URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Septembrie 2023, 21:21

Palat salvat: Fostul Spital de Neurologie din Oradea a fost transformat în incubator de afaceri. Vezi cum arată! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clădirea fostului Spital de Neurologie din Oradea, aflată ani de zile într-o avansată stare de degradare, a fost transformată pe bani europeni în incubator de afaceri pentru sprijinirea firmelor din domeniul creativ.

„Un mediu prielnic dezvoltării afacerilor”

Lucrările de amenajare a imobilului care a găzduit fostul spital, demarate pe bani europeni la sfârșitul anului 2021, au fost finalizate.

„Primăria Oradea are primul incubator de afaceri, denumit „Cresc Oradea Mare", care va găzdui 15 firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie, dar şi alte domenii creative, acesta fiind finalizat 100%”, a anunțat marți municipalitatea orădeană printr-un comunicat de presă.

Firmele selectate în urma a trei sesiuni, din rândul celor aflate la început de drum, vor fi găzduite pentru o perioadă limitată de timp.

Companiile vor fi ajutate să facă față concurenței și să ajungă să funcționeze pe cont propriu.

„Alături de sprijinul logistic necesar demarării activității, Incubatorul va oferi un mediu prielnic dezvoltării afacerilor, prin facilitarea activităţilor de networking, a transferului de know-how şi prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate”, a declarat primarul Florin Birta.

Potrivit primarului, rezidenții selectați vor participa la training-uri, seminarii și conferințe și vor beneficia de asistență la realizarea de strategii de afaceri, scrierea de proiecte pentru atragerea de finanțări și în alte domenii relevante.

Birouri, spații open-space, ateliere...

Lucrările de amenajare a imobilului au fost realizate de o asociere de firme reprezentată de Conpila pentru suma de 11,9 milioane lei fără TVA.

Potrivit municipalității, în interiorul imobilului a fost amenajat spațiul de desfășurare a activității de incubare cuprinzând în total 15 birouri pentru start-up-uri, 30 de spații de lucru în open space, 6 ateliere - spații suport pentru firmele incubate, săli de evenimente și training.

Proiectul prevede și amenajarea de dotări, clădirea urmând să fie beneficieze de mobilier, echipamente IT, infrastructură pentru monitorizarea clădirii, acces pe bază de cartele și echipamente specifice activităților din domeniul creativ.

Licitația pentru achiziția dotărilor, în valoare de 4,2 milioane lei cu TVA inclus, este în curs de derulare.

Firmele incubate sunt obligate să înființeze măcar un loc de muncă pe care să îl păstreze pe toată durata perioadei în care beneficiază de sprijin.

Finanțarea investiției a fost asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 2, referitoare la îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1B privind incubatoarele de afaceri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON