URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2023, 19:48

Judecătorul Mihail Udroiu de la Curtea de Apel Oradea a promovat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătorul Mihail Udroiu de la Curtea de Apel Oradea, singurul magistrat din Bihor care a candidat, în această sesiune, pentru un post de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a reuşit să treacă de toate probele. Udroiu promovează astfel la Secţia Penală a ÎCCJ.

În vârstă de 46 ani, Mihail Udroiu este unul dintre cei mai titraţi magistraţi români în materie penală, doctor în drept, profesor universitar şi formator la Institutul Naţional al Magistraturii, la disciplina Drept penal şi Drept procesual penal. 

Judecătorul Mihail Udroiu se află pentru a treia oară în faţa comisiei de examen pentru postul de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În două rânduri, în 2020 şi 2021, comisia l-a respins în favoarea colegelor Laura Soane (2020) și Adina Cioflan (2021), iar toamna trecută, deşi iniţial s-a înscris la concurs, judecătorul şi-a retras ulterior candidatura. 

Judecătorul Mihail Udroiu a făcut parte din Comisia de elaborare a noului Cod penal, a noului Cod de procedură penală şi din Comisia de elaborare a proiectului Legii pentru punerea în aplicare a Codului penal, este autor a peste 60 de studii și articole publicate în reviste de specialitate, dar şi a zeci de cărţi premiate, inclusiv de Academia Română, iar la prima probă a acestui concurs, a întrunit printre cele mai mari punctaje, de 90.  

Concursul de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a organizat în perioada aprilie - septembrie 2023, pentru ocuparea a 17 posturi vacante, la secţiile Penală (7 posturi), Civilă (4 posturi) şi de contencios administrativ şi fiscal (6 posturi).

La concurs se puteau înscrie judecătorii cu o vechime efectivă de cel puţin 18 ani în magistratură şi 3 ani în funcţia de judecător la Curtea de Apel, cu calificativul "foarte bine" la ultimele 3 evaluări şi care să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani.

Concursul a constat din două probe: o evaluare a actelor întocmite de magistraţi în ultimii 5 ani - hotărâri judecătoreşti ori lucrări de specialitate care privesc activitatea lor de magistrați - şi un interviu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
?!
Din cate zic cei informati cat de cat, profesional dl judecator este toba de carte. Dar tot aia zic ca a existat o legatura,tot profesionala, intre dl judecator si urmarita international alina bica....
Postat 21 Septembrie 2023, 12:24 de pinonel
Sper ca se schimba incet ceva.
Felicitari domnule Udroiu! Am sperante de schimbare la "regina coruptiei"- justitia.
Postat 21 Septembrie 2023, 08:25 de scarbit
dar....
Felicitari lui...dar pe noi cu ce ne incalzeste? Suntem cumva la ADVERTORIAL?
Postat 20 Septembrie 2023, 21:49 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON