URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 12 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2023, 14:35

Tinere din România, folosite ca mame surogat şi plătite cu 600 de euro pe lună, în Grecia. Copiii lor erau vânduţi cu 120.000 de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Caz șocant în Grecia, unde a fost descoperită o rețea internațională de trafic de persoane, care exploata femei pentru prelevare de ovule ori ca mame surogat. Mai multe persoane, printre care şi două românce, au fost arestate, iar altele au fost date în urmărire internaţională.

Presa de pe insula Creta notează că "fabrica de copii" a avut centrul în oraşul Chania, într-o clinică medicală condusă de medicul ginecolog Ioannis Giakoumakis în vârstă de 73 de ani, care lucra şi la Institutul de fertilitate din acelaşi oraş încă din 1992.

În acel oraş au fost găsite zeci de tinere însărcinate din România, Ucraina, Republica Moldova, Albania, Bulgaria şi Georgia, care erau cazate în mai multe apartamente. 

Potrivit informaţiilor furnizate de site-ul Cretapost.gr, medicul ar fi înfiinţat încă de acum 20 de ani, în colaborare cu angajaţii centrului pe care îl conducea, un "magazin" de bebeluşi, fiecare copil fiind vândut cu sume între 70.000 şi 120.000 de euro. Marea majoritate a clienților erau familii bogate din afara Greciei ori cupluri gay. 

Grupul infracţional era format şi din alte persoane, inclusiv un embriolog, un biolog, o secretară a clinicii şi o moaşă, cele două din urmă fiind originare din România.

Existau de asemenea şi mai mulţi intermediari în Atena, Salonic şi România, care aveau rolul de a recruta femei din Europa de Est, promiţându-le bani şi analize medicale în schimbul prelevării ovulelor ori a naşterii unui copil ca mamă surogat.

Tinerele erau ţinute în mai multe apartamente închiriate (foto) din oraşul Chania, ele fiind mereu controlate. Presa elenă mai scrie că acestea aveau voie să iasă doar la magazin sau la respectiva clinică medicală pentru diferite analize în timpul sarcinii.


(Sursa foto: Cretapost.gr)

Multe dintre ele ar fi fost minore ori şi provenite din medii sociale modeste, acestea fiind racolate de multe ori prin intermediul reţelelor de socializare de "brokeri" care cunoşteau limba lor maternă.

Odată ajunse în Chania, ele erau plătite cu doar circa 600 de euro pe luna de sarcină, notează şi site-ul elen Protherma.gr.

Anchetatorii au reţinut până acum peste 70 de femei donatoare de ovule, care au fost exploatate în mod repetat de membrii organizaţiei, şi aproape 100 de femei folosite ca mame-surogat, printre care și românce. 

Pentru ca părinţii să primească cât mai repede un nou-născut, fără birocraţii, gruparea a inventat mai multe modalităţi de a scăpa de trecerea printr-un proces de adopţie legal. De exemplu, în cazul cuplurilor gay, pe unul dintre membri îl puneau să se căsătorească formal cu mama surogat, iar apoi cuplul divorţa după naşterea copilului. Femeia renunţa apoi la drepturile părinteşti, iar copilul ajungea în mâinile familiei care a plătit pentru el.

În cazul părinţilor care proveneau din ţări în care era interzis procesul de obţinere a unui copil născut de o mamă surogat, predarea bebeluşilor era mascată sub formă de adopţie internaţională.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
deux
si d-aci concluzii ,una grecoteii sunt intr-adevar primii hindoieuropeni, aheii.. , si n-au inteles gluma , or sa se umple de indieni , nu din aia cum voia ei vechi trecuti prin imperii , ce de la nord d-aia cu baftalone :-)
Postat 13 August 2023, 08:02 de sodelica
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON