URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2018, 19:15

S-a făcut de râs în toată ţara: Primar, prins când fura dintr-un hotel din Băile Felix (VIDEO)

Un primar s-a făcut de râs în toată ţara, după ce a fost surprins de camerele de supraveghere de la un hotel din Băile Felix, în timp ce fura o perie electrică de curăţat pantofi.

Potrivit Kanal D, este vorba despre primarul comunei vâlcene Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu (PNL). Pe imagini se vede cum acesta se apleacă, se uită în jur dacă nu îl vede cineva, se apleacă să scoată din priză aparatul, îl ia în braţe şi urcă cu el într-un lift.

Din imaginile difuzate, este vorba despre Hotelul President din Băile Felix.

Iniţial, angajaţii hotelului au crezut că aparatul de lustruit pantofi, în valoare de aproximativ 500 lei, s-a stricat şi că cineva l-a dus la reparat. Au realizat cu stupoare că nu este aşa când au urmărit camerele de filmat.

De altfel, reprezentanţii hotelului din Băile Felix au declarat pentru BIHOREANUL că au fost foarte surprinşi să descopere autorul furtului şi că aşteaptă acum ca acesta să returneze peria sustrasă. "Vă daţi sema că am fost foarte surprinşi când am identificat autorul cu ajutorul camerelor de luat vederi. Nu ne aşteptam la aşa ceva. L-am sunat pe om să-i cerem să înapoieze peria. Nu e o valoare foarte mare, dar 500 – 600 lei tot costă, iar la câte lucruri se distrug într-un hotel se adună. Prima dată omul n-a recunoscut, când i-am spus că apare pe înregistrări şi-a schimbat poziţia şi a zis că a fost o glumă proastă, că a pus un pariu... A promis că ne returnează obiectul aşa că acum aşteptăm să vină", au declarat surse din conducerea hotelului.

Conducerea instituţiei hoteliere nu vrea să dea amploare cazului şi speră că autorul furtului să se ţină de cuvânt.

Culmea e că edilul se afla la acel hotel pentru că participa la o consfătuire pe teme de achiziţii publice şi anticorupţie.

Întrebat de jurnalişti care a fost motivul pentru care a procedat aşa, răspunsul lui Bărăzăgeanu a fost şocant, punând aceeaşi "placă", cum că el de fapt nu a vrut să fure, ci a fost vorba doar de "o glumă, a fost un pariu". "Am făcut o glumă proastă!", a zis edilul.

Dacă primarul nu va returna aparatul, conducerea hotelului va depune plângere la poliţie, mai arată postul de televiziune menţionat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
total gresit!!!
President s-a gandit numai material...o data sa-si recupereze aparatul, a doua oara probabil ca cineva a scos niste bani din vanzarea imaginilor. Astfel este in aceeasi culpa cu hotul ordinar. Cu acest gen de comportament din partea ambilor, numai vom involua spre epoca de piatra!!!
Postat 15 Noiembrie 2018, 12:56 de ferfeleaga
E clar: pnl=psd!
Ce mi-e tanda, ce mi-e manda....
Postat 15 Noiembrie 2018, 09:13 de pinonel
oradeanbihor
De acord cu ce zici. Votam omul nu partidul. Da o tura prin țară și vezi diferența. Oradea merge mai departe.
Postat 14 Noiembrie 2018, 22:18 de Sandu1206
Politruc
Nici nu contează culoarea politică. E exemplul perfect de politician atât în plan local cât și central. Toți o apa și un pământ (psd, pnl, alde, se regăsesc în acest tipar)
Postat 14 Noiembrie 2018, 21:35 de oradeanbihor
Sunt de acord cu "unom"!
Nici un ...pen(a)elist,pesedist,sau ce o fi el,oricare politician roman,nu fura doar un capăt de ață.Incepe cu toata fabrica.Caci,d-aia suntem in acest stadiu,de 30 de ani. Si cate n'ar fi de zis....
Postat 14 Noiembrie 2018, 21:11 de Nofan
unomnebun
Daca ar fura toți politicienii ca el ar fi bine. Oricum are fata de PSD-ist
Postat 14 Noiembrie 2018, 20:25 de Sandu1206
!!!
Imposibil! Nici un penelist nu fură măcar un capăt de ață!
Postat 14 Noiembrie 2018, 20:07 de unom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON