URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 04 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Octombrie 2018, 09:09

Cauza accidentului de la Gheghie: viteza prea mare a şoferului de BMW. Cei trei morţi sunt tineri de 20 şi 24 de ani, din Bihor (FOTO)

Cauza accidentului de la Gheghie: viteza prea mare a şoferului de BMW. Cei trei morţi sunt tineri de 20 şi 24 de ani, din Bihor (FOTO) foto: www.alesdonline.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teribilul accident petrecut sâmbătă seară pe DN 1, în Gheghie, a fost provocat de viteza prea mare a şoferului maşinii BMW, spun poliţiştii bihoreni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, şoferul autoturismului, un tânăr de 20 de ani din comuna bihoreană Vadu Crişului, conducea pe direcţia Cluj-Oradea, când, într-o curbă periculoasă la dreapta, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

"Astfel, pe un carosabil umed, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu un autotractor cu remorcă, condus regulamentar de un bărbat de 40 de ani, din comuna Mădulari, judeţul Vâlcea", a declarat Lascău, duminică, pentru BIHOREANUL.

Impactul a fost devastator, iar imediat a izbucnit un incendiu care a cuprins cu repeziciune maşina şi cabina TIR-ului. În interiorul BMW-ului au rămas captivi trei tineri: şoferul şi prietenii pe care îi avea cu el în maşină, mai precis un tânăr de 24 de ani, aflat pe scaunul din faţă, respectiv un băiat de 20 de ani, care era pe bancheta din spate, amândoi domiciliaţi în comuna bihoreană Borod.

Imaginile surprinse de martori ai evenimentului arată dimensiunile nenorocirii: din autoturism nu au mai rămas decât nişte fiare înnegrite ale caroseriei, în timp ce partea din faţă a maşinii pur şi simplu nu mai există. 

TIR-ului transporta conserve, iar şoferul a reuşit să sară din cabina cuprinsă de flăcări şi, astfel, a supravieţuit incendiului.

Cei trei tineri din BMW nu au avut însă nicio şansă să supravieţuiască, astfel că pompierii bihoreni care au intervenit i-au descoperit carbonizaţi. "Autoturismul a ars în proporţie de 90%, iar cabina camionului de 80%", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, duminică, pentru BIHOREANUL.

Potrivit acesteia, la locul accidentului au intervenit două echipaje de lucru cu apă şi spumă din cadrul Staţiei Aleşd, un echipaj de descarcerare grea din cadrul Detaşamentului 1 Oradea şi un echipaj de terapie intensivă mobilă, din cadrul SMURD Oradea.

Traficul rutier în zonă a fost blocat până după miezul nopţii. Poliţiştii bihoreni vor continua cercetările, pentru a stabili cu exactitate toate circumstanţele accidentului, a mai precizat Lascău.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Accident îngrozitor pe DN 1: Un BMW a luat foc, după ce s-a lovit cu un TIR. Trei persoane au murit carbonizate (VIDEO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ionel82
Atotjudecatorul multe știi. E mai bine sa tăcem și sa învățăm ce ne privește pe noi. Condoleanțe familiei. Până la învierea fericita din viitor fiți tari.
Postat 22 Octombrie 2018, 07:51 de Valcov
anturaj cu sfîrșit tragic
...aviz tinerilor de 18-25ani care conduceți cu viteză, ar trebuii dată o lege, ..daca depășiți viteza legală să vă întoarceți din nou la școala de șoferi și să dați din nou permisul.....și la viteze halucinante să vi se confiște mașina, si la consum de alcool sau droguri PUȘCĂRIE domle !!!!!! Să vedeți atuncea ce frumos circulați prin localitate cu 50-55 la ora, și afară nu mai sariți de 100Kmh...
Postat 21 Octombrie 2018, 13:59 de stefy
Daca aveam autostrazi...
... si de vina e clasa politica... baliverne. Pe soseau Cluj - Oradea circula o gramada de cretini pe care cand ii vezi iti zici: "astia nu o sa moara acasa". Depasiri riscante si in coloana, pe contrasens, viteza excesiva. Daca era autostrada pateau ca ceilalti cocalari (care au murit in Anglia) intrand intr-o masina din spate. Bine ca nu au intrat intr-o masina mica, ii omorau si pe ceilalti. Un criminal mai putin pe sosea. Felicitari parintilor pentru masina cumparata fiului lor. Si nu mai scheunati atat cu rovinieta, veniti in occident sa vedeti cat platiti: Italia, Franta, Germania te costa taxa de drum (pentru un drum) mai mult decat benzina.
Postat 21 Octombrie 2018, 11:14 de ionel82
Nenorociti!
Daca aveam autostrada Oradea-Cluj, 3 tineri bihoreni de 20-23 de ani nu ardeau pe strada pe care ei si parintii lor au platit de lei anul acesta Rovigneta si taxa de drum in combustibil. Dar la noi banii de autostrazi merg in vilele politicienilor, in biserici, in ajutoare sociale si pensii speciale pentru ofiteri si pentru primari!
Postat 21 Octombrie 2018, 09:34 de BlackDot
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON