URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2021, 10:57

"Bătaie" pentru cele 12 posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Între cei 40 de candidaţi sunt şi trei orădeni

'Bătaie' pentru cele 12 posturi vacante de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Între cei 40 de candidaţi sunt şi trei orădeni Judecătorii Mihail Udroiu, Gabriela Ţarcă şi Adina Cioflan (dreapta) concurează pentru un post la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei magistraţi orădeni s-au înscris la concursul de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, concurs care se desfăşoară până în luna decembrie, doi dintre ei, Adina Cioflan şi Mihail Udroiu fiind la a doua încercare după ce, la precedentul examen, au picat la proba de interviu.

În total, la competiţia programată pentru perioada iulie - decembrie 2021, candidează 40 de magistraţi pentru ocuparea a 12 posturi vacante, la secţiile Penală, Civilă şi de contencios administrativ şi fiscal ale instanţei supreme. 

La concursul de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se pot înscrie judecătorii cu o vechime efectivă de cel puţin 18 ani în magistratură şi 3 ani în funcţia de judecător la Curtea de Apel, cu calificativul "foarte bine" la ultimele 3 evaluări şi care să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani.

Concursul constă în două probe: o evaluare a celor mai relevante hotărâri judecătoreşti pronunţate şi redactate de candidaţi în ultimii 5 ani ori lucrări de specialitate publicate, respectiv un interviu. Rezultatul competiţiei va fi făcut public după 14 decembrie. 

Între cei 40 de candidaţi se numără şi trei magistraţi din Bihor - Gabriela Ţarcă, Adina Cioflan și Mihail Udroiu, care activează în cadrul Secţiei penale a Curţii de Apel Oradea şi vizează unul dintre cele 4 posturi vacante din cadrul Secţiei penale a Înaltei Curţi.

Adina Cioflan şi Mihail Udroiu au participat şi la concursul de promovare organizat iarna trecută, când au fost declarați respinși după a doua şi ultima probă, cea a interviului.

În cazul lui Mihail Udroiu, rezultatul a constituit o surpriză, în condiţiile în care, la 44 ani, judecătorul este unul dintre cei mai titraţi magistraţi români în materie penală, iar, la prima probă a respectivului concurs de promovare, a fost singurul candidat din ţară care a întrunit punctajul maxim de 50. 

La respectiva competiţie s-au înscris 12 candidaţi pentru 14 posturi vacante şi au fost admişi doar doi, între care şi un judecător orădean, Laura Soane, care a întrunit 92 de puncte din 100.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
unul dintre cei mai titraţi magistraţi români?!
Mi se pare ciudat ca la 44 de ani sa nu stii ce stie oricine: proba interviului a fost introdusa pt. a decide pe cine/ce vor la iccj/inm/instante milfetele din csm (sarut mana, doamna savonea!).Si mai ciudat e ca onor magistratii stau cu botul pe labe (dar isi pazesc ciolanul) si nu au cerut eliminarea acestei probe a bunului plac, interviul, si inlocuirea lui cu niste teste, de pilda testul la stres!
Postat 27 August 2021, 11:36 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON