URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Ianuarie 2018, 08:21

Noile case de marcat fiscale și conectarea la serverele ANAF. "Revoluția" în retailul din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

In cursul lunii noiembrie 2017, Ministerul Finantelor Publice a transmis un comunicat prin care aduce la cunostinta faptul ca s-au finalizat procedurile de conectare a caselor de marcat la serverul ANAF, iar Legea privind noile case de marcat a fost votata de catre Guvern prin Hotararea nr. 804.

Apare in prim plan termenul realist la care ar putea deveni funcţional sistemul prevăzut de legiuitor, potrivit căruia noile case de marcat cu jurnal electronic vor fi conectate la serverul ANAF şi vor transmite în timp real toate informaţiile de pe bonurile fiscale, exceptând detaliile legate de cumpărător.

ANAF a finalizat estimarea privind costurile implementării sistemului caselor de marcat fiscale, vizând informatiile pe care trebuie să le transmită casele de marcat. Conform datelor furnizate de Ministerul Finanţelor Publice, în comerţul din Romania ar urma să fie introduse, ca urmare a noilor reglementari, aproximativ un million de case de marcat fiscale şi unităţi de service.

Cât despre implementarea noilor case de marcat cu jurnal electronic,  ceea ce urmează să se întâmple vine şi în sprijinul tuturor comercianţilor.

De ce? Pentru că, odată cu schimbarea tehnologiei, se va schimba tot ce înseamnă hardware, ca structură. Va exista posibilitatea să ne conectăm cu tot ce există nou, tablete, telefoane, vor exista şi alte tehnologii, vor fi echipamente conectate cu partea bancară, etc.

In acest sens este prevederea privind emiterea bonului fiscal, obligatoriu pentru persoanele juridice, faptul ca se vor emite chitanţe şi în momentul în care nu va funcţiona casa de marcat, până la punerea în funcţiune a aparatului, excepţie făcând casele de schimb valutar.

O altă noutate este digitalizarea controlului încasării taxelor cu casele de marcat electronice, care prevede faptul că sistemul informatic asigură posibilitatea obţinerii de către ANAF a datelor înregistrate în jurnalul electronic, fără notificarea sau permisiunea utilizatorului.

Furnizorul de solutii fiscale FiscalOnline.ro considera ca "fără digitalizare, fără plăţi electronice lucrurile devin foarte greu de înţeles, iar timpii de reacţie se întind pe perioadă foarte mare, astfel încât, de fiecare dată, noi, cei din industrie, suntem mai mult reactivi decât proactivi".

Fiscalizarea caselor de marcat, o altă noutate din legislaţie, va fi pe format digital şi prevede identificarea memoriei fiscale şi a utilizatorului pe baza datelor înregistrate.

Legat de conţinutul bonului fiscal, noua Legislaţie AMEF prevede în plus denumirea fiecărui bun livrat sau a serviciului prestat, codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului şi unitatea de măsură. De asemenea, conform Art. 65. alineatul (1) din Hotararea nr. 804/2017, utilizatorul va arhiva memoria fiscală şi dispozitivul de memorare a jurnalului electronic înlocuite, timp de 10 ani iar înlocuirea, sigilarea şi activarea memoriei fiscale se efectuează la locul de instalare a aparatului de către tehnicianul de service.

Şi, în vreme ce autorităţile caută soluţii pentru implementarea fezabilă a noilor reglementări fiscale, furnizorul de solutii fiscale FiscalOnline.ro, cu sediul in Oradea, str. Traian Mosoiu, nr. 6 (langa Biserica cu Luna), vă îndeamnă, dragi comercianţi, să vă pregătiţi deja pentru viitor printr-o abordare proactivă: gândiţi-vă cum aţi dori să se desfăşoare activitatea voastră în anii următori şi ce puteţi schimba deja în această direcţie, în ceea ce priveşte fluxul operaţional, dotările hardware şi software?!

FiscalOnline.ro aduce spre cunostinta comerciantilor noutăţile legislative, legislaţia caselor de marcat, fiscalizarea şi documentele necesare în preajma unei case de marcat, din perspectiva relaţiei utilizator-firmă de service.

In portofoliul nostru de produse se afla astazi o gama variata de case de marcat, cantare electronice, imprimante fiscale, imprimante termice, sisteme POS all-in-one, cititoare coduri de bare, masini de numarat bani, solutii software, aplicatii pentru dispozitive mobile, marcatoare de pret, consumabile-role de hartie si multe altele.

Suntem distribuitori acreditati pe partea de aparatura fiscala si non-fiscala, iar gama de produse din portofoliul societatii noastre include parteneriate stabilite cu prestigiosi furnizori externi de echipamente POS, precum: Datecs – Bulgaria, Tysso – Taiwan, Custom – Italia, Zebex – Taiwan, Zebra Technologies – S.U.A.

Iar când aveţi nevoie de ajutor, vă stăm la dispoziţie cu echipa de specialişti Umbrella Intelligence, la numarul de telefon: 0359.194.303, site: www.fiscalonline.ro; e-mail: office@fiscalonline.ro, cat si pe pagina noastra de Facebook – FiscalOnline.ro sau direct la sediul din str. Traian Mosoiu, nr. 6 (langa Biserica cu Luna).

FiscalOnline.ro – furnizor de solutii fiscale Umbrella Intelligence ofera solutii complete pentru orice companie sau buget!

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON