URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Februarie 2018, 11:20

Româncă închisă pe nedrept în Marea Britanie. Tânăra a şi născut după gratii (VIDEO)

Româncă închisă pe nedrept în Marea Britanie. Tânăra a şi născut după gratii (VIDEO) foto: BBC
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O româncă în vârstă de 25 de ani a fost închisă pe nedrept, timp de 13 luni, într-un penitenciar din Marea Britanie. Ea a fost nevoită chiar să nască în detenţie, după ce a fost acuzată de trafic de carne vie şi prostituţie.

Potrivit News.ro, femeia se numeşte Petruţa-Cristina Boşoancă şi a fost eliberată în urma unor noi informaţii care au apărut în anchetă. Ea le-a povestit jurnaliştilor de la BBC News că a fost "foarte greu" să nască acum cinci luni, când a venit pe lume băiatul ei, Cristian.

"Nu era nimeni cu mine. În lunile în care trebuia să fiu fericită, eram fericită dar nefericită în acelaşi timp. Ştiam că sunt nevinovată, la început am cerut telefonul, am cerut să fie arătate pozele, clipurile video de la camerele de supraveghere, am cerut toate lucrurile acestea, dar nu le-a păsat", a spus femeia. Acum, ea speră că responsabilii vor fi pedepsiţi pentru ceea ce i s-a întâmplat.

Tânăra a fost arestată în decembrie 2016 şi eliberată luni, 29 ianuarie 2018, alături de alţi doi cetăţeni români - Adrian Iordan şi Anişoara Lăutaru -, fiind acuzată că ar fi încercat să aducă ilegal o tânără româncă în Marea Britanie pentru prostituţie. Cea din urmă i-a acuzat pe cei trei că ar fi forţat-o să se prostitueze, astfel că ar fi rămas însărcinată după ce ar fi fost violată în Marea Britanie. Ulterior, s-a descoperit că pretinsa victimă era deja însărcinată în momentul în care a intrat în Regatul Unit în 2016, atunci când a fost examinată medical, la trei zile după arestarea lui Petruţei Boşoancă.

Sursa citată notează că procesul româncei s-a oprit după ce noi dovezi au pus la îndoială povestea spusă de reclamantă. Potrivit unui judecător, avocatul apărării a cerut dovezile medicale privind sarcina acuzatoarei încă din august 2017. La momentul respectiv, i s-a spus că nu există asemenea dovezi. În acest context, judecătorul a afirmat că una "dintre cele mai grave greşeli care s-au făcut în acest caz" este că n-au fost făcute publice rapoartele medicale. Mai mult, din mesaje de pe Facebook reiese că femeia a discutat despre sarcină şi identitatea tatălui cu prietenii ei.

Revoltător este că poliţia ar fi ştiut încă din luna ianuarie 2017 despre aceste mesaje de pe reţelele sociale, însă nu le-au făcut publice până în luna decembrie 2017.

Avocaţii apărării au reacţionat, precizând că a durat patru zile pentru a găsi dovezi clare care ar fi putut pune sub semnul întrebării cazul acuzării.

În urma dezvăluirilor, un purtător de cuvânt al Serviciului de Procurori ai Casei Regale a declarat: "Suntem îngrijoraţi de deznodământul acestui caz şi de comentariile judecătorului. Este clar că au fost greşeli majore în acest caz şi va fi analizat de către avocaţii Serviciului de urgenţă."

Vezi mărturia femeii, în reportajul BBC!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON