URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
21 Mai 2024, 15:30

Ciprian Blejan, candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor: Avem un judeţ de AUR, cu oameni de AUR (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenii pun suflet în tot ceea ce fac, sunt mereu gata să asculte și să găsească soluții pentru a-şi ajuta semenii. Pentru ei, valorile tradiționale, cum e familia, credinţa, dar și solidaritatea comunitară sunt piloni fundamentali care îi ghidează în viața de zi cu zi. Cred cu tărie că potențialul județului Bihor este imens și că, împreună, putem transforma această regiune într-un exemplu de urmat pentru întreaga țară.

Pilonii judeţului: bihorenii

În ultimele zile, am parcurs 2000 de kilometri, am fost în satele, comunele şi oraşele din Bihor, pentru a afla problemele cu care se confruntă locuitorii noștri. Am fost profund impresionat de dăruirea și munca unor oameni care, fără a cere nimic în schimb, fac tot posibilul pentru a îmbunătăți viețile celor din jur. Am întâlnit fermieri care își muncesc câmpurile cu o perseverență remarcabilă, oameni care îngrijesc orfani și oferă speranță copiilor fără familie și am întâlnit antreprenori locali care creează locuri de muncă și contribuie la economia județului.

Ca inginer, am experienţă de decenii în domeniul construcțiilor edilitare, ca antreprenor, am realizat și implementat cu succes sute de proiecte, inclusiv în toate zonele ţării. Am o viziune clară pentru viitorul județului nostru și sunt determinat să implementez proiecte concrete și eficiente care vor îmbunătăți calitatea vieții tuturor cetățenilor.

Top 5 priorităţi AUR

Unul dintre obiectivele mele principale, dacă voi fi ales, este să îmbunătățim infrastructura județeană. Drumurile trebuie să fie sigure și bine întreținute în toate localităţile din Bihor, astfel încât să facilităm atât transportul local, cât și dezvoltarea economică.

Educația este o altă prioritate. Îmi propun să înfiinţăm o grădiniţă în fiecare comună şi să modernizăm actualele instituții de învățământ, pentru a oferi copiilor noștri cele mai bune condiții de studiu. Profesorii bihoreni merită respectul și sprijinul nostru, iar elevii au dreptul la o educație de calitate.

În domeniul sănătății, este esențial să asigurăm servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii județului. Voi milita pentru înfiinţarea unor centre de permanenţă în toate comunele, unde să atragem personal medical calificat. Fiecare bihorean trebuie să aibă acces la îngrijire medicală adecvată, fără a fi nevoit să călătorească distanțe mari.

De asemenea, vreau să încurajez inițiativele antreprenoriale locale. Bihorenii sunt oameni harnici și ingenioși și sunt convins că, prin sprijin adecvat, pot dezvolta afaceri de succes care să contribuie la prosperitatea județului. Vom crea programe de finanțare și formare pentru antreprenori, facilitând accesul la resurse și informații necesare pentru demararea și creșterea afacerilor.

Nu în ultimul rând, turismul trebuie să devină un motor de dezvoltare economică pentru Bihor. Avem peisaje naturale deosebite, tradiții culturale bogate și o ospitalitate renumită. Voi lucra pentru promovarea județului nostru ca destinație turistică de top, atrăgând vizitatori din întreaga țară și din străinătate.

Împreună vom transforma BIHORUL

În concluzie, avem un județ de AUR cu oameni de AUR, iar împreună putem transforma Bihorul într-un model de succes. Îmi doresc ca fiecare bihorean să se simtă mândru de locul în care trăiește și să aibă încredere că viitorul poate fi mai bun. Împreună, prin muncă și dedicare, vom atinge acest obiectiv.

Sunt convins că pot contribui semnificativ la dezvoltarea județului Bihor. Vă invit să vă alăturați echipei mele și să construim împreună un Bihor mai prosper, mai modern și mai unit!

Ciprian Blejan, candidat AUR la preşedinţia CJ Bihor

Bihorul RENAȘTE!

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, cod mandatar financiar 21240330

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON