URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2023, 15:34

Simfonia Iubirii: muzică și descoperire de sine, la Muzeul Țării Crișurilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Muzica simfonică și psihologia pozitivă se vor îmbina armonios într-o călătorie unică de descoperire și înțelegere a trăirilor, de vindecare prin note. Este ceea ce le propune orădenilor „Simfonia iubirii”, un dialog între piesele susținute de Young Famous Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Agachi, și prelegerile psihologului Daniel David.

Evenimentul va avea loc joi, 17 august, de la ora 20, în parcul Muzeului Țării Crișurilor, în cadrul proiectului cultural estival „Tipografia de idei” - #hailamuzeu.

Renumitul psiholog va susține și vineri, de la ora 12, o conferință pe tema muzeului modern și rolul acestuia în societate.

Simfonie a simțurilor și a minții

Evenimentul de joi îmbină știința și arta, iar publicul poate participa activ în dialogul dintre minte și suflet, rațional și ipotetic, concret și abstract.

„Simfonia Iubirii îi transmite publicului puterea transformatoare a muzicii (#healingmusic), faptul că aceasta ne însoțește în fiecare etapă a vieții, ne ajută să ne înțelegem trăirile și să le integrăm armonios în evoluția noastră (#musiceducation)”, transmit organizatorii.

Evenimentul este construit pe ideea de unicitate a experienței, prin alternanța muzică - psihologie, cuprinzând un repertoriu alcătuit din piese de iubire renumite, susținute de Young Famous Orchestra, respectiv prelegerile psihologului Daniel David.

„Piesele selectate vor purta spectatorul într-o călătorie ce-i va permite să-și descopere, să-și explice și să-și înțeleagă trăirile prin prisma psihologiei pozitive. (...) Noi suntem mereu altfel. Evoluăm. Creștem. Ne dezvoltăm. Privim, trăim, simțim diferit de la o etapă la alta a vieții. Fiecare apus e diferit, fiecare emoție e unică. Pentru că „cine e atent vede și aude pururi altceva” (Mihail Sadoveanu – Țara de dincolo de negură)”, adaugă organizatorii în comunicat.

Invitat: reputatul psiholog Daniel David

Prof. univ. dr. Daniel David este rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, profesor de Ştiinţe cognitive clinice, director fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie la UBB, director fondator al Clinicii Universitare de Psihologie „Babeş Bolyai - PsyTech”, unul dintre cei mai influenţi psihologi români, adjunct profesor la Mount Sinai School of Medicine, New-York, SUA, director pentru cercetare al prestigiosului institut Albert Ellis Institute, New York, SUA, şi preşedintele fondator al Asociaţiei de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România.

Ca practician, este acreditat de Colegiul Psihologilor din România, de Albert Ellis Institute şi de Academy of Cognitive Therapy, din SUA.

De asemenea, Daniel David este autorul lucrării monografice „Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor”.

Renumitul psiholog este și invitatul special al serii de vineri, când, începând cu ora 12, în parcul Muzeului Țării Crișurilor, va susține conferința „Muzeul modern. Reper, sens, identitate”, ce are ca subiect muzeul modern concentrat pe inovație, interactivitate și angajamentul vizitatorilor.

Întâlnirea va fi moderată de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.

Intrarea la ambele evenimente este gratuită.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON