URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2022, 19:40

Înotătorul David Popovici a devenit campion mondial la 17 ani! „România e mândră de tine”

Înotătorul David Popovici a devenit campion mondial la 17 ani! „România e mândră de tine” (Sursa foto: Facebook - David Popovici)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivul român David Popovici, în vârstă de numai 17 ani, a câştigat luni seara medalia de aur la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta, în proba de 200 metri liber.

Înotătorul român a devenit campionul lumii după ce a încheiat cursa cu timpul 1.43:21. El a stabilit, astfel, pentru a doua zi consecutiv, un nou record mondial pentru juniori. Înotătorul a impresionat încă din semifinalele competiţiei, unde a doborât recordul mondial la juniori tot la proba de 200 metri liber, cu timpul 1:44.40.

Potrivit Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, David Popovici este primul sportiv român care reuşeşte performanţa de a obţine aurul la Mondiale, la competiţiile masculine de seniori.

"David Popovici e campion mondial! Primul înotător din România care reuşeste această performanţă la masculin. David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea două lungimi de bazin dar finalul a fost unul spectaculos. Cu 1:4321 David a stabilit un nou record mondial de juniori. Viteza nativă şi stilul remarcabil de înot l-au transformat în noua stea a înotului mondial, la 17 ani!  În tribune au fost părinţii săi, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec şi mulţi români care au trăit acest moment istoric. David Popovici, felicitări! România e mândră de tine!", au transmis reprezentanţii Comitetului.

David Popovici este debutant la Campionatele Mondiale de seniori. "Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac şi voi fi gata pentru proba de 100 de metri", a fost prima reacţie a lui David Popovici, potrivit Gsp.ro, după aurul cucerit la Budapesta.

Pentru înotătorul legitimat la Dinamo este prima competiţie importantă din această vară, el urmând să participe şi la Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), la Campionatele Europene de la Roma (11-17 august) şi la Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

 

???????? David Popovici is the new World Champion!!! #FINABudapest2022 200m Freestyle FINAL. He is the first male swimmer representing Romania to win a gold medal at the FINA World Championships

Posted by FINA on Monday, June 20, 2022

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
infrastructura
care? centrul civic? care va fii gata in 2030 dupa cum se lucreaza si acolo... ai dreptate,sanatatea omului nu este prioritar pt marele conducator ca nici spitalul de care pomenesti s-a ales praful
Postat 22 Iunie 2022, 16:12 de tepes
Tepes
Prioritățile pt Orădeni e infrastructura, nu bazinul olimpic, din 200.000 de Oradeni probabil 2000 sunt interesați de bazin
Postat 21 Iunie 2022, 22:37 de Sandu2100
Ma lasi
Cand? In 20 de ani? Nu sunt in stare de 2 ani jumate sa termina bazinul olimpic. Proiecte...unde e spitalul ?
Postat 21 Iunie 2022, 21:40 de tepes
Tepes
No amu poate o sa avem echipe de valoare, cu siguranță Bolojan și Birta or sa facă infrastructura pt sport, se și construiește dar mai trebuie mult
Postat 21 Iunie 2022, 19:49 de Sandu2100
Concluzia..
Au fost si sper ca o sa mai avem campioni. Ma bucur ca am reusit sa te enervezi
Postat 21 Iunie 2022, 18:21 de tepes
Tepes
A fost campioni odată și gata:::::)))
Postat 21 Iunie 2022, 16:16 de Sandu2100
imi pare rau de tine
se vede ca nu esti oradean getbeget... NAC echipa de fotbal care au fost campioni,FC.Bihor in 89 loc.4, Echipa de polo Crisul Oradea multiplii campioni,ecipele de judo,echipele de arte martiale,clubul sportiv de box crisul(cetate). În anul 1926, la Oradea funcționa Federația Societăților Române de Tenis de Masă, for premergător federației naționale de specialitate (care va lua ființă la 1 octombrie 1931 și se va numi Federația Română de Ping-Pong, cu sediul la Oradea). etc
Postat 21 Iunie 2022, 15:43 de tepes
Tepes
Oradea nu a fost niciodată bună la sport, cu toate ca a dat sportivi
Postat 21 Iunie 2022, 14:54 de Sandu2100
Cu ce te poti lauda?
Orasul Oradea e a oradenilor,nici decum nu este al tau sau al lui bolojan. In Oradea sportul a fost pus pe butuci sistematic...fotbal nu,polo nu,inot nu,hadbal nu etc.baschetul care mai misca ceva,dar cine stie pina cand. Si acuma astept sa ma contrazici...recunosc ca s-a facut unele lucruri,dar suntem la ani de lumina de Sibiu,Brasov sa nu vorbim de Cluj . Ahh si sa nu uit spitalul de pe str,vladeasa pe cand??
Postat 21 Iunie 2022, 12:17 de tepes
Tepes
Pai eu asta zic, dacă nu te regăsești la Oradea, încearcă la Vaslui, acolo nu se întâmplă nimic , nu poți fi deranjat.
Postat 21 Iunie 2022, 09:49 de Sandu2100
Lucrarile fara numar si fara termen de executie!
sandule vad ca esti iarasi de servici la lins de ciolan antrenamentele pentru copii mei incep dupa ora 21.00 (polo) a 2-a zii dimineata la scoala,daca tu crezi ca asta e normal te inseli si odata t-am mai prupus ,ar fii bine sa te apuci si tu de miscare
Postat 21 Iunie 2022, 07:14 de tepes
Tepes
Încearcă sa te relaxezi la Vaslui, Oradea nu e de tine , nici măcar nu a fost. În rest e bine.
Postat 21 Iunie 2022, 01:17 de Sandu2100
Ii multumim pt conducatori acestui judet
Dar pentru inotatorii din Oradea ramane doar uscatul Daca are minte pleaca din aceasta colonie( Felicitari si mult succes)
Postat 20 Iunie 2022, 22:34 de tepes
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON