URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2018, 11:15

Luceafărul a fost umilit la Ploieşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu o formulă ce a cuprins mulţi jucători tineri şi care au evoluat mai puţin în etapele anterioare, Luceafărul Oradea a înregistrat un rezultat ruşinos marţi seară, în deplasare, la Ploieşti, pe Stadionul "Ilie Oană", în faţa Petrolului, în etapa intermediară din această săptămână. Astfel, bihorenii au cedat cu scor de tenis, 2-6, după ce apărarea formaţiei pregătite de Cristian Lupuţ a arătate lacune serioase.

Gazdele au deschis scorul încă din minutul 2, prin Chindriş. Nu s-au dezmeticit bine bihorenii şi, în minutul 8, portarul Moroz a trebuit să scoată pentru a doua oară mingea din plasă, după ce a înscris Lumu. Totuşi, orădenii au replicat destul de repede şi tânărul G. Paraschiv a redus din handicap, cu o lovitură de cap, în minutul 13.

Din nou defensiva orădeană a clacat, la o lovitură liberă, din minutul 26, când Ţigănaşu a înscris pentru 3-1.

Interesant este însă că pe contraatac, Luceafărul a mai marcat o dată, prin acelaşi Paraschiv, care a redus din handicap, la 3-2, în minutul 34.

Deşi se părea totuşi că va fi un joc şi un rezultat mai strâns, în repriza a doua, ploieştenii s-au desprins, au mai marcat de trei ori, prin acelaşi Ţigănaşu, în minutul 53, dar şi după un autogol al lui Oros, din minutul 62, şi prin Ştefănescu, în minutul 75.

Scorul putea fi chiar mai mare, dacă în minutul 90+2, Tamuz nu rata o lovitură de la 11 metri. Aşa partida s-a încheiat cu 6-2 pentru Petrolul, iar Luceafărul a suferit una dintre cele mai mari umilinţe din istoria ei.

Totuşi, trebuie menţionat că antrenorul Cristian Lupuţ a menajat mai mulţi jucători, printre care portarul Moga, mijlocaşii Paul Mitrică şi Vasile Pop, precum şi atacantul Luduşan, semn că nu s-a aşteptat prea multe de la această deplasare şi că meciul de sâmbătă de pe teren propriu, cu CS Baloteşti, este mult mai important.


Petrolul – Luceafărul 6-2 (3-2)

Au marcat: Marius Chindriş (min. 2), Jeroen Lumu (min. 8), Alexandru Ţigănaşu (min. 26 şi 53), Cristian Oros (min. 62 – autogol) şi Cătălin Ştefănescu (min. 75) / George Paraschiv (min. 13 şi 34)

Petrolul: Tordai - Olaru, Ghinga, Ţicu, Ţigănaşu - M. Chindriş, Ant. Cruceru (min. 53 Cl. Herea) - Lumu (min. 66 N. Popescu), Laur. Marinescu – cpt. (min. 76 Danci), Ştefănescu – Tamuz. Antrenor: Leo Grozavu

Luceafărul: Moroz - Torişte (min. 46 Gruia), Oros - cpt., Al. Băican, Moihedja - C-tin. Roşu, Chiorean, Cl. Codoban, Gunie (min. 30 Prejmerean) - Ţîră (min. 77 Sg. Pop), G. Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuţ

Au arbitrat: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova) - Adrian Popescu (Craiova) şi Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea)

În cealaltă partidă de marţi din etapa a 11-a a Ligii a II-a la fotbal, Academica Clinceni s-a impus clar, cu scorul de 4-1, pe teren propriu, în faţa celor de la Pandurii Tg. Jiu.

În urma eşecului de la Ploieşti, Luceafărul Oradea a rămas cu 9 puncte şi se menţine momentan pe locul 15, dar probabil va mai cădea pe o poziţie retrogradabilă după celelalte jocuri din etapa a 11-a.

În runda viitoare, bihorenii vor evolua pe teren propriu, cu CS Baloteşti, sâmbătă, 13 octombrie.


Rezultate:

ACS Poli Timișoara - Chindia Târgoviște 1-3
Dacia Unirea Brâila - ASU Poli Timișoara 0-2
Daco-Getica București - Aerostar Bacău 3-0
Ripensia Timișoara - ACS Energeticianul 1-1
UTA - FC Metaloglobus 6-1
Farul Constanța - U Cluj 0-3
CS Mioveni - FC Argeș 0-1


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
simplu
o echipa slaba mi a fost mila aseara vazand meciul cum au putut sa joace niste jucatori totusi de liga 2. pacat .
Postat 10 Octombrie 2018, 12:53 de oradea
iar bateti campi dom'lor
ar trebui investitii cum se fac la baschet si la fotbal domnilor
Postat 10 Octombrie 2018, 12:53 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON