URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2021, 09:47

Investiţie de 18,6 milioane lei în amenajarea unui incubator de afaceri pentru Oradea. Vezi cum va arăta! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea orădeană va investi 18,6 milioane lei în amenajarea unui incubator de afaceri pentru firmele nou înfiinţate sau cu o vechime de până la doi ani.

Cofinanţat din credit...

Consiliul Local a aprobat în şedinţa de joi indicatorii tehnico-economici pentru reamenajarea clădirii fostului Spital de Neurologie din strada Louis Pasteur.

"Valoarea totală a investiţiei se ridică la 18,6 milioane lei cu TVA, din care contribuţia municipiului Oradea este în cuantum de 10,4 milioane lei. Diferenţa de 8 milioane lei este finanţată din fonduri europene, iar partea noastră de contribuţie la acest proiect o vom asigura din creditul care a fost aprobat în şedinţa Consiliul Local în luna ianuarie şi contractat de către Primăria Oradea", a declarant primarul Florin Birta în conferinţa de presă care a precedat şedinţa Consiliului Local.

Conform proiectului, la finalul lucrărilor imobilul va găzdui 20 de birouri pentru start-up-uri, 30 de spaţii de lucru open-space, 6 ateliere şi spaţii suport pentru companiile găzduite, săli de evenimente şi de pregătire.

Pentru firmele din domeniul creativ

Incubatorul de afaceri, denumit "Cresc Oradea Mare", va găzdui firme din domeniul creativ precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie şi altele.

Firmele găzduite aici vor beneficia inclusiv de servicii suport de consiliere în domeniul juridic şi financiar precum şi de îndrumare către programele de finanţare existente, identificarea de parteneri ori promovarea produselor şi serviciilor.

"Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea se va ocupa de administrarea acestui incubator de afaceri după ce el va fi finalizat şi va fi dat în folosinţă. Cred astfel că acest incubator va creşte competitivitatea întreprinderilor mici şi mijlocii din Oradea", a spus Birta.

Proiectul European privind "Promovarea antreprenoriatului creativ prin dezvoltarea incubatorilor de afaceri Cresc Oradea Mare" va fi cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
KKT
10 milioane????? Iar de la bugetul local? Voi sunteți tâmpiți???? Nu se poate asa ceva. Ce dracu e cu voi, ce oferiți celor existenți care va aduc banii în timp ce voi ii cheltuiți? Parc industrial?, în ce condiții??? O grămadă de taxe ca să intri și sa exiști în parcul industrial. Sunteți praf pe lângă Ceaușescu! E groaznic ce se întâmplă în Oradea mai nou. Numai interese politice și corupție. DNA ce faci dormi? Dacă dormi sa fii desființat, nu îți meriți salariile!
Postat 28 Februarie 2021, 20:25 de Marcelo1989
Mai am un singur dor...
Cu banii astia ne culege RER-ul gunoaiele tuturor oradenilor,timp de un an...Gunoi gratuit in Oradea faina,secolul 21,civilizatie,prosperitate,bucuria de a trai...Vorba marelui inaintas : 'Curatenie in oras, ordine in Primarie!'. Nu-i bai,amu da ordine la tot judetul...
Postat 26 Februarie 2021, 20:28 de excalibur
Povești cu Birta !?!
Clădirea aceea e atât de "terminată" încât doar un părculeț cu multă verdeață ar mai putea neutraliza locul !?!
Postat 26 Februarie 2021, 15:33 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON