URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2021, 09:42

Securistul Bolojan: O nouă "teorie" lansată de istoricul Mihai Drecin, fost parlamentar PUNR şi PRM

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Istoricul Mihai Drecin explică, într-un articol publicat săptămâna trecută de Crişana, de ce numirea lui Ilie Bolojan în înalte demnităţi nu ar fi una benefică.

Bihorel citează din lucrarea de excepţională însemnătate teoretică şi practică a istoricului de la Sorbonica: "A forţa nota astăzi l-ar putea aduce în situaţia fostei ministru al Culturii Mona Muscă, (căreia) i s-a scos dosarul de colaborator al Securităţii... Cine ştie ce păcate i s-ar scoate pe taraba mass-mediei şi conjudeţeanului nostru... În fond, şi Ilie Bolojan a studiat la Timişoara ca Mona Muscă, oraş cu mulţi studenţi străini înainte de 1989, mai ales arabi, care trebuiau ţinuţi sub control securistic".

Dacă ar fi să se ia după logica domnului Drecin, Bihorel ar presupune că toţi timişorenii au fost securişti, pentru că acolo erau mulţi arabi.

Ba mai mult, Timişoara ar trebui să foreze după hidrocarburi, pentru că, se ştie, acolo unde sunt arabi, precis e şi mult petrol.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
CrisDumi aka KP
La insistențele mele încearcă să te spânzuri, locul tău nu e pe pământ, amin
Postat 03 Octombrie 2021, 23:48 de Sandu2100
Re: Doru2019 & Sandu2100, colegi de "școală" degradați la timp.
La insistențele voastre vă pot spune că Bolojan a fost "informator" după absolvirea Facultății de Matematică, nu ofițer cu școală. A spune că Bolojan nu avea cum face școala de securitate la acea vreme, arată adevărata dezinformare transmisă de niște "colegi". Așa că, iată ce simplu confirmă această racolare (ofițer de legătură mr. @G) chiar niște fraieri care l-ar vrea "acoperit". Având în vedere faptul că familia maiorului trăiește și își vede normal de viață, el fiind decedat de ceva vreme, nu am să-i spun acestuia numele întreg, lăsându-l pe "zorro" să se trateze alături de "colegii" lui. Dacă nu ar fi adevărat ce spun, vagabonzii ăștia cu statut de pistaci "obiectivi" nu ar sări ca arși când e vorba de trecutul, prezentul și viitorul lui Bolojan. De parcă ei ar fi secundă de secundă în mintea fostului informator.
Postat 03 Octombrie 2021, 18:27 de KP
kkp
Iar ai uitat sa ti iei pastilele....
Postat 02 Octombrie 2021, 20:40 de zorro
Bancalbina din Sibiu....Marmorosch Blank
Intentionat am scris eronat. Mai stim altceva in afara de aceasta teza de doctorat obosita?
Postat 02 Octombrie 2021, 19:13 de Christa
ioi
da'mai traieste domnu 'Drecin ?
Postat 02 Octombrie 2021, 17:32 de sssss
Localizare GPS pentru KP
Din sufrageria lui Micula direct pe strada Postăvarului....
Postat 02 Octombrie 2021, 17:02 de mechanic
CrisDumi aka KP
De 3 ani de zile ne dezinformezi cu prostiile tale din cap, chiar nu vezi ca nu intereseaza pe nimeni, si Bolojan la fiecare alegeri urca??
Postat 02 Octombrie 2021, 12:08 de Sandu2100
Oare îl doare tare și des...?
...capul, de vreme ce nu ia în calculele ciudate și vârstă lui Bolo( avea 22 ani in 1990!)? Când sa fi făcut școala aia de ofițeri de securitate și stagiul de rigoare????, care după știința mea tineau peste 3 ani? Poate dacă ar fi fost neam cu Făt Frumos, ar fi putut absolvi acea școală înainte de terminarea liceului, după care sa intre la facultate-n Timișoara. Chiar o fi istoric și profesor universitar omul asta cu idei dubioase?
Postat 02 Octombrie 2021, 11:23 de Doru2019
Sanda, dezinformarea e chiar bună uneori.
Să ști că asocierea cu Cris Dumi chiar mă onorează. Înseamnă că-i de bine.
Postat 02 Octombrie 2021, 10:47 de KP
Sanda, nu te doare uneori ignoranța?
Drecin a fost și el, informator al Securității încă din anii '70. Micula Ioan este general (rez) al actualului SIE, fiind racolat de Securitate în 1987, inițial ca informator și mai apoi, când i s-a permis emigrarea în Suedia, agent de influență și racolare a altor migranți. A revenit în țară în 1990, iar în decembrie 1994 a deschis 42 de firme din care 4 au fost de import-export, ca firme "acoperite" ale SIE. Bolojan a fost racolat ca informator al noii Securități în anul 1991, când a fost "împins" în zona politică a noului curent liberal și țărănist, eșuat cu succes mai apoi, din "sufrageria lui Micula" în coasta "leneșului" Popa Cornel. Așa că, Sanda, aș putea să-ți vorbesc zile la rândul despre "informatori" și "carieriști" locali, promovați ani la rândul din Biroul 2 al SRI Bihor și ai partidelor politice. Cine nu a fost cu "ei" a fost considerat dușman demn de înlăturat pe orice cale afministrativă, financiară sau juridică.
Postat 02 Octombrie 2021, 10:45 de KP
CrisDumi aka KP
Drecin nu face altceva decat ca tine, e pe dezinformari, cu toate ca e un professor de istorie bun
Postat 02 Octombrie 2021, 10:26 de Sandu2100
Drecin nu face altceva decât să atragă atenția că, adeseori, o teorie se confirmă în practică.
De fapt, Drecin încearcă să facă trimitere către parcursul "istoric" al lui Bolojan. Așa cum în capitală se luau la un moment dat decizii în "sufrageria lui Oprea", tot așa a fost, timp de peste 20 de ani și la Oradea, ceea ce s-ar putea numi "sufrageria lui Micula". Regăseai acolo, aproape zilnic în perioadele importante, șefi ai SRI, Inspectoratului de Poliție, ai Curții de Apel, al Parchetului, șefi ai partidelor, diverse personalități locale și redactori șefi ori directori din mass media locală. Și Drecin a fost la un moment dat pe acolo, așa că știe ce vorbește. În "sufrageria lui Micula" a fost "cucerit"PSD-ul în 1992, cu "pretenașul" Mihai Bar ca "influencer". În 2003 a fost cucerit și PNL-ul, cu "vărul" Cornel Popa ca "manager de proiect". Iar în 2010 a fost preluat și PDL-ul, făcându-l pe Petru Filip un "outsider convins". Toate astea se pregăteau în "sufrageria lui Micula". Acolo se scoteau "iepurii din pălărie" pentru ocuparea funcțiilor publice din administrația publică locală și, adeseori, chiar la nivel parlamentar sau guvernamental. "Regina" vămilor și a politicii locale, care ocupa și funcția de "trezorier multipartinic" la nivel național a fost Vasile Blaga. În "sufrageria lui Micula" a fost inventat, lansat și susținut Bolojan Ilie Gavril. Ulterior, cum primul germen Micula a fost pensionat de SIE care cam cocoșea SRI la nivel local după cum avea chef, Bolojan a reușit să se desprindă de deciziile din "sufragerie" și să pară independent. Doar că, dosarele și mărturiile, probele și înregistrărie, sunt arhivate corespunzător. Ele pot fi aruncate pe piață oricând. Așadar, Bolojan este un "securist" din vremea pionieratului politic, fiind oricând șantajabil. Inclusiv cu dosarul medical de la Spitalul de Neoropsihiatrie, din anii '90.
Postat 02 Octombrie 2021, 10:21 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON