URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2017, 12:42

Deputatul PSD Ioan Roman anunţă: Drumul Ştei-Beiuş va fi gata în iulie, iar până în mai se modernizează DN 1 în Oşorhei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca să arate că Guvernul PSD-ALDE trimite bani în Bihor, deputatul Ioan Sorin Roman a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă desfășurată la sediul PSD Bihor, lista investiţiilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din judeţ care au primit finanţare în acest an.

Lucrări pe DN 1

Potrivit parlamentarului PSD, se va lucra pe DN 76, pe tronsoanele încă nemodernizate, mai precis Beiuş-Ştei, unde lucrările sunt realizate în proporţie de 75% şi unde termenul de finalizare este iulie 2017, respectiv Ştei-Vârfurile, tronson realizat în proporţie de 68% şi cu termen în decembrie 2017.

De asemenea, infrastructura rutieră va fi modernizată şi pe DN 1, în Oşorhei şi Aleşd. Potrivit lui Roman, până în mai 2017, în Oşorhei se vor face mai multe lucrări menite să-i ajute pe pietoni, dar şi pe şoferi: amenajarea unor benzi rezonatoare la intrarea şi ieşirea din localitate, amenajarea de trotuare pietonale, semnalizare verticală şi orizontală, amenajarea unor treceri de pietoni cu insule separatoare, înfiinţarea unor noi treceri de pietoni, amenajarea unor staţii de autobuz, realizarea a două giraţii şi două intersecţii cu insule denivelate de separare a sensurilor.

Lucrări similare, inclusiv amenajări de insule separatoare, se fac pe DN 1 şi în Aleşd, unde termenul de finalizare a lucrărilor este 14 aprilie 2017.

"Voi adresa săptămâna viitoare o interpelare domnului ministru al Transporturilor pentru aceste insule, fiindcă avem exemplul celor de pe DN 79, care au făcut inclusiv victime umane şi am înţeles că circulaţia în acea zonă este destul de greoaie, astfel încât să vedem cum pot fi amenajate acele alveole pentru a nu obstrucţiona buna circulaţie", a declarat Roman.

Banii alocaţi pentru aceste lucrări sunt 2,2 milioane lei în Oşorhei, respectiv 1,9 milioane lei în cazul Aleşdului. În acest oraş, a mai spus Roman, s-au mai alocat 16 milioane lei pentru realizarea centurii ocolitoare.

Cât despre Autostrada Transilvania, Roman a precizat doar suma alocată pentru întreaga şosea de la Braşov la Borş, mai precis 147 milioane lei. PSD-istul a mai spus că este în curs revizuirea acordului de mediu pentru autostradă. Relicitarea tronsonului Suplacu de Barcău – Borş ar urma să fie lansată în al doilea trimestru al acestui an.

Incompatibil, dar totuşi...

În aceeaşi conferinţă de presă, BIHOREANUL i-a cerut lui Roman să lămurească un aspect despre care n-a vorbit public de la alegeri încoace: faptul că mandatul său de parlamentar a fost validat, în ciuda faptului că, într-un proces cu Agenţia Naţională de Integritate, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, definitiv, ca incompatibil şi i-a interzis să ocupe, timp de trei ani, funcţii ori demnităţi publice.

"Există un proces de revizuire la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Am introdus acţiunea la sfârşitul anului trecut, încă nu am termen de judecată", a declarat Roman, precizând că acesta a fost motivul pentru care mandatul său a fost validat.

Deputatul a mai anunţat că după jumătatea acestei luni îşi va deschide un birou parlamentar în Salonta, unde va susţine audienţe în fiecare joi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Ce bine e cand o ardem deontologic
Nu ca as fi de acord cu ce face dracnea, dar astia care fac "vocalize" la greu pe forum, unde pm erau cand boculet canibaliza tot ce insemna investitie straina in vestul tarii. In anii in care minime a fost Prim Ministru, statisticile (oficiale) arata cum investitiile in judetul Cluj erau la 150% din anii precedenti si in toate judetele invecinate, mult sub 100%. Ca tot veni vorba de DN1, in judetul Cluj se baga bani in el la greu, iar in Bihor se mai toarna cate o roaba de asfalt odata la cinci ani. Stiu portiune din DN1 (pe raza judetului Cluj) care a fost asfaltata anul trecut (2016) si a mai fost asfaltata si in 2012. In acest caz, oricat s-ar stradui unii, n-ai cum sa dai vina pe dracnea ci situatia se datoreaza modului profund democratic si corect in care zeii din Cluj repartizeaza banii in judetele subordonate. Ca dracnea a "palmat" niste bani, e naspa, ca a facut-o luand de la Cluj, mai ca nu-mi pasa!
Postat 02 Martie 2017, 22:38 de User anonimizat
IAR
Ce bine ma simt ! Tot am fost " amenintat " cu banarea dar nici subiecte nu " e " ! Daca scriu despre un dezvoltator SUNT REPETITIV ! Daca am intrebat ceva pe formularul de contact NU-MI RASPUNDE NIMENI, daca ma leg de protestele agreate de Abrudan SUNT GRETOS ! Mai bine....privesc ! Dar ce sa privesc ? Spectacolul oferit de un dezvoltator in Greenfield Bucuresti sector 1 ! PS: aud ca se pregatesc alte show-uri ! Anti CCR, pro DNA Lascu ! Inca un PS : evident iar sunt pe langa subiect !
Postat 02 Martie 2017, 19:49 de TDS
@bde
Apreciez ca te ''obosesti'' cu mine...De la inceput era vorba despre ironie in text, asa ca scuteste-te, fi linistit. Stiu ce inseamna de mult politica si executivul, nu suntem usor de fraierit. Ok? Be gentle with my hard.
Postat 02 Martie 2017, 16:47 de Maricel
Micuțel
Maricel, Maricel da' mintea nu prea! Stirile despre sporul demografic probabil erau în altă ediție...
Postat 02 Martie 2017, 16:18 de bde
@bde
Desteptaciune, copiii cine vrei sa ti-i faca? Tot cine iti face si drumul spre...gaura? hi hiiiii
Postat 02 Martie 2017, 15:39 de Maricel
:)
La asa electorat......asa de(put)at. Plus oile aferente.
Postat 02 Martie 2017, 15:30 de elev
Deputat?!
S a strecurat o greseala! Nu este deputat, desi a fost validat de puscariabilii din parlament. Conform hotărârii prezentate pe site ul ÎCCJ, decizia fiind definitivă , timp de 3 ani, Roman nu poate ocupa funcţii sau demnităţi publice, inclusiv un nou mandat de parlamentar. Ce declara el? "Dacă voi câştiga un nou mandat, îl voi lua, iar apoi, în funcţie de hotărârea care se va da, vom vedea dacă îl voi putea păstra sau nu". Cam asa zic si hotii: eu nu ma las de furat si daca ma vor prinde vom vedea!
Postat 02 Martie 2017, 15:00 de ili3
A vorbit si Ion, ca si el e om!
Nea ex-deputatu' , am inteles, nu vrei sa fii mai prejos decat cherechesoaia sau curpas! Ce ne spui acum este un scuipat pe care l-ai primit de la dragninho (n-o stiai pe asta!) si acum il directionezi catre populimea pesedista. Explica-ne, ce e cu cele 115.000.000 (o suta cincisprezece milioane) de euro alocati de slugile condamnatului pt. soselele din Teleorman?! Ti se pare ca TR ar fi vreo placa turnanta a coridoarelor europene?! Clujul s-a batut si a obtinut de la UE 138 mil. euro pt. proiecte de infrastructura. Deoarece banii se aloca pe regiuni, guvernul grindeanu, care trebuia sa fie un simplu intermediar, a insfacat banii. Ce facem noi cand gasim un portofel cu bani? Dam repede o ordonanta de urgenta si punem mana pe ei! Si inca ceva: este o harta cu banii varsati la buget comparativ cu banii primiti. TR-ul primeste pt. 1 leu, 1,43 lei, in timp ce Bihorul primeste doar 63 de bani. Adica ,,donam" 1/3 din banii facuti aici. Stam bine, TM primeste 44 de bani, ca si CJ. Poti comenta?!
Postat 02 Martie 2017, 14:34 de pinonel
drum neterminat
Oradea Beius -1 strat de asfalt fara stratul de uzura, apar gropile.Portiunea Sambata Beius este un dezastru. Daca asa arata un drum terminat atunci nu ma mai mir de nimic. Asa as dori ca cei care receptioneaza asemenea lucrari sa faca zilnic naveta pe acest drum.
Postat 02 Martie 2017, 13:18 de aaaaa
Te doare capu'
Si cine ai vrea sa ne faca drumurile? Desteptaciune..
Postat 02 Martie 2017, 13:08 de bde
Super
Oamenii astepata sa le faca guvernul, drumuri, constructii, etc etc...si mai asteapta oamenii sa le faca si prunci, tot guvernul?
Postat 02 Martie 2017, 12:58 de Maricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON