URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2024, 17:15

Pentru Bihorul curat: S-a deschis platforma unde localnicii din Beiuș și din satele vecine pot duce gratuit 12 tipuri de deșeuri

Pentru Bihorul curat: S-a deschis platforma unde localnicii din Beiuș și din satele vecine pot duce gratuit 12 tipuri de deșeuri (sursa foto: AVE Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De-acum înainte, localnicii din Beiuș și din satele vecine nu mai au niciun motiv să arunce gunoaie în natură.

Consiliul Județean Bihor a anunțat deschiderea centrului de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar, locul unde cetățenii pot duce gratuit 12 tipuri de deșeuri.

Platforma situată pe strada Burgundia Mică, în vecinătatea fostei fabrici de cărămidă, s-a deschis pe 2 martie și, potrivit CJ Bihor, a avut „clienți” încă din prima zi.

Pe lângă localnicii din Beiuș, mai au acces gratuit la acest serviciu și localnicii din comunele vecine, care au semnat acorduri în acest sens cu primăria orașului, adică Uileacu de Beiuș, Pocola și Finiș.

Orarul de funcționare al acestui CAV este următorul: în perioada martie-octombrie va fi deschis marțea și sâmbăta, între orele 8 și 16, iar în lunile noiembrie-februarie, doar sâmbăta, între orele 8 și 16.

„Deșeurile sunt preluate în baza cărții de identitate, în centru fiind permis accesul cu și fără vehicule. Platforma este administrată de operatorul de salubritate AVE Bihor”, a transmis CJ Bihor.

Deșeurile care pot fi duse gratuit la această platformă sunt anvelope, mobilă, plastic, hârtie, carton, textile, sticlă, metal, deșeuri din construcții, resturi de grădină, deșeuri electrice și electronice, ulei vegetal uzat, cutii de vopsele, neoane și baterii de dimensiuni mici.

Platforma din Beiuș face parte din rețeaua de 32 de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar care vor funcționa în județ, amenajate de CJ Bihor și ADI Ecolect Group.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
KP
După cum vezi, oamenii sunt fericiți să arunce gunoiul la locurile unde trebuie sa fie aruncate, tot odată sunt fericiți sa colecteze selectiv, ăștia sunt oamenii, dar apoi vin animalele crescute la Vaslui ca tine și restul propagandei, și se cacă pe unde apucă.
Postat 07 Martie 2024, 00:04 de Sandu2100
@KP
Iar s-a facut un lucru bun dar concluzia ta de om disperat este ca Bolojan a construit platforma pentru kiss dar n-a stiut ca n-are buletin de Beius. Acum ca a aflat de la tine acest lucru, ar trebui s-o demoleze? Nu s-a facut pentru toti oamenii din zona, doar pentru kiss? Te doare rau doar pentru ca "neterminatii" au mai facut ceva util in judet. Iar ai uitat sa-ti iei medicamentele!
Postat 06 Martie 2024, 20:43 de Biggie
Când vă spun că edilii județului sunt niște "neterminați" habarniști prin definiție, voi nu mă credeți.
Iată dovada, la acest centru de colectare din Beiuș. Fostul prim maghiar al județului, până l-a umflat DNA cu fulgi cu tot, a fost Sany Kiss. Omu'i liber acum, după recuperarea unui prejudiciu pe o anume speță și poate circula, între domiciliul din Oradea și moșia de la Uileacu de Beiuș. Acum este în plină lucrare de reamenajare a conacului aflat la vreo 12 km de noul centru pentru deșeuri, cu multe materiale pe post de gunoaie ce trebuie transportate de acolo, dar nu are buletin de Uileac ci de Oradea. Pe cale de consecință, ca să-și ducă molozul la Beiuș ar trebui să arate un buletin de rural, nefiind suficient actul de proprietate. Bietul Sany, mare prieten și colaborator în afaceri cu Bolojan cândva, îl înjură acum piperat în ungurește pe acesta și se roagă de vecini să-i împrumute un buletin de țăran autentic al zonei folclorice cu pricina.
Postat 06 Martie 2024, 17:38 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON