URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2020, 17:14

Reciclăm în continuare. Nu renunţaţi la obiceiul colectării selective a deşeurilor!

Reciclăm în continuare. Nu renunţaţi la obiceiul colectării selective a deşeurilor! LA DATORIE. RER Vest derulează activitatea în mod obişnuit şi a luat toate măsurile posibile pentru protejarea sănătăţii angajaţilor săi, asigurând astfel continuitatea serviciilor de colectare a deşeurilor 
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele luni, se vorbeşte tot mai des despre "noul normal", despre cum pandemia de Covid-19 a schimbat reguli şi obiceiuri în întreaga lume. Anumite deprinderi nu trebuie însă lepădate, iar în această categorie intră şi colectarea selectivă a deşeurilor.

RER Vest le reaminteşte tuturor orădenilor că trebuie să sorteze deşeurile care pot fi valorificate, astfel încât ele să intre în circuitul reciclării. 

Rămâne cum am stabilit!

Obligaţie prevăzută şi în Legea 211/2011, colectarea selectivă a deşeurilor este singura modalitate prin care resturile refolosibile pot fi reciclate. Regulile sunt simple: cetăţenii trebuie să arunce separat deşeurile menajere (fracţia umedă) de cele care pot fi refolosite (fracţia uscată): PET-uri, hârtii, cartoane, metale, sticle, cutii de lapte ori de iaurt, doze de aluminiu, etc.

În ultimul deceniu, Primăria Oradea şi RER Vest au investit şi îmbunătăţit infrastructura de colectare a deşeurilor, astfel încât toţi locuitorii oraşului au acces la soluţii eficiente pentru a trimite resturile la reciclat. Orădenii care stau la bloc au în apropierea imobilului containere de culoare neagră, pentru deşeurile menajere, şi galbene, pentru cele reciclabile. Locuitorii de la case primesc periodic saci galbeni pentru fracţia uscată, în timp ce resturile care nu pot fi reciclate le aruncă în pubele. 

Evităm îmbolnăvirile

RER Vest are şi câteva recomandări menite să prevină răspândirea îmbolnăvirilor cu Covid-19. În primul rând, cetăţenii trebuie să arunce măştile de protecţie şi mănuşile de unică folosinţă împreună cu resturile menajere. Dacă sunt aruncate laolaltă cu alte resturi reciclabile, măştile şi mănuşile posibil contaminate vor ajunge în mâinile muncitorilor Eco Bihor, care sortează deşeurile valorificabile aruncate de orădeni.

De asemenea, este esenţial în această perioadă ca asociaţiile de proprietari să gestioneze corect volumul de deşeuri şi să nu depoziteze cantităţi în afara recipientelor. Pentru protecţia echipelor RER Vest, se doreşte evitarea colectării deşeurilor care nu sunt depozitate în recipiente şi ar trebui încărcate manual în utilajele de colectare. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON