URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2023, 09:55

„Micul Prinț”, în Cetatea Oradea. O reinterpretare a îndrăgitei povești, pusă în scenă de adolescenți orădeni, va putea fi văzută din 15 decembrie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grup de adolescenţi din Oradea se pregătesc în aceste zile pentru a oferi publicului o nouă interpretare a celebrei poveşti "Micul Prinţ", pe o scenă amenajată în Cetatea Oradea.

Iniţiat şi coordonat de regizorul Răzvan Marchiş, spectacolul reprezintă rezultatul muncii susţinute a şase adolescenţi orădeni. Ei au transformat povestea clasică din "Micului Prinţ" de Antoine de Saint-Exupery într-o producţie teatrală interactivă, menită să exploreze aspectele contemporane şi provocările adolescenţilor din prezent.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului "perforMA – Laboratorul de Teatru", organizat de MA hub și cofinanțat de Primăria Oradea, care a presupus mai multe sesiuni practice prin care adolescenţii înscrişi, cu vârste între 12 şi 18 ani, au învăţat bazele actoriei, printr-o serie de exerciţii şi activităţi specifice.

"În urma acestei prime etape, participanţii doritori au trecut la a doua fază a proiectului şi, la finalul lui august, au început lucrul la punerea în scenă a spectacolului "Micul Prinţ". Procesul a durat ceva mai mult decât a fost preconizat iniţial, dar iată-ne ajunşi la momentul în care echipa "perforMA – Laboratorul de Teatru" are plăcerea să vă invite să experimentaţi munca lor din ultimele luni", se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

Informarea mai subliniază că “Micul Prinț” „este povestea copilăriei multora, o aventură plină de simboluri și metafore, care, în ciuda atmosferei fantastice și ingenue, ascunde, în esență, niște întunecimi, pe care această montare contemporană încearcă să le aducă în lumină dându-le o formă, nicidecum unica posibilă, dar una care reflectă provocările cu care se confruntă spiritul contemporan (și nu doar cel adolescentin). Spectacolul este unul de studio, în care bariera “celui de-al patrulea perete” este dizolvată din primul moment, iar spectatorii sunt invitați la o experiență intimă, care-i angajează activ pe alocuri”.

Avanpremiera va avea loc în 15 decembrie, premiera în 16, iar următoarele reprezentaţii vor putea fi urmărite în 17, 21, 22 şi 23 decembrie, toate de la ora 19.

Scena va fi amenajată în Corpul C, etajul II, camera 6, din Cetatea Oradea.

Intrarea la fiecare reprezentaţie este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Din distribuţie fac parte: Izabella Beganyi, Luca Bora, Andrei Iaz, Andrea Nagy, Sofia Mile şi Rania Sferle.

Cei care vor să-şi asigure locul în sala de spectacol o pot face lăsând un mesaj pe paginile MA Hub de pe reţelele de socializare sau accesând acest link.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON