute! Miau! Știu limbi străine! Ahahaha! Din Vaslui și Bârlad, adică de pe-acolo de unde Ștefan cel Mare și Sfânt! Dar na! Amu's la modă Herrr...manstadt si Alesdein!
Postat 18 Iunie 2018, 20:21 de cainerau
Cuțu rau
Arata-mi articolul , cu str. UNIVERSITATII PIETONALA
Postat 18 Iunie 2018, 19:25 de Sandu1201
Cuțu rau
Aici sunt. Probleme cat am lipsit??
Postat 18 Iunie 2018, 19:09 de Sandu1201
@neica
daca ne comparam tot timpul doar cu gunoaiele atunci o sa ni se para ca suntem din aur dar in fapt suntem de haur!
Postat 18 Iunie 2018, 19:01 de scortosul
Ghici!
Cin'să fie?! Hoț, impostor, înșelător, pungaș, șarlatan, șnapan, pezevenchi, potlogar, coțcar, pehlivan, pișicher, panglicar, papugiu, scamator s.a.m.d.
Postat 18 Iunie 2018, 18:54 de pinonel
unde e copacul?
Si cineva va veni instantaneu cu un comment intitulat...cuțu rău! Ham...!
Postat 18 Iunie 2018, 18:45 de cainerau
PROSTIA LA PUTERE ÎN ORADEA ÎN TRAMVAIUL DE PE PEȚA
Din punctul meu de vedere DICTATORUL României! De ce? Pentru că vrea și poate! Strada Universității pietonala? Păi strada aceea duce la locurile de veci! Toti vom ajunge acolo! Eu sper ca mai printre ultimii, dupa alții! Pietonala? Marele arhitect Nastase! Dar sigur a lucrat la comanda DICTATORULUI! Vrei legătura stanga-dreapta? Fă naibii pasaj subteran sau pasarelă! Iar dacă tot devine pietonala în mintea bolnavă a unora, la ce mai trebuia pod nou peste Peta? By the way...., DICTATORUL NEPERECHE promitea începerea lucrărilor în martie! Suntem aproape în iulie! Un MINCINOS, UN PREFĂCUT, UN IMORAL DESĂVÂRȘIT!
Postat 18 Iunie 2018, 18:43 de cainerau
Multe is!
Multe is da si proaste! ne spune dragul de carp cate hecoptere au aterizate pe helioportul de la spitalul "Muncipal"? Ne spune bolovanul cat ne costa lucarriel de reaparatii la lucrarile noi? De preferat era sa se si gandeasca nu numai sa se .... munceasca!
Postat 18 Iunie 2018, 18:21 de scortosul
Felicitări
.
Postat 18 Iunie 2018, 17:57 de Sandu1201
Cel mai bun primar din tara!
Avem norocul sa avem cel mai bun primar din tara. Se vede clar ce a reusit sa faca in 10 ani de mandat. Un astfel de om ar fi bun de prim-ministru, dar eu prefer sa-l avem noi de PRIMAR.
Postat 18 Iunie 2018, 17:18 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON