URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Aprilie 2021, 09:00

Judecătoarea Laura Soane de la Curtea de Apel Oradea a promovat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoarea Laura Soane de la Curtea de Apel Oradea a promovat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, în urma concursului organizat în perioada septembrie 2020 - februarie 2021 la Consiliul Superior al Magistraturii. 

Magistratul orădean a întrunit 92 de puncte din 100. Soane a fost astfel declarată admisă, alături de un judecător de la Curtea de Apel Craiova, Mircea Mugurel Şelea, care a fost notat cu 87,6 puncte.

Alţi 10 candidaţi au fost respinşi, inclusiv ceilalţi doi judecători orădeni înscrişi în competiţie, Adina Cioflan (67,7 puncte) şi Mihai Udroiu (74 puncte). Cei doi au fost declarați respinși după a doua şi ultima probă, a interviului, unde Cioflan a fost notată cu 28, iar Udroiu cu 24.

În cazul celui din urmă magistrat, rezultatul constituie o surpriză. Asta pentru că Mihail Udroiu este, la 44 de ani, unul dintre cei mai titraţi magistraţi români în materie penală, doctor în drept, formator la Institutul Naţional al Magistraturii, la disciplina Drept penal şi Drept procesual penal. 

Udroiu a făcut parte din Comisia de elaborare a noului Cod penal, a noului Cod de procedură penală şi din Comisia de elaborare a proiectului Legii pentru punerea în aplicare a Codului penal, este autor a peste 60 de studii și articole publicate în reviste de specialitate, dar şi a zeci de cărţi premiate, inclusiv de Academia Română, iar la prima probă a acestui concurs, a fost singurul candidat din ţară care a întrunit punctajul maxim, de 50. 

Potrivit luju.ro, proba de interviu în cazul lui Mihail Udroiu s-ar fi desfăşurat asemenea unui meci de box, căci membrii comisiei de examen l-au "mitraliat" cu întrebări în cascadă, "spre deosebire de alte candidaturi, la care unii nici nu au deschis gura". 

Interpelat de reporterul BIHOREANULUI, Mihail Udroiu (foto) a refuzat să facă vreun comentariu legat de concurs sau de rezultatul acestuia. 

Concursul de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a organizat în perioada septembrie 2020 - februarie 2021, pentru ocuparea a 14 posturi vacante, la secţiile Penală, Civilă şi de contencios administrativ şi fiscal.

La concurs se puteau înscrie judecătorii cu o vechime efectivă de cel puţin 18 ani în magistratură şi 3 ani în funcţia de judecător la Curtea de Apel, cu calificativul "foarte bine" la ultimele 3 evaluări şi care să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani.

Concursul a constat din două probe: o evaluare a actelor întocmite de magistraţi în ultimii 5 ani - hotărâri judecătoreşti ori lucrări de specialitate care privesc activitatea lor de magistrați - şi un interviu.

Din Oradea, la concurs s-au înscris patru judecători: judecătoarea Lenuţa Stan, care a optat pentru Secţia Civilă l a Înaltei Curţi, în timp ce magistraţii Adina Cioflan, Laura Soane şi Mihail Udroiu au candidat pentru funcţia de judecător la Secţia penală. 

Singurul judecător din Bihor declarat admis este Laura Soane. Absolventă a Facultăţii de drept din cadrul Universităţii Oradea în 1996, Soane a intrat în magistratură în luna decembrie a aceluiaşi an, ca judecător stagiar la Judecătoria Oradea, unde a rămas până în 2003, când a avansat la Tribunalul Bihor, de unde, 4 ani mai târziu, a promovat la Curtea de Apel Oradea. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Justiția românească, prin ÎCCJ, ne demonstrează tot timpul nivelul precar la care a ajuns.
Promovează pe cei suficient de obedienți unui sistem care, în dauna adevărului, se "îngrașă" cu mare tupeu și nesimțire din așa zisul act de justiție bazat pe perversitatea unor utopice "valorieuropene". În schimb, refuză să-și bage "mortu-n casă" prin asocierea cu oameni corecți, bine pregătiți profesional și greu de controlat. Așa că, o promovează pe Soane, una dintre judecătoarele cu niscai dosare "rătăcite" pe la DNA și SIIJ, dar îl ține la depărtare pe Udroiu, cel care ar putea să le dea colegilor multe lecții de moralitate și de știință în materie. Asta-i "România Normală", fâsâită profund din ceea ce este "România Educată" și care, la rândul ei, își are originea în "România Lucrului Bine Făcut".
Postat 23 Aprilie 2021, 10:48 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON