URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2011, 08:58

Ţîrle - mare om, mare caracter!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La aflarea veştii că preşedintele Consiliului Judeţean a defectat la PDL, foştii colegi liberali au început să-şi smulgă părul din cap, cu excepţia lui Bolojan, care nu poate din motive tehnice. Parcă-l şi văd pe Cornel Popa cum se tânguia: "Raduleee! Pe noi cui ne laşi?! Unde te duci tu cu trolerul cela plin cu voturile fraţilor?"...

PDL-iştii au dat o lovitură de maestru, mai ales că nu voia nimeni de la ei să se sacrifice cu o candidatură.

Nu există în istoria post-decembristă un politician care să nu fi făcut greşeli, cu excepţia domnului Radu Ţîrle. Asta numai pentru că cine nu munceşte nu greşeşte!

În acest mandat de tristă amintire rezultatele şefului CJ sunt egale cu valoarea sa de manager. Nule. Muzeu nu, aeroport nu, drumuri nu, asta dacă nu punem la socoteală drumurile în State.

Domnul Ţîrle brevetează modelul politicianului motoraş de parbriz. El merge când la stânga când la dreapta, în funcţie de propriul interes. Şi uite că îi iese! E incredibil cum un personaj atât de modest poate ajunge la asemenea demnităţi. Probabil pentru că face parte din categoria oamenilor de care nu poţi scăpa decât promovându-i.

Liberalii n-au de ce să regrete plecarea şefului CJ. Cum alegerile se apropie, vor avea suficientă muniţie să tragă în PDL-istul care nu a făcut nimic în patru ani de mandat.

Dacă preacuviosul păstor de suflete dă dovadă de atâta lipsă de caracter trecând cu nonşalanţă de la un partid la altul, mă întreb ce încredere mai au enoriaşii în el? Eu unul cred că pentru un post de ambasador la Washington ar fi în stare să treacă de la penticostali la satanişti...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
44 Comentarii
O parere
Multe din acuzatiile aduse Domnului Tirle sunt nefondate si neadevarate.Sunt sigur ca dansul este omul potrivit pentru functia de presedinte al Cj si isi face datoria cum se cuvine.
Postat 19 Octombrie 2011, 22:30 de rafa
este o valoare in prezent?
care? enumerati toti sunt apa si un pamant spui interlop spui mediul politic ei instiga si obliga cetateanul sa faca ce fac.
Postat 19 Octombrie 2011, 04:57 de care politician
sunteti rau ilari :)))
hai mai terminati cu muzica de caine si pisica, tot PDL va castiga stiti ce ca sunt si eu acolo:)))) ha, ha, ha, ha
Postat 17 Octombrie 2011, 17:57 de ha, ha, ha, ha
politica e intro strana
Asa cum sta la voi in ,,strana" cu insigna pe ,,sutana".
Postat 17 Octombrie 2011, 10:29 de turbanu
politica e o satana
E lung traseul pedalat dar ca Umblatul Imparat altul pe lume incă nui si are o faţă... Faţa lui ! Icoană la altar so pui ! La inchinat !
Postat 16 Octombrie 2011, 15:09 de turbanu
DA
@safe: eu sunt sigur ca se vor trezi! doar ca fraudarea sta la panda! dar daca vom fi multi, tot degeaba! VOM INVINGE!!!
Postat 15 Octombrie 2011, 12:49 de dante
Trezirea la realitate!
Tirle este un om de nimic, iar penticostalii cunosc acest adevar. Privind clasa politica romaneasca, observam ca Tirle al nostru nu reprezinta o exceptie, dimpotriva, prezenta lui alaturi de Udrea, Igas, Funeriu etc. este perfect valabila. Ramane de vazut daca romanii se vor trezi din propria prostie la alegerile din 2012. O vorba romaneasca spune: Prost sa fii, dar sa-ti revii!
Postat 15 Octombrie 2011, 11:23 de safe
Comic!
Ca nebihorean, am fost amuzat de maniera glumeata a scriiturii. Altfel, ce sa vrei de la un lider important? Gargarisme, asta fac, cand sa faca altceva?
Postat 15 Octombrie 2011, 10:49 de Beni
pocait
ce vreti? e pocait deci *.
Postat 13 Octombrie 2011, 20:37 de sor
eu
bai Nicolae, ce mai nimerit: bingo singura ,divortata, ......................., dar tu cum esti?tu traiesti in pacat, de ce te ffffff,........... daca nu esti casatorita? vaduva draga????, la cate tunuri dai in cjb , cred si eu ca poti sta linistita la 9 seara,dar puscaria este aproape, ma rog pt asta in fiecare zi , toate greselile se platesc.
Postat 13 Octombrie 2011, 17:22 de eu
angajat
tarle nu face el nimic , ce d sa mai facem noi angajatii, el e dus.....................,
Postat 13 Octombrie 2011, 17:16 de angajat
I like this
Scurt, la subiect, reflectand realitatea si pe deasupra si cu haz. Bine domn' Chirila, aveti un vot de 5 stele de la subsemnatul Gregory House.
Postat 13 Octombrie 2011, 12:59 de Grigore Casa
@Alin
daca esti profesor de limba romana, si nu intelegi unii termeni, mai foloseste si dta. dex-ul cand corectezi pe cineva... ...vad ca dta habar n-ai ce am intrebat eu....
Postat 13 Octombrie 2011, 12:55 de florian
d-nei Nico
Bai Nico, get a life for you! Daca la ora 9 seara nu ai altceva de facut decat sa scrii comentarii inseamna ori ca esti necasatorita ori ca ai o viata mizerabila si singura ta placere e sa arunci cu mizerie in oameni. Cred ca in loc de creier si inima ai in tine o bomba plina de *!
Postat 13 Octombrie 2011, 09:29 de Nicolae
d-LUI Tirle
Domnule Tirle, vad ca angajatii dvs nu prea au de lucru pt ca toata ziua scriu pe comentarii. Cred ca ar fi cazul sa faceti niste reduceri pentru ca isi iau salariul degeaba!
Postat 13 Octombrie 2011, 09:22 de bihorean
nu domnule @kirila
daca vrei sa faci treaba trebuie in primul rand sa ai vointa nu sa apartii de guvernarea dezastru pe care o are in prezent romania. Si la urmatoarele alegeri mai mult ca sigur pdl va pierde si tarle daca va castiga din nou(doamne fereste) va fi iarasi in opozitie. deci la ce ii serveste aceasta trecere. Simplu beneficiu personal. Pentru mine asta demonstreza clar este un zero barat si nu mai are ce cauta in vreo functie publica. Dar voi daca va lasati creierul acasa puteti sa il votati ca este acelasi lucru pentru voi. Cat despre jurnalist are dreptate si o spune foarte direct. Probabil asta este singurul lucru de care va puteti lega ca a fost prea direct.
Postat 13 Octombrie 2011, 01:48 de mirc
la comanda
eu inteleg ca un jurnalist trebuie sa fie impartial, iar mai corect era sa fie criticat de liberali, daca se cred ca au fost ofensati de plecarea lui Tarle; rezultatele nule ale lui Tarle?asta cine o zice ?un manager?astept sa faci o evaluare a rezultatelor a lui Tarle si a predecesorilor lui! Tarle a invatat ca in politica, daca vrei sa faci ceva bine in jurul tau, trebuie sa apartii partidului de guvernare, altfel , fonduri zero!!! dar vad ca multi de aici nu inteleg politica nici dupa 20 de ani (uniii o inteleg dar le place sa scrie la comanda celor ce le da cite o bere) - si daca ´´Domnul Ţîrle brevetează modelul politicianului motoraş de parbriz´´, dta, domnule ziarist ce tip de ziaristica promovezi? aia de rezemat in coate si criticat pe altii cind suna telefonu, doar asa te alegi cu un ciubuc pe linga salar (nu mai vorbesc de exprimare de piata ce lasa de dorit)
Postat 12 Octombrie 2011, 23:25 de kirila
frate
ca caracter tirle este zero. nu ii place sa ajute oamenii. uitativa ce face cu angajatii din cons judetean. pur si simplu isi bate joc de ei, exceptie pocaitii sai. daca ar fi om de omenie nu i-ar chema in instanta pentru greselile lui soltanel. da dana tirle, soltanel va joaca pe degete.
Postat 12 Octombrie 2011, 22:29 de jimi
pace frate
laptele apa nu se face
Postat 12 Octombrie 2011, 20:50 de frate
nico
felicitarii d-lui chirila pt emisiunea de la tvs, va felicit ca aveti curajul sa spuneti adevarul despre acest om care nu face doi bani pt populatie , noi l-am ales si el se imbogateste . pacat ca institutiile statului nu-si fac datoria (DNA), la cata mita a luat el ..................tiplea, batin,urs,vaduva neagra (am inteles ca renoveaza cjb , si cine a castigat licitatia???concubinu). mai, mai, mai, oameni corecti. el nu a dat afara oamenii, el angajeaza, oare cati sant noi veniti in cjb??? si cati au dat examen dupa ce a fost angajati?//?? dar asta este Romania, , ,astia sunt cei care ne conduc spre sfarsit si foame, dar totusi sa vedem partea lui buna , ne aduce ajutoare,papucii
Postat 12 Octombrie 2011, 20:45 de nico
bai @jl nu te mai agita
atat ca poate iti pusca vreo vena si este pacat scapam de un om atat de destept si integru. Lasa ca tarle este minunat, extraordinar pacat ca are functia asta in bihor. tare titlul. bravo jurnalistule, uite cineva care nu se teme sa spuna lucrurilor pe nume.
Postat 12 Octombrie 2011, 20:38 de andrei
jurnalist ???
Sa-ti fie rusine jurnalist de doi bani. De ce nu te miri tu de cei ce divorteaza si raman copiii pe drumuri. Nu ca pleaca cineva dintr-un partid in altul. Merge omul unde e bine primit.
Postat 12 Octombrie 2011, 20:08 de chirila
abureli de jurnalisti excomunisti
l-am numit pe acest jurnalist excomunist, deoarece se foloseste de religia unora pentru a-i denigra(acelasi stil de injosire l-au facut si comunistii, doar pentru a-i exclude social, sau mai bine zis marginaliza), lucru interzis in constitutie mai ales in massmedia din punct de vedere deontologic; si ma indoiesc ca PNL sa fie capabil la alegeri sa-i faca ceva (vor avea suficientă muniţie să tragă în PDL-istul care nu a făcut nimic în patru ani de mandat) - PNL chiar are nevoie de orice vot pentru a continua in fruntea orasului, mai ales si mai mult decit atit, chiar daca ar castiga la nivel local, fara sa castige la nivel national, in opozitie , acest judet ar stagna inca 4 ani (sigur i-ar prinde bine sa-l aibe pe Tarle in opozitie, atita timp cat acesta ar sprijini acest judet , si asta inspre binele tuturor) - ma mir totusi , ca nici unul nu il critica pe Crin A. si deciziile acestuia , sunt sigur ca multi liberali din provincie nu-l sustin (as tinde sa cred ca inclusiv Bolojan)
Postat 12 Octombrie 2011, 18:22 de jl
abureli de jurnalisti excomunisti
si asta e un amarat de JURNALIST LA COMANDA; ceea ce a facut si face Tarle, o sa judece cei ce-l voteaza, dar dta Chirila, ce ai facut pozitiv pentru judetul asta, in afara de ARTICOLE LA COMANDA? citi din cei ce scrieti la comentarii ati realizat mai mult decit el?sau cati dintre predecesorii lui au realizat macar cit el? vreau statistici !!! trebuie sa ne trezim, numai asa poate beneficia un judet de suport finnanciar, daca voteaza cu puterea de guvernamint; luati aminte la UDMR, nu conteaza cine-i la putere, ei tot timpul fac tot posibilul si ajung acolo si obtin bani pt interesele votantilor (si ale lor); Bihorul in opozitie nu va reusi niciodata sa treaca de pragul unui orasel si asta o stie orice liberal si il intelege pe Tarle; mai rau e ca dupa mine, Antonescu nu are ce cauta in varful PNL, mai degraba Bolojan si asta nu e prima oara ca o spun; bineinteles ca il plang multi liberali, mai mult decit atit, sa vedeti ce multi vor migra la PDL; si de ziaristi en-gros ca si acesta ce a scris articolul, romanii sunt satui
Postat 12 Octombrie 2011, 18:10 de jl
@anka
anka....mi-a fost dor de tine si de postarile tale:))))))))))))))))
Postat 12 Octombrie 2011, 15:46 de gogu.
Tirle liber-schimbist @florian
Hirotonisirea, cum spui dta(corect se spune hirotonire) este una din tainele bisericilor apostolice(ortodoxa si romano-catolica) pe care o poate savarsi doar un episcop.Ma indoiesc ca pastorii penticostali sunt hirotoniti , ei neavand nici episcopi.Tirle e un taran din cel mai indepartat catun locuit din zona bihoreana a Apusenilor, care a facut din religia pe care a imbratisat-o un scop in viata.Cu religia a facut liceul, cu religia a facut facultatea, cu religia face politica pt ca alte atuuri nu are.Cred si eu la fel ca dl Chirila ca pt un post de ambasador ar fi in stare sa-si schimbe religia!
Postat 12 Octombrie 2011, 15:14 de Alin
dialog conspirativ
Eu retin din articolul de ieri spusele lui tarle ( cu t mic) ca popa ( cu p mic) a stat de,,taifas" in casa lui si au facut ,,intelegeri" ! Iaca stimati membrii ai celor doua partide , cam astia v-is liderii !
Postat 12 Octombrie 2011, 14:47 de suparatu
hai ca te-am luat
Aleluia "anka", te bag in ... adunare si te scot la ... tabla sa te consult ca-s "doctor de psihologie" si tu ai mare nevoie la cap !
Postat 12 Octombrie 2011, 14:28 de Radu Tir-lie
hoopa
si eu ma duc la PDL :))na crapati , nu l invingi pe drak daca fugi de el :))))
Postat 12 Octombrie 2011, 13:36 de anka
hoopa
dar ce aveti voi , chiar nu conteaza din ce partid faci fata conteaza sa ajungi unde ai capaciatate nu sa stai cu INCULTI, felicitari RADULE daca esti bun atingeti scopul lasa mizeria altora sunt nascuti sa o curete :))) desteptul trece podul, prostul se uita si nu pricepe rostul lui :)))))FELICITARI, spui PDL< PSD,UDMR,PNL cei mai buni sa si atinga scopul:))! CE FACI LOCAL daca stam cu hotii, evazionisti, interlopi? ce faci ? te ingropi de viu, altii se ascund dupa biserici, altii zboara.
Postat 12 Octombrie 2011, 13:34 de anka
Ori la bal, ori la spital !
Fac un apel public pe aceasta cale catre Radu Tarle sa ma duca si pe mine cu primul tren in State ! Bineinteles vreau la biznis-class, ol-inclus, totul mocca si un mic pachet pentru copiii de acasa! Ar mai fi ceva: ofer la schimb pontu' cu fuga la urmatorul partid fix la tzanc! Hai ma Radule, ce naiba ! I-ai dus in America pe toti consatenii tai care-si faceau cruce cu limba-n gura si pe mine m-ai uitat!
Postat 12 Octombrie 2011, 13:15 de Tavi Bot
nici enoriasii nu mai au incredere in el demult...
nu mai au enoriasii incredere in el demult (inca de la prima candidatura) Pacat ca i-a prostit pe enoriasii de la sate, domnule Chirila cei din Oradea nu au fost pacaliti niciodata (doar putini din ei...) Din partea mea (ca enorias) mearga in SUA si sa nu mai vina deloc...
Postat 12 Octombrie 2011, 13:08 de Sorin
TUTUROR
dACA AI FI POCAIT S-AR VEDEA. DUMNEZEU SA AIBA MILA DE TINE! La Elton Gaga nu am ce sa-i reprosez. E clar. E un om pierdut. Dar tu??? Cu ce a facut de rusine cultul sau judetul? Explica-te! Daca te-ar judeca pe tine Dumnezeu cum il judeci tu pe Tirle, unde ai ajunge? Iar tu Elton Lady Gaga , roaga-te sa nu ajungi cand mori acolo unde ajung cei doi in spatele numelui carora te ascunzi!
Postat 12 Octombrie 2011, 12:45 de ORADEAN
Radu ma cheama...
Anuntam pe aceasta cale infiintarea oficiala a Partidului Sodoma&Gomora si lansarea candidaturii la toate functiile (Parlament Roman, Parlament European, Consiliu Judetean si Asociatie de Locatari) a Membrului numarul unu Doamna Radu Tarle (fost PD, PNL, PD) ! Motivul acestei lansari ? Simplu ! Conform unui sondaj pre-electoral, numarul pederastilor si al lesbienelor a atins "pragul critic" la care merita sa "te bagi" ! Asa ca Radu Tarle a fost din nou pe faza ! Este asteptat Octavian Bot (pe unde umbla asta, de n-a aparut inca ?) !
Postat 12 Octombrie 2011, 12:23 de Elton Lady Gaga
pastor???
de unde aveti informatia ca Radu Tarle este pastor penticostal? cand si unde a fost hirotonisit ”pastor”???
Postat 12 Octombrie 2011, 12:03 de florian
sunt pocait dar tarel e prost
Sunt pocait, nu penticostal dar subscriu la cele scrise mai sus. Omul acesta a facut de rusine nu doar cultul penticostal dar un interg judet. Este un taran de o incompetenta rara. Eu zic ca isi traieste ultimele zile in politica. Vai si-amar. Rusine tarle, rusine. Vom face tot posibilul sa nu te mai voteze nimeni.
Postat 12 Octombrie 2011, 12:03 de pocaitul
vai, vai...
...tzara arde, si baba se piaptana. ...precis ca atunci cand doi se... (z)bat al treilea (u.d.m.r.) castiga. ...pina la urma, asa e in democratie, nu? face fiecare cum il taie capul...legal.
Postat 12 Octombrie 2011, 11:29 de romanul complicat
ciobul
@OBIECTIV:nu stiu ce e cu toma dar as baga mana in foc ca tu esti cel putin simpatizant PDL!!
Postat 12 Octombrie 2011, 10:42 de dante
OBIECTIV
DAR TU TOMA CE AI FACUT BUN IN VIATA TA INAFARA DE A ARUNCA CU MURDARIE DUPA ALTII? La ce vocabular ai, sigur esti din PNL!
Postat 12 Octombrie 2011, 10:26 de OBIECTIV
duca-se, ca n-a facut nimic bun!
iar gunoaiele pediste se bucura de taratura asta de tarle, ca oricum n-aveau pe nimeni sa candideze nicaieri. rahatii trag unul la altul!
Postat 12 Octombrie 2011, 09:47 de toma
NU
@unu: NU!
Postat 12 Octombrie 2011, 09:42 de dante
cand romanii se bat, castiga UDMR
Nu mai faceti scenarii, nu va stresati pe tema asta. UDMR-ul va castiga, pt ca romanii au fost prosti si sunt in continuare. Daca UDMR-ul il lanseaza pe CSEKE, astia de la PNL si PDL se pot duce la culcare...de fapt, cam asta au facut tot timpul, au dormit.
Postat 12 Octombrie 2011, 09:37 de politica
:))
Prea tare ultima fraza, de la penticostali la satanisti...
Postat 12 Octombrie 2011, 09:33 de unu
D-lui Chirila
CHIRILA, cat ti-a dat Beni Rus ca sa scrii acest articol? Banuiesc ca mai mult decat iti da in fiecare luna pe chitanta! De unde ai scos-o ca drumuri nu, aeroport nu......etc nu??? Pe unde ai fost in ultimii trei de nu ai fost pe drumurile judetene? Dar avionul de unde l-ai luat pana la Bucuresti? Iar in ce priveste problema cu muzeul intreaba-l pe prietenul tau Beni Rus de la Selina pt ca el a blocat lucrarile! Si nu raspundela acest sms cu o atitudine de om corect pt ca te cunosc prea bine!
Postat 12 Octombrie 2011, 09:24 de POLITICIANUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON