URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Noiembrie 2019, 14:25

Dacian Foncea nu mai e şef la Spitalul Municipal: Consiliul de Administraţie l-a revocat din funcţie, la iniţiativa primarului Ilie Bolojan!

Dacian Foncea nu mai e şef la Spitalul Municipal: Consiliul de Administraţie l-a revocat din funcţie, la iniţiativa primarului Ilie Bolojan! Succesorul lui Foncea va fi fosta directoare economică Maria Silaghi, care l-a şi precedat ca manager interimar
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Economistul Dacian Foncea, numit în funcţie de primarul Ilie Bolojan în primăvara anului trecut ca urmare a câştigării unui concurs, a încetat să fie, de miercuri, manager al Spitalului Clinic Municipal dr. Gavril Curteanu din Oradea.

Bolojan a decis

BIHOREANUL a aflat că într-o şedinţă extraordinară a Consiliului de Administraţie al unităţii, cel care a propus revocarea din funcţie a managerului Dacian Foncea, a fost chiar primarul Ilie Bolojan.

"Domnul primar a considerat că domnul Foncea a provocat prea multe scandaluri. Nu aşa se conduce, cu scandal, cum a făcut dl. Foncea, indiferent câte probleme şi de ce fel ar fi găsit în spital. Trebuia să le rezolve, nu să scrie comunicate de presă prin care să alimenteze scandaluri", a declarat BIHOREANULUI o sursă din cadrul CA.

Potrivit acesteia, la şedinţă au participat toţi cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie al spitalului, de la preşedintele Dorel Dulău (şeful Compartimentului Management Spitale din cadrul Primăriei Oradea), până la reprezentanţii Consiliului Local şi ai Primăriei (dr. Hadrian Borcea), ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea (dr. Felicia Marcu) şi Ministerului Sănătăţii (dr. Daniela Rahotă, şefa Direcţiei de Sănătate Publică).

Sursele BIHOREANULUI afirmă, de asemenea, că funcţia de manager al Spitalului Municipal dr. Gavril Curteanu va fi preluată, provizoriu, de economista Maria Silaghi, fostă directoare economică şi predecesoare a lui Dacian Foncea.

UPDATE:

"Nu se poate lucra în conflict permanent"

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal, Dorel Dulău, a confirmat oficial BIHOREANULUI modul în care s-a desfăşurat şedinţa de miercuri, precizând că decizia a fost adoptată în unanimitate şi că primarul Ilie Bolojan i-a reproşat proaspătului fost manager două eşecuri. Cel dintâi vizează situaţia economico-financiară a unităţii, iar celălalt conflictele lui Foncea cu mai multe categorii de angajaţi.

"În ce priveşte situaţia economico-financiară a spitalului, aceasta este dezechilibrată, iar dl primar nu este de acord ca deficitul să fie pus pe seama Consiliului Local. Pe de altă parte, dl. Foncea a intrat în conflict cu mai mulţi şefi de secţii, cu asistentele şefe, şi nu se poate lucra în tensiune, în conflict permanent", a spus Dulău.

Dr. Burtă rămâne director medical

Acesta a mai confirmat că în cursul zilei de joi primarul Ilie Bolojan va semna dispoziţia de numire a managerului interimar Maria Silaghi, iar director medical, tot interimar, va rămâne dr. Ovidiu Burtă, numit de edil la 25 septembrie, dar pe punctul de a demisiona din cauza lui Foncea.

Contactat de BIHOREANUL, dr. Burtă, abia aterizat la Budapesta cu o cursă care l-a adus din Statele Unite ale Americii, a declarat că doreşte să-şi păstreze funcţia de director medical în condiţiile în care Dacian Foncea nu mai este manager. "Absolut da, absolut fără discuţii şi fără ezitări", a spus dr. Burtă. 

Aflat în concediu, acesta a adăugat că îşi va întrerupe concediul chiar de joi şi se va prezenta din nou la serviciu, considerând că problema de management de la Municipal a fost rezolvată aşa cum, de altfel, îşi dorea.

Până la ora acestei ştiri, Dacian Foncea nu a putut fi contactat, întrucât nu răspunde la telefon.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
excalibur
Tu te-ai născut din experiment de labă, tu știi cel mai bine.ce înseamnă EXPERIMENT
Postat 14 Noiembrie 2019, 20:37 de Sandu1206
f-ru-ncea
haaolleuu, chiar ase o fii? io nu cred hasta mai, cum sa fie demis cel mai mare aparator al ,,urnelor" hahahaha...poatie lo punie ,,draga bolo' sef la cutia cu voturi de la consliu judetean...ca doara are sieva esperienta la paza (la urna).... ca de scandaluri e bun doar ase nooo ....hai ca esti tare fruncea....stai lejer ,,bascalie" vine vremea la fiecare, numa o lecuta de rabdare.....ca vineee frunceaaa uiiuiiuuuuuuuuuiiiii
Postat 14 Noiembrie 2019, 10:13 de Ardeleanul
Experimente marca Bolojan !?!
Omul nu se schimbă, e prins bine în proiect ... numește tot felul de liberali din categoria "neterminaților" ca să vadă apoi cât de prost merg lucrurile, după care e nevoit să revină la normalitate !?! Niște descreierați lăsați liberi să facă experimente pe pielea altora ... acesta este PNL peste tot !?!
Postat 14 Noiembrie 2019, 08:48 de CrisDumi
?!
Bun, a fost demis, dar idi*t l care l a numit nu stia cati bani face? Chiar, cine l a numit?!
Postat 14 Noiembrie 2019, 08:08 de ili3
Batista pe tambal!
Poate il ajuta "prietenii"sa mai acopere "gaura"facuta si la aceasta institutie!...
Postat 13 Noiembrie 2019, 18:37 de User anonimizat
Nu au SRL-urile din Santandrei destui bani sa ii plateasca la Foncea prejudiciile pe care le datoreaza!
Fraiere, sa nu te spanzuri ca trebuie sa ne recuperam prejudiciile de la tine!
Postat 13 Noiembrie 2019, 15:30 de DNA_Oradea
Frumosul meu!
Daci, te pupik!
Postat 13 Noiembrie 2019, 15:26 de OanaBaloana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON