URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2019, 18:31

E oficial: Clădirea fostului Spital de Neurologie din Oradea va deveni incubator de afaceri, după o investiţie de 3,5 milioane euro 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea a anunţat că pe 9 iulie a fost semnat contractul de finanţare pentru realizarea incubatorului de afaceri numit "Cresc Oradea Mare" în clădirea fostului Spital de Neurologie (Spitalul Nr. 5) de pe strada Louis Pasteur nr. 28, aflată în stare de degradare. 

Proiectul finanţat în bună parte din fonduri europene a fost depus prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. El a fost denumit: "Promovarea antreprenoriatului creativ prin dezvoltarea incubatorului de afaceri: Cresc Oradea Mare".

Potrivit unei informări trimise de Primăria Oradea, valoarea contractului semnat este de 16.747.152,33 lei, din care valoarea eligibila a proiectului este de 15.494.915,33 lei, iar contribuţia proprie a oraşului este de 8.588.193,77 lei. Durata contractului de finanţare este de 61 de luni.

Incubatorul va fi amenajat într-o clădire cu 2.200 mp. "În urma reabilitării clădirii, se va amenaja spaţiul de desfăşurare a activităţii de incubare cuprinzând în total 15 birouri pentru start-up-uri, 30 spaţii de lucru în open space, 6 ateliere – spaţii suport pentru firmele incubate, săli de evenimente şi training", se arată în comunicatul Primăriei. 

Potrivit aceleiaşi surse, în perioada de implementare a proiectului se vor oferi 3 programe de sprijin pentru antreprenori: servicii de preincubare (antreprenorii vor fi sprijiniţi direct în identificarea şi dezvoltarea ideii de afaceri, prin evaluarea potenţialului ideii de afaceri, eventual potenţialul inovativ; instruire privind aspectele generale de antreprenoriat; stabilirea modelului de business şi elaborarea planului de afaceri), servicii de incubare (instruire specializată, servicii de contabilitate, juridice şi financiare, servicii de marketing şi mentorat, networking, acces la spaţii de birou, la atelierele echipate, acces la servicii de recepţie, secretariat, securitate) şi servicii de postincubare sau perioada de accelerare (activităţile vor viza companii aflate deja în faza de maturitate, fiind capabile să evolueze pe cont propriu).

În etapa din urmă se vor oferi servicii ca: sprijin pentru creşterea vânzărilor sau îmbunătăţirea proceselor de inovare.

"Scopul incubatorului de afaceri îl constituie sprijinirea firmelor nou înfiinţate şi a celor cu un istoric scurt de funcţionare (maxim 2 ani) în vederea lansării pe piaţă a unor produse sau servicii care corespund sectorului creativ. Incubatorul va oferi servicii suport în afaceri (ex. juridice, financiare) şi servicii de îndrumare a IMM-urilor către diferite programe de finanţare existente, identificare de parteneri, promovarea serviciilor şi produselor acestora", mai precizează reprezentanţii municipalităţii. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
crisDumi corect
corect CrisDumi!
Postat 15 Iulie 2019, 18:20 de oradea_oradea
Bravo!
Facem un mic calcul : 16.000.000 lei / 2200mp = 7300 lei/mp adica cca 1.500€/mp .Vorbim de reabilitare... zugraveli,decorativa,invelitoare,pardoseli,jgheaburi sau poate se darima si se reconstruieste? Contributia orasului e 50%? Nu conteaza,important este sa iasa treaba buna...
Postat 15 Iulie 2019, 10:10 de excalibur
si
si parcare sa se amenazeze pentru cei ce vor beneficia de cladire.
Postat 14 Iulie 2019, 19:42 de Christa
În orice țară, din "lumea civilizată" ...
... astfel de clădiri, în care "au zăcut" tot felul de boli, unele contagioase, se demolează fără comentarii !?! Iar pentru că, după dezafectare, imobilul a fost utilizat ani și ani de boschetari cu alte metehne "medicale" ... fostul spital ar fi trebuit în primul rând trecut printr-un vast program de "igienizare" !?! Clădirea este "infestată" și înglobează atâta "energie negativă", încât numai afaceri nu se vor dezvolta acolo ... în sensul prosperității invocate pentru "Oradea Mare" !?!
Postat 14 Iulie 2019, 19:21 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON