URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2013, 20:04

Iubitorii de câini şi-au spus ofurile la Primărie: Bolojan a devenit Hitler în Oradea! (FOTO/VIDEO)

Dezbaterea publică pentru modificarea regulamentului ce prevede microciparea şi sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân din Oradea, în caz contrar stăpânii fiind obligaţi să achite o taxă anuală de 100 de lei, a adunat, joi, în sala mare a Primăriei, circa 50 de iubitori de animale. Majoritatea feţe cunoscute pentru reprezentanţii municipalităţii, căci participă la toate dezbaterile pe tema câinilor.

Municipalitatea a fost reprezentată de consilierii locali Camelia Dulca şi Sebastian Lascu, de şeful adjunct al Direcţiei Tehnice Emil Benţan, de şeful de serviciu din cadrul aceleiaşi direcţii Mircea Stejeran şi de inspectorul Gabriel Dobre. De asemenea, a fost prezent directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Octavian Floruţa.

Uşi închise!

Benţan a prezentat pe scurt modificările, şi anume că se propune subvenţionarea a jumătate din costul operaţiei de sterilizare pentru cei care îşi duc câinii la doctorii care au contract cu DSVSA, Aurel Dorel Petrehele şi Benyovszki Sandor, dar şi amplasarea unor corturi în oraş unde orădenii să poată să-şi declare câinii.

La prezentarea acestei modificări, audienţa a început să vocifereze. Regulamentul prevede că orădenii sunt obligaţi să-i primească în case pe cei care recenzează câinii, iar cetăţenii spun că nu pot fi obligaţi să lase poliţiştii în casele lor. "Într-adevăr, nu putem intra pe domeniul privat al unei persoane, dar eu consider că e în beneficiul dumneavoastră, ca orădeni, să facem acest recensământ", a spus Benţan, fără însă să reuşească să convingă pe cineva.

O altă propunere de modificare vizează obligativitatea firmelor orădene de a avea maxim 2 câini în curte, iar în fine, ultima schimbare menţionată de Benţan spune că cei care nu vor să-şi sterilizeze câinii, dar nici să plătească taxa, vor putea să-i predea gratuit Adminstraţiei Domeniului Public. "Abandon mascat!", au acuzat rapid orădenii.

Bolojan, Hitler în Oradea

De îndată ce au primit dreptul să vorbească, cetăţenii s-au dezlănţuit. Orădeanca Adriana Dacin (foto) a spus că acest regulament va da de lucru avocaţilor, pentru că sterilizarea trebuie să fie o decizie luată de stăpânul câinelui, nu impusă de municipalitate. "Eu lupt pentru câini, pentru sterilizarea lor, dar nu cu aceste aberaţii!", a spus femeia.

Apoi, alţi orădeni au reproşat că ţarcurile de câini sunt prea mici, că asociaţiile canine nu sunt consultate, că poliţiştii locali amendează pensionarii ce îşi plimbă câinele fără carnet de sănătate, dar şi că stăpânii de câini nu pot să-şi ducă animalele cu tramvaiele ori să intre cu ele în magazine şi bănci. Degeaba au încercat reprezentanţii Primăriei să le explice că aceste probleme nu ţin de dezbatere, că furia oamenilor a fost de nestăvilit. "Bolojan a devenit Hitler în Oradea!", a strigat cineva, în aplauzele celorlalţi.

O fostă angajată a Primăriei până în 1992, respectiv fost cadru militar, Diana Tamaş, i-a acuzat pe angajaţii municipalităţii că nu-şi fac treaba şi că nu-i respectă pe orădenii care le plătesc salariile. Femeia a reuşit să-l irite pe Benţan, care i-a spus că dacă nu vorbeşte la subiect, el nu va mai sta să fie jignit. Participanţii la dezbatere au tras apoi o concluzie: că se agită degeaba, întrucât nimeni nu va ţine cont de propunerile lor.

Sterilizare gratuită

Totuşi, au fost şi persoane care au vorbit strict legat de regulament. Administratorul SOS Dogs, fundaţia care avea în administraţie adăpostul de câini al Oradiei, Carol Lazar, le-a propus reprezentanţilor municipalităţii să asigure sterilizarea gratuită a câinilor pentru o perioadă, întrucât mulţi dintre orădeni nu-şi vor permite aceste costuri. Fostul şef al DSVSA, Mircea Gelu Budău, prezent la dezbatere în calitate de stăpân de câini, a avut aceeaşi propunere.

Încercând să explice la rândul său regulamentul, directorul Floruţa de la DSVSA a fost întrerupt de o tânără, care nu l-a mai lăsat pe bărbat să vorbească, în timp ce ea l-a criticat pe medicul veterinar al adăpostului Grivei şi modul de funcţionare al adăpostului.

După aproape 2 ore, consilierul local Camelia Dulca a decis să oprească haosul. Asigurându-i că a notat toate propunerile lor vizavi de regulament, Dulca le-a spus orădenilor că merg prea departe, vorbind de aspecte ce nu fac subiectul dezbaterii. Drept urmare, le-a dat o scurtă ocazie celor prezenţi să spună pe scurt alte propuneri la regulament, apoi le-a urat o după-amiază plăcută.

S-a înşelat însă crezând că s-a terminat, căci mulţi dintre cei prezenţi s-au "năpustit" asupra funcţionarilor, reiterându-le în continuare doleanţele lor, chiar şi în timp ce coborau scările Primăriei...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
Bolojene...
....cred ca ajunge.Deja exagerezi!GATA!!!!!
Postat 28 Aprilie 2013, 20:53 de jhondoe72
taxa pe fumat , consum de alcool in public , imbracaminte si comportament indecent in public,
Primaria sa puna taxa pe fumat , consum de alcool in public , imbracaminte si comportament indecent in public, vreti banii munciti nu i cersiti, vreti liniste cautati o nu atatati ca noi gresim ca stam de vorba, singurul care face dreptate este judecatoria in rest demisaia daca nu aveti randament, nu cersiti , e interzis prin lege !! INCLUASIV salariatii primariei sa le platesca nu sa fumeze in timpul programului sau sa vina imbracate ca la streptease pe tocuri cu o aciuustica ca iti sparge timpanul , ratati politici paraziti !Romanul munceste ca sa l mulga altii ca sunt niste trantori sociali ?
Postat 14 Aprilie 2013, 08:28 de taxe
Nu o sa platim judecatori pentru asa ceva, e absurd !!
nu are nimeni dreptul sa ti incalce proprietatea fara mandat, oricum nu e bine gandita problema ii obliga pe proprietari sa nu declare nasterile iti dai seama cand face un opt pui de unde scoti 900 lei/an , trebuie demisi cei care dezbat aceste solutii, sa vina altii capabili si sa si ia banul muncit cinstit nu cersit cum o fac in prezent, HOTARATI va ori sunteti civilizati ori isi face fiecare dreptate dupa lege. Nu o sa platim judecatori pentru asa ceva, e absurd !! facem plangeri penale sute de plangeri pentru fapte de abuz, trafisc de influenta va terminam psihic cum o faceti voi cu noi.Fiecare cetatean din Oradea are dreptul sa faca plangere penala la JUDECATORIA ORADEA, nu le mai tolerati leneveala pe bani nostri.Nu vii cu soluti nu ti iei bani, nu prestezi la revedere !
Postat 13 Aprilie 2013, 19:58 de terminati
...
Angajatii Primariei nu cunosc Constitutia da ne obliga sa-i lasam sa intre la noi in case pt.recensamant,mai rau atata politia locala sa comita abuzuri la fel si cei de la DSVSA se cred mici dumnezei ,sa nu uite ca s-ar putea sa iesim la un moment dat in strada cand ne vom satura sa-i dam jos fiindca sunt incapabili sa inteleaga ca nu e democratic nimic din ce fac.Adica facem dezbateri de care apoi sa ne batem joc,realitatea este ca totul se face dupa vrerea lui Bolojan bolovan,pana cand.......In toate institutiile statului,adica bugetare conduce directorul numit de partid usl-ist care ne duce de rapa daca nu e bun manager,si din pacate nu sunt buni.....Daca credeti ca la adapost spre exemplu e o.k.va inselati,se omoara in multe feluri cainii ,totul e poleiala.De ce nu s-a vrut ciparea cainilor mai repede, de ce Oradea a ajuns oras de rangul 2.de ce parcarile sunt facute in locurile spatiilor verzi,de ce trebuie demolate case de pe strazi centrale,de ce atatea betoane,de ce atata mizerie pe strazi.oameni buni ce se intampla ,pe mana cui a ajuns acest oras ? Suntem invrajbiti, ne uram ,pentru ce?Pentru un om si suita lui. Bravo! Cand va avea Oradea un primar cu care toti sa ne mandrim?
Postat 13 Aprilie 2013, 18:14 de Jo Pandarian
Nu sunt doctor!
Nu sunt doctor,si da,am doi caini! Unul are sapte ani,iar celalalt are 1 an jumate,iar parintii au unul de 12 ani....si cel del de 12 ani a fost chipat anul trecut,si nu a patit absolut nimic! La adapost am vazut caini de rasa,mai exact shar pei,fox terrieri si vizsla german,chiar si un mops pe care l-a abandonat stapana,spunand ca mananca prea mult...sa fim seriosi,cat poate manca un mops?? si nu sunt ruda cu Caeesar....
Postat 13 Aprilie 2013, 10:12 de ENI
acutiti va securea si fara mila hotii ucisi
nu lasati pe nimeni pe proprietatea voastra fara mandat , in rest luati SECUREA ca vine si vremea ei sa i punem la punct pe hoti conform legii :))
Postat 13 Aprilie 2013, 09:13 de deratizare
dati va demisia daca nu sunteti capabili sa administrati un ORAS !!
Ce l am numit pe BOLOJAN sa imbogatesca SELINA si fostul PREFECT si in rest Oradeni mulsi ca fraierii ?DU te n naps[etul tau de sat , TARANULE ! BALIGA ce esti nici de caini nu esti in stare sa t ocupi, agiti spiritele ca sa nu fie preocupati de cat de bun esti in COMISIOANE :)).
Postat 13 Aprilie 2013, 09:09 de ce tot cersesti
dati va demisia daca nu sunteti capabili sa administrati un ORAS !!
Primaria nu da legii si mai naspa cand ai analfabetii in functie animalele sunt ocrotite prin lege ce rol mai au fundatiile daca ele nu exista SPALA BANII si intretin POLITICUL, de ce se deschid subiecte fara LOGICA ? ce vina au cainii cu sau fara stapani ca POLITUICUL FURA in mama voastra de zavre mizerabile dati va demisia daca nu sunteti capabili sa administrati un ORAS !! PRIMARE NU CERSI bani ca nu ne place CERSETORIA este INTERZISA prin LEGE !!
Postat 13 Aprilie 2013, 09:07 de ce tot cersesti
Juganiti-i!
Castrareaî cainilor fara stapan trebuie aplicata imediat.In acest fel ei nu se vor mai inmulti si nici nu vor fi la fel de agresivi, scazind considerabil nr celor muscati de ei.
Postat 13 Aprilie 2013, 07:58 de Veterinarul
Dictator
"Bolojan a devenit Hitler în Oradea!" - nu stiu daca se aplica - dupa mine nu prea... dar este (sau vrea sa fie) DICTATOR!!!
Postat 13 Aprilie 2013, 00:39 de O oarecare
@AB
Oare? Eu zic altceva: nu vine pentru ca nu-i pasa de parerea oamenilor, pe principiul: "spuneti voi ce vreti, eu tot ce vreau eu fac!"... :(
Postat 13 Aprilie 2013, 00:34 de O oarecare
caini
vad ca esti un om fara suflet bolojan! toata lumea este de accord cu sterilizarea cainilor ,dar nu cu forta si eu cred ca toata lumea este de accord sa nu mai fie caini pe strazi ,dar nu cu orice pret...si ma refer la uciderea lor! nu stiu dar primaria nu are ce sa face? numai problema cainiilor este important?! sau mai bine zis uciderea lor! pana atunci cand nu sa fie asfaltat sau renovat toata strazile din oradea ar fii mai bine sa taca din gura... si sa lasa in pace pe caini! pana in oradea este numa cateva sute de caini,si suntem pe primul loc pe tare ,nu cred ca ceea ce fac este necesar,sau daca asa tare vrea sa faca,ca bolojan nu poate sa doarme din cauza asta,sa desconteaza toate cheltuielile,ma refer la sterilizarea si la microciparea! Si sa nu uita nimeni ca toata lumea poate sa fie inlocuit! inclusiv si bolojan si partidul lui! Nu este obligat sa steie cat mai are mandat ,sau sa zic altfel!: cum am votat pe tine bolojanule asa repede o sa pici jos cu gasca ta!
Postat 12 Aprilie 2013, 19:56 de andrei70
Informativ
Apropos,stiti ca la adapost inafara de doctor si administratorul este un criminal dar cu manusi si este un executant fidel al lui Andrica,Crimele se tin lant sub obladuirea DSVSA si este o increngatura periculoasa care trebuie exterminata exact cum tai nodul gordian,adica zburati cei doi tartori Ardelean-Simonca,care nu fac decat rau implicit sunt o dezonoare a orasului,ce naiba ,ar trebui procuratura sa-i caute si sa-i ia la intrebari pentru faradelegile ce le comit cu bietii caini.Pilele cui sunt?Ne-am saturat de astfel de nenorociti care se dau mari pe socoteala animalelor care sunt torturate de acesti doi asa zisi iubitori de caini.Sunt doi foarte mari mincinosi si nu cred ca vor mai reusi sa stea la locurile caldute pe care le ocupa pt. ca se strange latul incet incet in jurul gaturilor lor,Hai procuratura,sesizeaza-te! Microciparea cainilor daca incepea in 2006 nu mai aveam probleme si adapostul ar fi fost mai gol iar cei doi nu erau pusi la omorat de caini,Asa sa le ajute Dumnezeu si sa le dea inapoi cum rezolva ei in adapost.De fapt sunt Bolovanieni!
Postat 12 Aprilie 2013, 19:14 de Jo Pandarian
bolovan las
Is caraghiosi sustinatorii bolovanului, in frunte cu "animal planet", care zice ca Bolojan nu-i ca Hitler, care cica n-ar fi ascultat oamenii, pe cand al nostru ii asculta. Pai cum naiba ii asculta daca el, dupa ce vine cu o asa enormitate, nici macar nu-i prezent la dezbatere!? Rezulta ca nu-i barbat, e un las si asta a fost intotdeauna, nu-i prima data cand fuge de sustinerea propriilor bazaconii.
Postat 12 Aprilie 2013, 18:37 de AB
da da...
Simplu sa se faca o taxa pt toata lumea nu doar pt stapanii de caini de rasa sau corcituri...Nu vad ce vina am eu ca sunt caini vagabonzi pe strazi...nu le-am dat eu drumul...cainele meu are stapan, famile care il iubeste si il ingrijeste zilnic!!!!!!!!!!! Acum dupa 10 ani de zile credeti ca o sa-l abandonez?! eu sau altii proprietari de catei de rasa?!...puneti o taxa pt tot orasul dragii mei din primarie...sau va temeti ca o sa va sara lumea in cap...?Si inca ceva...cine e responsabil daca o sa apara complicatii dupa cipare, acu 10 ani nu existau cipuri la noi...de ce ma obligati acuma cand e batranel si pot aprea complicatii?! nu am nimic impotriva ciparii dar trebuie sa se inteleaga ca sunt si catei de rasa necipati cu o anumita varsta...eu unul nu as vrea sa risc!!!daca era mai tinerel nu aveam nimic impotriva...asa ca dupa mine hotararea asta a fost facuta de cineva fara experienta si in mare graba...oare de ce chiar acum cand putem spune ca nu mai sunt nici pe sfert cati maidanezi erau pe strada acu 2 3 ani?!va raspund tot eu, primaria nu mai stie de unde sa ciupeasca bani...
Postat 12 Aprilie 2013, 13:48 de yuyu
da ce esti tu, doctor?!
Auzi, drag sau draguta ENI!!...sa te intreb ceva, ai caine?!daca da cat timp are?1 tu crezi ca nu stiu in ce consta proceduraea de cipare?!sau esti vreun medic de la adapost?!asta avand in vedere ca tu mai umblii pe la adapost dupa cate am citit...daca ai vazut caine de rasa pe strada fara stapan de unde sti tu dragutule sau draguto ca nu a fost pierdut?poti sa afirmi cu siguranta ca era abandonat?!vad ca cunosti comportamentul canin foarte bine, chiar si pe cel al stapanilor...hmmm stau si ma gandesc, nu cumva esti tu ruda cu Caeesar?!
Postat 12 Aprilie 2013, 13:44 de yuyu
idiot/a
Cati caini ai crescut tu boule? Un caine educat nu maninca mai mult decat are nevoie... Avind in vedere ca esti copil sarac ....ai tai caini maninca ca...t
Postat 12 Aprilie 2013, 10:26 de @alin
Dragilor
Draga yuyu,in primul rand eu am vazut caini de rasa abandonati pe strazi si la adapost,daca,chiar vrei sa stii...in al doilea rand de la microchipare nu pateste cainele tau absolut nimic,e ca un vaccin,numai ca se face cu un ac mai gros...Kbm,daca ai fi chiar asa destept cum te crezi,ai fi aflat ca cei de la Grivei nu accepta munca voluntara,sunt oameni carora le pasa de caini si doneaza mancare cand reusesc si in loc sa cumpere caini de rasa, adopta de la adaposturi! Claudiu,poate ca vecina ta e atat de singura,incat nu are cu cine sa vorbeasaca...cainele ei este un membru de familie pt ea,poate ii daruieste cainele mai multa iubire,decat copii ei proprii...din pacate sunt oameni de genul acesta...nu stiu de ce te deranjeaza pe tine,cu cine vorbeste ea...Animal planet se pare ca esti un om fara suflet,tu ai ucide tot ce misca in preajma ta,vai si amar...eu intalnesc zilnic caini vagabonzi si nici unul nu m-a muscat,nici macar nu au incercat.Cainii simt tot ceea ce simti tu...daca te simte nervos sau speriat,normal ca se apara si el...multi dintre voi sunteti educati prost,se vede ca nu ati avut caine in viata voasta...o zi buna!
Postat 12 Aprilie 2013, 10:19 de ENI
gunooooiiiul nu se simte , tortureaza psihic da hoatarai dupa coarne
du te si ia bani de la pocaiea ta muritoare de foame, nu cersi de la animale banii, habar ai cat plateste un proprietar sa intretina un caine, jiiiigodie penala nici muierea nu te mai vrea si iti descarci furia pe noi, cum iti permiti sa ne abuzezi si sa ne torturezi psihic cu ineptiile tale demne de un bolnav? De ce te platim sa ne chinuiesti tu un neica nimeni pe banii nostri ?
Postat 12 Aprilie 2013, 10:11 de marsssssss
Deja e prea mult
Nu e normal sa trebuiasca sa imi chinui cainele pentru o noua taxa. Asta e baza, ei vor mai multi BANI, mai multe TAXE, NU ii intereseaza pe ei ce se intampla cu, cainii nostri sau cu cei de pe strada. NU vreau sa imi sterilizez cainele de rasa de care am grija si il duc la veterniar, NU VREAU sa ii pun cip ca la o vaca, eu nu am sa imi las cainele de rasa pe strada, amendeaza oamenii care o fac nu cei care nu o fac.
Postat 12 Aprilie 2013, 10:08 de Fla
BOLOJAN da dovada de o nesimtire CRASA , animalele au rolul lor
de cate ori cretinul asta e superficial da dovada de multa lasitate , mamam ta de taran du -te n in viata ta mizerabil si lasa ne in pace, vrei bani MUNCESTE raie sociala nu lua de la animale ? Pe asata nu l pune nimeni la punct sa merga o femeie sa i fffuuuta doi pumni in gura sa simta educatia lipsa pe care ma -sa nu ia aplicat o cand trebuia, O FEMEIEA sa i traga doua de nu se vede !! Ce treaba ai tu cu cainii cu stapani ?
Postat 12 Aprilie 2013, 10:06 de rusineeeee
BOLOJAN da dovada de o nesimtire CRASA , animalele au rolul lor
D-zeu nu pedepseste, el daruieste dar" ANIMALELE " intotdeauna vor PEDEPSI cruzimea celor ce ii CHINUIESC, nu da mai mult decat poti SUPORTA :)))))) noi traim un conflict permanent intre BUNI si "rai " dar cei rai sunt cei care TORTUREAZA. Cand cineva te TORTUREAZA in numele unei autoritatii te trateaza ca pe un ANIMAL , ele sunt CONTRANSE in JUG :)) cum am dori sa fie , OM sau animal ?:)))) sa va fereasca D-zeu de PROSTI , nu glumesc!
Postat 12 Aprilie 2013, 10:04 de rusineeeee
Nu e chiar așa!
Problema iubitorilor de câini este o problemă psihică. Ei vor să domine (vezi Hitler): câinele mănâncă cât îi dai, îți linge mâna... Asta-i problema Doina Magheru: a dominat, comandat tot în UO, apoi în PRM (toți banii i-a luat ea, singură). Trebuie să-și exercite talentul de dictator!
Postat 12 Aprilie 2013, 08:46 de alin
nu echiar asa...
De ce problema cainilor vagabonzi este problema stapanilor cu caini de rasa?! De ce numai noi trebuie sa platim taxa?1Unde ati vazut voi caini de rasa abandonati pe strazi?cine raspunde de viata cainelui meu care are 10 ani si ar putea face complicatii de la cipare sau sterilizare?!Conditii pt plimbatul cainilor nu avem, voi astia care ati gandit tarcurile din oradea ati fost vreodata in occident annglia germania spania olanda sa vedeti parcuri in toata regula fara garduri unde poti lasa cateii liberi, au nevoie de miscare si de iarba nu de noroaie si garduri ,asta se intampla in orase mari ale europei... doar ca noi romanii suntem atat de inapoiati incat credem ca un caine e doar pt paza la casa...asai Claudiu?! doar acum cativa ani undeva in oras se plimbau caii plin bloc...atunci nu era problema ca acum cu cateii...cu stilul asta de politie stasi nu o sa-i castigati de partea voastra pe stapani, nu asa se procedeaza dragilor consilieri si primar!!!!problema cainilor maidanezi este problema tuturor oradeanilor sa va fie clar...o zi buna
Postat 12 Aprilie 2013, 07:49 de yuyu
hamham
Daca-i iubiti asa tare, mergeti la adapost si faceti munca voluntara. Luati-i acasa. Platiti-le mancarea. Asumati-va responsabilitatea pt ei! Platiti daunele celor care sunt muscati de caini vagabonzi. Bolojan nu a fost votat de caini ci de oameni care vor sa mearga linistiti pe strada.....fara sa sara cainii pe ei sau sa calce in kkt de doggy! Scandalul si tevatura facuta e disproportionat fata de importanta temei!
Postat 11 Aprilie 2013, 23:36 de kbm
aaaa
Hai ne adunam si noi toti care vrem un oras fara caini vagabonzi, sincer ma plictisesc astia nici 200 de cetateni. Majoritatea is nebuni cu acte. Am o vecina, cum vine acasa incepe sa aibe o conversatie cu patrupedul pe care il detine. Bah poate numa eu nu il aud cand ii raspunde si cainele chiar vobeste. Sa ma exprim mai clar. Vecina incepe sa ii povesteasca cainelui cum i-a fost ziua la servici. Nu ai ce face cu caine la bloc. Cainele se tine la sat pentru hoti sau in caz ca esti pradat de animale salbatice.
Postat 11 Aprilie 2013, 23:17 de Claudiu
catre animal planet si restu...
Draga ,,animal planet''! in oradea nu mai sunt asa multi ,,maidanezi'' ,de ce nu mergi in timisoara,un oras mult mai performant decat oradea,cati caini sunt! spun eu 8000 de caini pe strada numa,sau bucuresti unde este 50.000 sau si mai mult! La noi in oradea daca este max.500 de caine si asta este mult pt.voi?! Problema este in felul urmator: este bine sa ridice cainii de pe strada care sunt agresivi,dar sunt caini care tine langa bloc si nu a fost niciodata problema cu ei! O cunostinta mea a vrut sa revendice un caine de la ,,adapostul'' grivei dar nu mai a gasit!!! Si numa cateva zile a trecut,si nu cred ca au adoptat ca nu a fost ziua de adoptie! Atunci unde poate sa fie? Zic eu a omorat! Toata lumea zice din oras ca la grivei omara cainii cu brutalitate ,pe banda rulanta!!! Asta este oradea ,oras civilizat?! Rusine sa va fie bolojan! Dar si cei care sunt de accord cu asa ceva!
Postat 11 Aprilie 2013, 21:43 de gigi
te castreaza cainii in somn :)))
gata cu osul lui Bolojan cu, il prind cum il rup cainii care sunt sterilizati , mama ce blestem il asteapta !! gata cu osul ce mai ai in palarie ?
Postat 11 Aprilie 2013, 21:13 de gata cu osul ce mai
Oradea fara maidanezi
Exterminati toti cainii vagabonzi! Dar inainte, dati voie doamnei cu freza afro sa infieze cati doreste, dar daca ii elibereaza din nou pe strada sa faca puscarie si cainii sa fie exterminati! Nu se poate ca intr-un oras ca Oradea sa patruleze atatia caini vagabonzi!...........domnule gigi, nu cred ca stii cum a procedat hitler: el nu a intrebat pe nimeni, ci a actionat....Bolojan, macar va asculta parerile.
Postat 11 Aprilie 2013, 21:08 de animal planet
Oradea fara maidanezi
Domnule primar, va rog sa rezolvati cumva maidanezii care patruleaza liberi pe ulite si care sunt un PERICOL pentru fiecare cetatean! Faceti ce stiti cu ei, numai sa dispara! De asemenea, pentru porumbeii care traiesc in numar atat de mare in Oradea, va rog sa cautati o masura de a tine sub control strict inmultirea lor deoarece sunt un ADEVARAT pericol pentru ca transmit nenumarate boli grave!.............SUCCES!
Postat 11 Aprilie 2013, 21:05 de animal planet
Peron 2
Permiteti -mi va rog 2 idei : 1-Stapinii ciinilor sunt RASPUNZATORI pentru daunele (ranirile) provocate de ciinii lor ! 2- de ciinii Vagabonzi (azi se numesc "comunitari " ) NU de aia ne temem ca ne violeaza, ne temem ca ne musca !!! Deci castratul este un tango de pomana ! Trebuie EXTERMINATI ! (azi se zice EUTANASIATI dar acesta este un temen care se aplica la oameni ! Mai permiteti va rog si o concluzie : Sunt de acord cu masurile luate de primarie ! (chiar le-as vrea mai dure !) "IUBITORII " de ciini sa-i duca la ei in casa ! Este democratie ? Deci am si eu voie sa apar OAMENII ?
Postat 11 Aprilie 2013, 21:03 de iauq
bolojan mai rau ca hitler
Bolojan este mai rau ca Hitler! Este foarte bine daca ar oferii sterilizare gratuita dar nu obligatoriu! Microcipare este ok... dar nu dunt de accord sa intra politia in casa mea! Oare blestemele oameniilor nu prinde pe bolojan?! Sa fii blestemat,sa nu ai niciodata noroc,inca sa nu aiba nici copilul tau noroc care urmeaza sa nasca de la secretarea ta ,bolojan! Rusine sa va fie!!! Primar nenorocit ce esti! Sa treci inapoi de unde ai venit in Vadu Crisu!!!
Postat 11 Aprilie 2013, 20:52 de gigi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON