URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Octombrie 2017, 15:11

Tu ştii să-ţi faci selfie? În Oradea se vor ţine cursuri de fotografie cu telefonul mobil

Tu ştii să-ţi faci selfie? În Oradea se vor ţine cursuri de fotografie cu telefonul mobil sursa foto: www.edamagazine.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La 41 de ani distanţă de la primul curs de iniţiere în tehnică şi artă fotografică organizat în Oradea, Clubul Fotografic Nufărul anunţă că ţine pasul cu evoluţia tehnologiei din domeniu.

Pentru că telefoanele mobile cu camere performante şi aplicaţii de post-procesare a imaginii sunt tot mai răspândite, conducerea clubului a decis să organizeze, în premieră în Transilvania, primul workshop  "Smartphone Mobile", în cadrul căruia se vor preda lecţii de fotografiere cu telefonul.

Cursul se va ţine în zilele de 21 şi 22 octombrie, la sediul asociaţiei Euro Foto Art din Cetate şi va fi condus de artiştii fotografi Ştefan Tóth şi Christian Filipescu.

Pe lângă temele "clasice", precum elemente introductive în arta fotografică, istoria fotografiei, genurile artei fotografice, elemente ale foto-compoziţiei şi cromatica imaginii, cursul va avea un accent deosebit pe predarea noţiunilor legate de funcţii ale camerei foto a telefonului mobil: modul auto, modul Pro (manual), modul HDR, modul panoramic, focus selectiv,  modul macro, modul timelaps, timer, urmărirea subiectului, filtre integrate, lentile adaptoare (macro, wide, zoom), camera simplă şi camera duală, linii de ghidare.

"De asemenea, va prezenta şi exemplifica fotografia selfie - selfie panoramic, corectarea defectelor, luminarea feţei, mărirea ochilor, corectarea distorsiunilor", se arată într-un comunicat al clubului.

Totodată, cursanţii vor învăţa cum să folosească aplicaţii pentru editarea fotografiilor, filtrele, efectele speciale ori cum să creeze un fundal neclar. În plus, vor afla cum să regleze expunerea, contrastul, saturaţia, claritate, vignetare, temperatura de culoare, tenta alb-negru, precum şi funcţia de crop, healing brush, adică înlăturarea unor obiecte din imagine.

În cadrul cursului va fi asigurat şi un loc pentru o persoană defavorizată, care va putea participa în condiţii de gratuitate, în baza unei cereri şi a documentelor justificative.Taxa este de 200 lei, respectiv 150 pentru elevi, studenți și pensionari.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0741/ 212.111 (Ştefan Tóth AFIAP) sau 0753/023.903 (Christian Filipescu) ori prin e-mail la cfno.ro@gmail.com sau eurofotoart@gmail.com.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
???
Vine toamna...se incalzesc caloriferele..!Cursuri de selfie?? Aloooo?Gara??Ieczista una iecsplicatie...Canele de foame isi linje ...coada...!
Postat 11 Octombrie 2017, 06:26 de grigore
Orice chinez știe de-un selfie
Iar noi românii avem nevoie de cursuri ? Oare ne-am tâmpit arât de repede ?
Postat 10 Octombrie 2017, 20:57 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON