URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Octombrie 2018, 09:09

Cauza accidentului de la Gheghie: viteza prea mare a şoferului de BMW. Cei trei morţi sunt tineri de 20 şi 24 de ani, din Bihor (FOTO)

Cauza accidentului de la Gheghie: viteza prea mare a şoferului de BMW. Cei trei morţi sunt tineri de 20 şi 24 de ani, din Bihor (FOTO) foto: www.alesdonline.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teribilul accident petrecut sâmbătă seară pe DN 1, în Gheghie, a fost provocat de viteza prea mare a şoferului maşinii BMW, spun poliţiştii bihoreni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, şoferul autoturismului, un tânăr de 20 de ani din comuna bihoreană Vadu Crişului, conducea pe direcţia Cluj-Oradea, când, într-o curbă periculoasă la dreapta, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

"Astfel, pe un carosabil umed, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu un autotractor cu remorcă, condus regulamentar de un bărbat de 40 de ani, din comuna Mădulari, judeţul Vâlcea", a declarat Lascău, duminică, pentru BIHOREANUL.

Impactul a fost devastator, iar imediat a izbucnit un incendiu care a cuprins cu repeziciune maşina şi cabina TIR-ului. În interiorul BMW-ului au rămas captivi trei tineri: şoferul şi prietenii pe care îi avea cu el în maşină, mai precis un tânăr de 24 de ani, aflat pe scaunul din faţă, respectiv un băiat de 20 de ani, care era pe bancheta din spate, amândoi domiciliaţi în comuna bihoreană Borod.

Imaginile surprinse de martori ai evenimentului arată dimensiunile nenorocirii: din autoturism nu au mai rămas decât nişte fiare înnegrite ale caroseriei, în timp ce partea din faţă a maşinii pur şi simplu nu mai există. 

TIR-ului transporta conserve, iar şoferul a reuşit să sară din cabina cuprinsă de flăcări şi, astfel, a supravieţuit incendiului.

Cei trei tineri din BMW nu au avut însă nicio şansă să supravieţuiască, astfel că pompierii bihoreni care au intervenit i-au descoperit carbonizaţi. "Autoturismul a ars în proporţie de 90%, iar cabina camionului de 80%", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, duminică, pentru BIHOREANUL.

Potrivit acesteia, la locul accidentului au intervenit două echipaje de lucru cu apă şi spumă din cadrul Staţiei Aleşd, un echipaj de descarcerare grea din cadrul Detaşamentului 1 Oradea şi un echipaj de terapie intensivă mobilă, din cadrul SMURD Oradea.

Traficul rutier în zonă a fost blocat până după miezul nopţii. Poliţiştii bihoreni vor continua cercetările, pentru a stabili cu exactitate toate circumstanţele accidentului, a mai precizat Lascău.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Accident îngrozitor pe DN 1: Un BMW a luat foc, după ce s-a lovit cu un TIR. Trei persoane au murit carbonizate (VIDEO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ionel82
Atotjudecatorul multe știi. E mai bine sa tăcem și sa învățăm ce ne privește pe noi. Condoleanțe familiei. Până la învierea fericita din viitor fiți tari.
Postat 22 Octombrie 2018, 07:51 de Valcov
anturaj cu sfîrșit tragic
...aviz tinerilor de 18-25ani care conduceți cu viteză, ar trebuii dată o lege, ..daca depășiți viteza legală să vă întoarceți din nou la școala de șoferi și să dați din nou permisul.....și la viteze halucinante să vi se confiște mașina, si la consum de alcool sau droguri PUȘCĂRIE domle !!!!!! Să vedeți atuncea ce frumos circulați prin localitate cu 50-55 la ora, și afară nu mai sariți de 100Kmh...
Postat 21 Octombrie 2018, 13:59 de stefy
Daca aveam autostrazi...
... si de vina e clasa politica... baliverne. Pe soseau Cluj - Oradea circula o gramada de cretini pe care cand ii vezi iti zici: "astia nu o sa moara acasa". Depasiri riscante si in coloana, pe contrasens, viteza excesiva. Daca era autostrada pateau ca ceilalti cocalari (care au murit in Anglia) intrand intr-o masina din spate. Bine ca nu au intrat intr-o masina mica, ii omorau si pe ceilalti. Un criminal mai putin pe sosea. Felicitari parintilor pentru masina cumparata fiului lor. Si nu mai scheunati atat cu rovinieta, veniti in occident sa vedeti cat platiti: Italia, Franta, Germania te costa taxa de drum (pentru un drum) mai mult decat benzina.
Postat 21 Octombrie 2018, 11:14 de ionel82
Nenorociti!
Daca aveam autostrada Oradea-Cluj, 3 tineri bihoreni de 20-23 de ani nu ardeau pe strada pe care ei si parintii lor au platit de lei anul acesta Rovigneta si taxa de drum in combustibil. Dar la noi banii de autostrazi merg in vilele politicienilor, in biserici, in ajutoare sociale si pensii speciale pentru ofiteri si pentru primari!
Postat 21 Octombrie 2018, 09:34 de BlackDot
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON