URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2021, 09:38

Gardul ilegal de la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea a fost ridicat. Primăria n-a oprit construcţia la timp (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Cea mai performantă administraţie locală din România" a fost incapabilă să oprească construirea în strada Piatra Craiului a unui gard ilegal care obturează toată panorama oraşului văzută de pe deal.

Primăria a avut nevoie de o săptămână ca să amendeze Mănăstirea Sfintei Cruci pentru ridicarea împrejmuirii din dale de beton fără autorizaţie şi la o înălţime cu un metru peste limita maximă permisă în zonă, fapt pentru care stareţa Mina Bădilă, aşa cum a prevăzut Bihorel, a avut timp să ajungă cu construcţia la final.

Săptămâna trecută marele zid mănăstiresc, înalt de peste 2,5 metri, din care lipsea doar ultimul rând de dale, bloca triumfător vederea la oraş pentru că procesul verbal cu sancţiunea de 3.000 lei - din maximum de 10.000 lei posibil - a ajuns prea târziu.

Chiar dacă nu şi-a finalizat construcţia cu montarea ultimului rând de dale, riscând astfel o plângere penală, maica Mina şi-a văzut scopul atins. Gardul de neam prost a fost ridicat, priveliştea a fost acoperită, acum mai rămâne doar să introducă oribilitatea în legalitate. Cu cât entuziasm lucrează Primăria, n-ar fi exclus să şi reuşească...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Lasati homosexualii sa zburde pe campii
Daca ati putea, unii ati interzice religia formala a majoritatii (ortodoxia), iar cand vine vorba de celelalte culte religioase locale, dati dovada de cel mai zelos si gretos pupincurism vazut. Dublu standard si manipulare.
Postat 24 Mai 2021, 18:12 de B90
zidu chinezesc de la orade
Nu inteleg cu ce scop au ridicat ditai gardu? Ce vor sa protejeze? De ce le este asa frica? Oricum in manastire sunt camere de supraveghere, nu cred ca e cineva atat de prost sa fure de acolo. Da nu ma.. vor sa se dea popii la intrecere. Care o are cea mai mare. Miramas daca va indrazni Bolo sa bage acolo buldozeru. E ca pe timpuri bre, cu biserica nu te pui.
Postat 23 Mai 2021, 23:06 de User anonimizat
in traducere, fara predispozitii de ura
au ridicat gardul la doar 2,5m fara ultimul rand de placi, si nu mai e chiar asa de ilegal. Se va asfalta strada si va fi mai inalta cu jumatate de metru, si atunci vor adauga si ultima placa.
Postat 23 Mai 2021, 17:56 de unu
greata
Nu face nimic Boojan, el se caca pe el cand e vorba de persoane cu bani , influente, sau biserica. EL doar cu cultura, scolile, cu amaratii pe care-i demoleaza si cu copacii are treaba. In rest nu e nimic de cel mai cel oras din lume
Postat 23 Mai 2021, 14:21 de adi13
gard pe tot orasul
Buna idee pt Bolojan, ar putea face gard pe toate dealurile, sa nu mai putem admira orasul numai de la Ciuperca si binenteles contra cost
Postat 23 Mai 2021, 14:16 de adi13
@mr_right
Homosexualii tin de realitatea biologica. Cat timp biserica tine de tampenia omeneasca :)
Postat 23 Mai 2021, 11:36 de sasi
se poate demola
numai ca nu vor face... legea este lege numai pt unii...
Postat 23 Mai 2021, 11:35 de sasi
Oricum vine Buldozeru'
Regretabil pentru cheltuiala manastirii,saraka, pentru ca Primaria oricum il va demola, cu excavatorul, precum casele tiganilor din velenta [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/o-vila-ridicata-ilegal-in-oradea-a-fost-demolata-cu-excavatorul-foto-150830.html ] , Deci ,daca o vila ilegala au pus-o jos, ce sa mai zici de un biet gard,fie el si de 3m...( maica spera sa-l salveze ,nemaipunind ultimul rind de placi).Iar daca nu se va demola,atunci avem o PROBLEMA, o mare problema.Avem dubla masura.Intram in penal,in abuz in serviciu si alte delicatese.Cetatenii revoltati cer autoritatilor DEMOLAREA ,imediata,televizata,daca se poate cu manastire cu tot...Sa dam o pi(l)da
Postat 23 Mai 2021, 11:07 de excalibur
Chiar asa...
...cum sa-ti bagi o gramada de bani intr-un gard (prefabricat,la urma urmei,si cu model,imitatie de piatra SPRE strada,de unde rezulta apetitul pentru arta,pentru frumos,al proprietarului,nemaivorbind ca a costat mai mult decit varianta CAP,fara model) fara sa-ti intrebi vecinul daca ii place, recte Primaria,Politia locala, AMD, Muzeul,APIA,Ministerul Culturii și Cultelor ,Electrica,CAO,CJ,forever and ever.Scandalos.S-a creat un precedent nemaintilnit,se impune de urgenta un minister al gardurilor,cu normative,avize si tot tacimul.Bravo,Bihorel
Postat 23 Mai 2021, 10:53 de excalibur
Bolojan era ocupat sa il dea afara pe Directorul Liceului Gojdu!
Bolojan nu a avut timp săptămână asta nimicuri de tipul abuzurilor împotriva cetatenilor bihoreni. El a fost ocupat sa il dea afara pe Directorul Liceului Gojdu! Cultura si știința nu conteaza la Bolojan! Geniile trebuiesc omorâte si speriate sa plece din țară! Sa rămână doar popii, călugării si securiștii PCR. Aia sunt viitorul României lui Bolojan! Ei sint obedienți!
Postat 23 Mai 2021, 10:49 de CrisulRepede
pro gay, anti biserica - pute de la o poshta
Nenea Chirila sa isi ia teren pe strada Piatra Craiului daca vrea vedere la oras, nu sa aiba pretentii de neam prost (auzi tu, blocheaza vederea la oras - de parca cineva ii e dator lui nenea chirila cu vederea la oras). Va face campanie de adwords vecinu'? Sau cum de actionati la comanda lui atat de credinciosi? Eu inteleg ca dispretuiesti biserica si ca iubeti homosexualii - dar hai sa nu fim ridicoli.
Postat 23 Mai 2021, 10:04 de mr_right
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON