URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2023, 14:50

LEONI a inaugurat o fabrică nouă în Beiuş (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

LEONI, producător de sisteme de cablaje pentru industria auto la nivel global a deschis o fabrică nouă la Beiuş pentru producţia de sisteme de cablaje destinată vehiculelor comerciale. Fabrica a fost inaugurată pe 24 iunie 2023 în prezenţa reprezentanţilor Guvernului, Parlamentului, autorităţilor judeţene şi locale.

LEONI a investit 17.5 milioane de euro la Beiuş pentru a crea până la 1200 locuri de muncă

Compania a investit peste 17.5 milioane de euro pentru reabilitarea unei clădiri, în care au fost instalate linii de producţie moderne, aliniate la standarde internaţionale. În fabrica din Beiuş s-a implementat un sistem computerizat, integrat, de ultimă generaţie, folosit la monitorizarea procesului de producţie.

În noua fabrică, LEONI a creat în Beiuş până la 1200 de locuri de muncă, capacitatea maximă a noii facilităţi.

Prin investiţiile în această fabrică, LEONI îşi dezvoltă capacitatea de producţie pentru a putea face faţă cererii curente şi proiectelor viitoare pe care le-ar putea aduce în România.  

LEONI Beiuş consolidează poziţia de pol de excelenţă a LEONI România, în producţia de sisteme de cablaje şi componente pentru industria auto.

"LEONI investeşte în planurile de consolidare a prezenţei companiei în România chiar şi în perioade cu o impredictibilitate ridicată din punct de vedere socio-economic. Prin dezvoltarea capacităţilor de producţie şi prin stabilizarea operaţiunilor pe termen lung, LEONI îşi păstrează angajamentul de a menţine ţara noastră drept un pol de talent, inovaţie şi expertiză în producţia de cablaje", declară Andrada Verdeş, Country Manger LEONI Wiring Systems România.

Impactul economic al LEONI în România

LEONI a construit în timp o puternică acoperire regională, cu 10 fabrici în şase judeţe: Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Gorj şi Mureş, cu un spaţiu de producţie de 180.000 m2.

LEONI România este unul dintre cei mai mari exportatori din România şi în top 10 producători de componente la nivel naţional. Compania este cel mai mare angajator din Bistriţa-Năsăud şi printre cei mai mari angajatori din România. La nivel naţional sunt 12.000 de angajaţi activi.

În anul 2022, cifra de afaceri consolidată a celor trei entităţi juridice LEONI - LEONI Arad, LEONI Piteşti, LEONI Bistriţa  - este de aproximativ 640 milioane de euro. Contribuţia la bugetul de stat în anul 2022 este de peste 70 milioane de euro.

Impactul social al LEONI în România 

Strategia globală ReWire este fundamentată pe trei direcţii strategice: oameni, mediu şi resurse şi integrează soluţii la provocările de mediu identificate prin: standarde clare pentru furnizorii de materiale, standarde de mediu aplicate în peste 80% din locaţiile noastre, creşterea canităţii de materiale reciclate folosite de la an la an, creşterea producţiei şi folosirii de energie verde, îmbunătăţirea siguranţei în muncă în toate locaţiile noastre şi activităţi de conştientizare şi implicare în comunităţile locale.

LEONI investeşte constant în educaţie, prin parteneriate cu univeristăţi, licee şi asociaţii pentru programe de educaţie în judeţele Arad, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Bihor şi Cluj-Napoca. Producătorul de cablaje auto susţine incluziunea persoanelor vulnerabile şi facilitează incluziunea persoanelor cu dizabilităţi.

Despre Grupul LEONI

Leoni este un furnizor global de produse, soluţii şi servicii pentru gestionarea energiei şi a datelor în industria auto. Lanţul valoric variază de la cabluri standardizate şi cabluri speciale şi de date până la sisteme de cablare foarte complexe şi componente aferente, de la dezvoltare la producţie. În calitate de partener de inovare cu o expertiză distinctă în domeniul dezvoltării şi al sistemelor, Leoni îşi sprijină clienţii pe calea unor concepte de mobilitate din ce în ce mai durabile şi conectate, de la conducerea autonomă la sisteme de propulsie alternative, precum şi la sisteme de încărcare. În acest scop, Leoni dezvoltă soluţii de cabluri şi sisteme de cablare de generaţie următoare care reduc complexitatea şi permit niveluri mai ridicate de automatizare, de exemplu prin arhitectura zonală. Grupul de companii listate la bursă are aproximativ 95.000 de angajaţi în 27 de ţări şi a generat vânzări consolidate de 5,1 miliarde de euro în 2022.

Despre LEONI România

Grupul LEONI este prezent în România din 1999, având aproape 12.000 de angajaţi (mai mult de 10% din forţa de muncă globală a grupului), trei fabrici principale (în Arad, Bistriţa şi Piteşti) şi alţi câţiva sateliţi de producţie.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON