URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Septembrie 2023, 19:48

Judecătorul Mihail Udroiu de la Curtea de Apel Oradea a promovat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătorul Mihail Udroiu de la Curtea de Apel Oradea, singurul magistrat din Bihor care a candidat, în această sesiune, pentru un post de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a reuşit să treacă de toate probele. Udroiu promovează astfel la Secţia Penală a ÎCCJ.

În vârstă de 46 ani, Mihail Udroiu este unul dintre cei mai titraţi magistraţi români în materie penală, doctor în drept, profesor universitar şi formator la Institutul Naţional al Magistraturii, la disciplina Drept penal şi Drept procesual penal. 

Judecătorul Mihail Udroiu se află pentru a treia oară în faţa comisiei de examen pentru postul de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În două rânduri, în 2020 şi 2021, comisia l-a respins în favoarea colegelor Laura Soane (2020) și Adina Cioflan (2021), iar toamna trecută, deşi iniţial s-a înscris la concurs, judecătorul şi-a retras ulterior candidatura. 

Judecătorul Mihail Udroiu a făcut parte din Comisia de elaborare a noului Cod penal, a noului Cod de procedură penală şi din Comisia de elaborare a proiectului Legii pentru punerea în aplicare a Codului penal, este autor a peste 60 de studii și articole publicate în reviste de specialitate, dar şi a zeci de cărţi premiate, inclusiv de Academia Română, iar la prima probă a acestui concurs, a întrunit printre cele mai mari punctaje, de 90.  

Concursul de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a organizat în perioada aprilie - septembrie 2023, pentru ocuparea a 17 posturi vacante, la secţiile Penală (7 posturi), Civilă (4 posturi) şi de contencios administrativ şi fiscal (6 posturi).

La concurs se puteau înscrie judecătorii cu o vechime efectivă de cel puţin 18 ani în magistratură şi 3 ani în funcţia de judecător la Curtea de Apel, cu calificativul "foarte bine" la ultimele 3 evaluări şi care să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani.

Concursul a constat din două probe: o evaluare a actelor întocmite de magistraţi în ultimii 5 ani - hotărâri judecătoreşti ori lucrări de specialitate care privesc activitatea lor de magistrați - şi un interviu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
?!
Din cate zic cei informati cat de cat, profesional dl judecator este toba de carte. Dar tot aia zic ca a existat o legatura,tot profesionala, intre dl judecator si urmarita international alina bica....
Postat 21 Septembrie 2023, 12:24 de pinonel
Sper ca se schimba incet ceva.
Felicitari domnule Udroiu! Am sperante de schimbare la "regina coruptiei"- justitia.
Postat 21 Septembrie 2023, 08:25 de scarbit
dar....
Felicitari lui...dar pe noi cu ce ne incalzeste? Suntem cumva la ADVERTORIAL?
Postat 20 Septembrie 2023, 21:49 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON