URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 13 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2022, 09:00

Țepele Maicii Mina: Gardul ridicat abuziv de stareța Mănăstirii Sfintei Cruci a fost „legalizat” de Primăria Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Maica Mina Bădilă, stareța Mănăstirii Sfintei Cruci, chiar se dovedește făcătoare de minuni. La un an de la ridicarea unui gard din beton, fără autorizație și cu o înălțime de peste 3 metri în jurul mănăstirii, călugărița a reușit să-și șteargă ilegalitatea ca și cum n-ar fi fost.

După ce în luna martie Comisia Municipală pentru Urbanism și Amenajarea Teritoriului a avizat „marele zid” al mănăstirii, luna aceasta, pe 4 iulie, așezământul a primit și autorizație de construire, așa încât a intrat în legalitate.

Maica Mina poate să păstreze gardul ridicat ilegal și în ciuda opoziției Poliției Locale, cu condiția ca acesta să nu atingă 3 metri, fapt pentru care a fost nevoită să renunțe la montarea ultimului rând de plăci din beton. Astfel, stâlpii turnați în care s-a montat gardul se înalță semeți cu aproape un metru deasupra plăcilor.

O țeapă „beton” la adresa orădenilor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Dacă-i intrat în legalitate ...
... maica Mina poate pune anul viitor și ultimul rând de plăci. Pentru că legea spune, simplu și clar prin omisiune, că nu este nevoie de autorizație la un gard care păstrează forma și materialele utilizate la ceea ce se face de nou. Materialul va fi același, plăci din beton ca la această autorizare "cu cântec", iar forma e doar dreptunghiulară și fără alte artificii geometrice ... precum nivelul de obediență a PMO, față de o reprezentantă de nădejde a ortodoxiei.
Postat 20 Iulie 2022, 19:18 de KP
Sa faceem gardurile obligatorii, ca vaccinarea
Si ca religia. E religia obligatorie? Mai e? Nu e? MuE? Gardurile ar trebui impuse precum impozitele. Ce e aia teren fara de IMPREJMUIRE ? Unde ne trezim, in America? Deci, ai teren, ai gard pe toate laturile. Acuma incepe greul... Ce e aia imprejmuire? Te scarpini dupa ureche, iei dictionarul, faci o facultate, eventual, si tot nu stii...In cazul asta, pasam problema Primariei si inteleptilor ei. Prin urmare, primaria de care apartii iti va IMPUNE ce gard iti faci, de beton, cu fundatie ,fara, placat cu travertin, vopsit, cu sirma ghimpata, cu plasa, cu pilda ma-sii. Nu putem lasa la latitudinea proprietarului o problema asa de delicata. Mai mult, s-ar putea sa nu placa unui bugetar din Politia locala protestanta, ti-ai faultat norocul. Prin urmare, vrem potere nascatoare de garduri, datatoare de amenzi, vrem o structura la care sa ne INCHINAM cu adevarat, care sa ne pastoreasca si sa ne FOOTA.
Postat 20 Iulie 2022, 15:24 de excalibur
Mariana19
Uite articol sper ca să înțelegi https://m.ebihoreanul.ro/stiri/duhul-sfant-finantatorul-primaria-oradea-s-a-angajat-ca-finanteaza-refacerea-fatadelor-unei-biserici-din-iosia-vezi-de-ce-foto-172206.html
Postat 20 Iulie 2022, 14:14 de Sandu2100
Involutie
Este greu să găsești o minte serioasă fără o viziune religioasă individuală asupra lumii. Dar această religiozitate este diferită de cea a omului naiv. Aceştia din urmă aşteaptă beneficii din grija lui Dumnezeu, se tem de mânia Lui; este o sublimare a unui sentiment care seamănă cu relația dintre tată și copil.
Postat 20 Iulie 2022, 13:51 de iahim
Mariano
Palatul episcopal, asa ii zice, e cladire istorica, de patrimoniu. De acolo interesul pentru reabilitare, asta ca sa stii si tu. Biserica cu lună la fel, că sa vezi, egalitate parca, nu?
Postat 20 Iulie 2022, 13:26 de poiu
Mariana19
Nu-i vorba de biserica, Catolică aici, e vorba de biserica Ortodoxă ca face ce vrea, construiește ilegal, nu plătește impozit. Și DA îmi sta în gat biserica Ortodoxă sunt Ortodox dar văzând prostiile din biserică prefer sa ma convertesc la alta biserică. Mai ales ca SOSOCARII apăruți de după deal pana ieri nu știau cum arată o biserica , astăzi țucă toate crucile din cimitir ca a zis cel mai deștept dintre nebuni ca asa e bine.
Postat 20 Iulie 2022, 13:05 de Sandu2100
dlui poiu
Bine ca Palatul Greco-Catolic nu e mancator de bani ....sau alte cladiri neortodoxe.Rau va sta in gat ortodoxia...
Postat 20 Iulie 2022, 12:25 de mariana19
primaria se teme de beserica
si nu numai, si statul se teme de danny-boy, the ultra God-like. Dar ilegalitatea e ilegalitate. I fa tu, mai mr right, mariano, un gard de beton, cu fundatie si fara autorizatie, sa vezi cum il demolezi in 10 zile de la notificare. Ai curaj sa incerci? plus amenda plus sa aduci locul la stadiul initial. PMO au daramat case construite ilegal, case de locuit, da de evanionista asta se tem. Mai bine ar scoate capul din prapori si ar pune fruntea pe legislatie, ca ar fi mai castigati toti, in frunte cu birta. Afacerea numita bor e cel mai opac mancator de bani de la stat, cel mai protejat grup, mai ca si Camorra / Cosa Nostra / Yakuza ii invidiaza
Postat 20 Iulie 2022, 11:02 de poiu
mult va sta maica mina in gat....
Cu dezamagire constat ca orice ar face cei de rit ortodox, e atacat de catre jurnalisti.....(spre deosebire de osanalele pe care le inalta greco-catolicilor).Ceea ce dvs numiti jurnalism lasa mult de dorit....Dar cand vezi unde se fac cununiile juranlistilor bihoreni, atunci multe articole au alt inteles. Va lipseste dreapta socolteala dar, vine si randul vostru...
Postat 20 Iulie 2022, 10:53 de mariana19
jeeez, ce imbecili
baaaa, esti nebuuuun… sa modifici manual in baza de date numarul de dislike-uri la un comment, asta spune mult despre capacitatea intelectuala a lui mirciulica chirila :)))
Postat 20 Iulie 2022, 10:26 de mr_right
3 ani puscarie pentru ca nu ai gard la proprietate
[ https://ziare.com/social/caini-vagabonzi/dosarul-copilului-ucis-de-maidanezi-condamnare-la-3-ani-de-inchisoare-despagubiri-de-milioane-de-euro-1365829 ] "Procurorii de la Parchetul General au acuzat ADP Sector 2 ca nu a luat masuri corespunzatoare de imprejmuire/delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat in imediata vecinatate, fapt care a permis trecerea celor doi minori intr-o zona salbatica si a creat conditiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neingradit, pazit de sapte caini, al caror atac a condus la decesul unui minor." Deci, 3 ani puscarie proprietarului, despagubiri de peste 2 mil. € in solidar cu primaria de sector. "Pe latura civila, judecatorii au decis ca Administratia Domeniului Public Sector 2 Bucuresti, SC Tei Rezidential SRL Bucuresti si Constantin Ciorascu sa plateasca in solidar urmatoarele sume: 600.000 euro cu titlu de daune morale catre partea civila Ion Valentin Anghel (tatal lui Ionut), 600.000 euro cu titlu de daune morale catre partea civila Felicia Andreea Felicia (mama lui Ionut) si 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale catre Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionut). Magistratii au mentinut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei SC Tei Rezidential SRL, pana la concurenta sumei de 1,7 milioane euro."
Postat 20 Iulie 2022, 10:21 de excalibur
aoleu ce tzeapa ne-am luat
Va dati seama ce teapa am luat ca oradeni? Nu vom mai putea vedea peisajul mirobolant pentru ca un proprietar si-a, atentie, INGRADIT PERIMETRUL PROPRIETATII SALE. Asa ceva e strigator la cer!
Postat 20 Iulie 2022, 09:22 de mr_right
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6134 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON