URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2023, 08:14

Smoked Weekend @ Graf, pe 11 și 12 noiembrie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Duetele culinare de la Graf nu se mai opresc! De această dată, Maki Kukunesh, fondator al restaurantului „Smokăreală” din București, revine să gătească pentru orădeni!

Carnea pregătită la smoker este mai mult decât o metodă de gătire, este o artă culinară care aduce arome autentice și o experiență de neuitat direct pe farfuriile dumneavoastră. Prin gătirea lentă și îndelungată, bucățile de carne pregătite la smoker devin incredibil de suculente, cu arome îmbietoare greu de refuzat.

După spusele cunoscătorilor, în Texas este cel mai bun BBQ. Cei de la Smokăreală și-au propus să le descopere micile secrete. Încă din 2019 aceștia au ridicat la rang de artă carnea gătită la smoker. De la brisket, coaste de porc și până la pui sau pește, fiecare preparat gătit în smoker capătă arome inconfundabile de foc, lemn și, mai ales fum, toate controlate cu mare atenție. 

Procesul îndelungat de gătire a cărnii necesită în permanență prezența unui bucătar, iar acesta asigură atât de poziția lemnelor în timpul arderi, cât și de rehidratarea în permanență a cărnii.

Din meniul nostru special vor face parte următoarele preparate:

Brisket (salată coleslaw, castraveți murați, ceapă murată, jalapeño murat)
Flank Smokey Steak (salată de roșii cu dressing de iaurt)
Picanha Smokey steak (salată de roșii cu dressing de iaurt)

Cred că te-am convins, va fi un weekend de excepție! Te așteptăm la Restaurant Graf - Poveste și Foc, str. Barbu Ștefănescu Delavrancea nr. 3!

Next @ Graf: 17-18-19 noiembrie 2023  - „Pinsa Romana & Prosecco” unde, ca invitat special, îl vom avea pe Ciprian Zamfir, „cel mai faimos pizzar din lume”!

Orar Restaurant Graf - Poveste și Foc:
-    luni - vineri: 17.00 - 23.00
-    sâmbătă și duminică: 12.00 - 23.00

Pentru a rămâne la curent cu toate noutățile pe care vi le pregătim, trebuie doar să dați click pe: https://www.facebook.com/restaurantgraf/ sau https://www.instagram.com/graf_povestesifoc/

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON