URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Ianuarie 2018, 15:27

Ministrul Agriculturii: Căutăm soluţii să salvăm Fabrica de Zahăr din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine că se află în contact cu managerul fabricii de zahăr de la Oradea, care producea zahărul "Diamant" și care se va închide în această primăvară, şi că, împreună cu fermierii, caută soluţii pentru salvarea acesteia.

"Din nefericire, din 33 de fabrici (de zahăr n.r.) câte am avut înainte de 1989, mai avem patru. Una este în situaţia acesta complicată. Am vorbit zilele acestea, mă preocupă direct situaţia. Este vorba de fabrica Diamant de la Oradea. Este o fabrică într-o zonă unde se cultivă sfecla de zahăr, unde producătorii au condiţii, sunt şi pregătiţi, sunt şi dotaţi pentru a cultiva sfeclă de zahăr. Dacă se întrerupe acolo şi această activitate este o mare problemă atât pentru muncitorii de acolo, care sunt în jur de 200, dar şi cu fermierii, având în vedere perspectiva acestei culturi. Motiv pentru care am discutat ieri, am discutat şi astăzi, vreau să vedem dacă reuşim să aducem, să angrenăm, să construim un interes între fermierii respectivi, pentru că nu toţi au cuplat la această situaţie, să îi adunăm să vedem dacă găsim o soluţie, în aşa fel încât fabrica aceea să nu se desfiinţeze", a spus Petre Daea, conform agenției de știri Agerpres.

Potrivit sursei citate, ministrul a afirmat că, în cursul zilelor de joi şi vineri, a discutat "foarte mult" cu managerul fabricii şi va mai mai discuta "într-un interes legitim pentru acest sector".

Este greu de crezut, însă, că demersurile lui Petru Daea vor avea vreun efect, dat fiind că, aşa cum BIHOREANUL a mai scris, patronatul companiei germane Pfeifer&Langen a decis la finalul anului trecut să închidă fabrica de zahăr de la Oradea pentru că nu au reuşit să o facă profitabilă, iar negocierile purtate cu reprezentanţii fermierilor cultivatori de sfeclă de zahăr din Bihor, Arad, Satu Mare şi Timiş pentru preluarea fabricii au eşuat.

Astfel, închiderea fabricii îi va afecta atât pe cei 214 angajaţi, cât şi zecile de fermieri bihoreni care cultivă sfeclă de zahăr pe cele circa 2.500 hectare de teren.

Încetarea producţiei de zahăr în Oradea era o măsură previzibilă în condiţiile în care Pfeifer&Langen a anunţat încă din septembrie, anul trecut, că aceasta va fi vândută sau închisă. Reprezentanţii patronatului german au declarat la acea dată că fabrica de zahăr ca nerentabilă, deoarece cumpără sfectă de pe piaţa locală la un preţ de 516 de euro, în condiţiile în care preţul pe tonă în Germania şi Polonia este de 320 de euro. Digi 24 notează că aceştia urmează că producă zahăr sub aceeaşi marcă în Polonia şi Ucraina.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
La PSD debordeaza mediocritatea si ignoranta !?!
Acest caraghios de cioban, ajuns ministru pentru ca era cel mai bun cotizant in materie, se crede inca membru PCR ... nu a aflat ca Statul nu cumpara fabrici si uzine private, de care s-a scapat cu bucurie in urma cu mai bine de doua decenii !?! Tembelul de la Agricultura nici nu stie fat costa producerea zaharului prin tarile lumii, ca daca ar stii ... ar face repede o vizita prin Cuba !?!
Postat 21 Ianuarie 2018, 11:50 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON