URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Martie 2018, 12:20

Scandalul scurgerilor de informaţii de la Facebook: Mark Zuckerberg recunoaşte că a greşit

Scandalul scurgerilor de informaţii de la Facebook: Mark Zuckerberg recunoaşte că a greşit sursa foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a reacţionat în cel mai mare scandal care implică reţeaua de socializare, după ce s-a aflat că firma Cambridge Analytica a utilizat date sustrase în 2014 din conturile Facebook, pentru a stabili profilurile alegătorilor americani şi a le trimite reclame politice personalizate.

Într-un interviu la CNN, Zuckerberg a recunoscut că a greşit. "A fost a încălcare majoră a încrederii şi îmi pare foarte rău că s-a întâmplat. Responsabilitatea de bază este să protejăm datele utilizatorilor şi, dacă nu putem să facem asta, nu merităm să avem oportunitatea să servim cetăţenii. Responsabilitatea noastră de acum este ca aşa ceva să nu se mai întâmple. Facem mai multe lucruri ca să restricţionăm în viitor accesul dezvoltatorilor. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că nu există alte Cambridge Analytica", a declarat fondatorul Facebook.

Totodată, el a spus că se va face o investigaţie majoră, care să cuprindă toate aplicaţiile care au avut acces la un număr mare de date. "Nu vom mai crede oamenii pe cuvânt. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să-l facem este să informăm toate persoanelor ale căror date au fost afectate de una dintre aceste aplicaţii rebele. Vom face asta", a promis Zuckerberg.

În plus, el s-a arătat dispus să apară în faţa Congresului american în investigaţiile declanşate în acest caz.

Întrebat dacă Facebook a influenţat rezultatul alegerilor prezidenţiale americane din 2016, Zuckerberg a reacţionat spunând că: "Ştii, este greu... Este foarte greu pentru mine să am o evaluare completă a acestui fapt".

Aplicaţie înşelătoare

Firma Cambridge Analytica, specializată în analizarea datelor online şi implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani.

Informaţiile au fost colectate printr-o aplicaţie numită "thisisyourdigitallife", creată de profesorul Aleksandr Kogan în mod independent de activitatea sa de la Universitatea Cambridge. Prin intermediul companiei sale, Global Science Research (GSR), în colaborare cu firma Cambridge Analytica, sute de mii de utilizatori Facebook au fost plătiţi să facă teste de personalitate sub pretextul folosirii datelor pentru studii academice. Însă aplicaţia colecta şi datele din listele de "prieteni" ale celor care au acceptat testele, astfel că au fost obţinute profilurile a zeci de milioane de persoane.

Firma Cambridge Analytica este investigată în Marea Britanie de Parlament şi de autorităţile de reglementare sub acuzaţia unor activităţi ilegale în campania privind referendumul pe tema apartenenţei ţării la Uniunea Europeană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
furtuna in pahar de apa
in afara faptului ca nu le convine ca au pierdut alegerile, nu e nimic deosebit aiti fata de ceea ce vinde facebook in mod normal, datele utilizatorilor pentru publlicitate, nu a explicat nimeni ce a fost ilegal in a segmenta piata si a face publicitatea targetata.
Postat 25 Martie 2018, 22:13 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON