URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2024, 14:36

În Oradea ar putea funcționa o primă stație rapidă de încărcare a mașinilor electrice, instalată de Tesla

În Oradea ar putea funcționa o primă stație rapidă de încărcare a mașinilor electrice, instalată de Tesla Sursa foto: Tesla / Facebook
În Oradea ar putea funcționa o primă stație rapidă de încărcare a mașinilor electrice, instalată de Tesla Sursa foto: Tesla / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tesla ar putea deschide prima staţie de încărcare rapidă a maşinilor electrice din Oradea, în urma unui vot online lansat de compania americană.

Este vorba despre aşa-numitele staţii de încărcare Tesla Supercharger, unde se vor putea încărca toate maşinile electrice, nu doar cele ale companiei lui Elon Musk.

Gigantul din industria auto organizează trimestrial o competiție online, iar cei care au cont pe site pot vota unde să fie instalată următoarea staţie de încărcare Supercharger.

Oradea a strâns până în prezent 7.887 de voturi şi se află pe a cincea poziţie la nivel mondial (vezi foto).Tesla

Pe prima poziţie se află oraşul Keszthely din Ungaria, urmat de Skopje, capitala Macedoniei de Nord, Balatonfüred şi Kaposvár, tot din Ungaria.

De asemenea, printre cele 267 de oraşe din toată lumea înscrise în cursa pentru Superchargerele Tesla se află şi alte oraşe din România, cum ar fi Alba Iulia, Târgu Mureş sau Suceava.

Până în prezent, în România, Tesla a instalat staţii de încărcare rapidă a maşinilor electrice în şapte oraşe: Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Piteşti, Sibiu şi Timişoara. Tot în urma votului, până în 2025, ar urma să existe o astfel de staţie şi în Braşov.

Conform site-ului oficial, Tesla deţine şi operează peste 50.000 de staţii Supercharger, adică "cea mai mare reţea de încărcare rapidă din lume. Situate pe rute importante, în apropierea zonelor de servicii convenabile", iar în 15 minute de încărcare, o maşină poate atinge o autonomie de până la 275 de kilometri.

De asemenea, notează site-uri de specialitate auto, reţeaua Tesla Supercharger a devenit la sfârşitul anului trecut deschisă şi pentru utilizatorii altor maşini electrice din România, în afară de Tesla. Preţul pentru 1 kWh este de 3,05 lei fără abonament sau de 2,25 lei pentru cei care plătesc un abonament de membru în valoare de 65 de lei pe lună.

Este de menţionat că propunerile pentru instalarea staţiilor Tesla pot fi făcute pe site-ul companiei de către cei interesaţi în a avea Supercharger, de la dezvoltatori imobiliari până la municipalitate, în locuri intens circulate din oraşe, cum ar fi benzinării, mall-uri sau restaurante.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
vasi/adi13 și alte conturi de PROPAGANDĂ
Alea nu sunt argumente, ca noi când aveam ei nici nu visau ::::)))))) thank you Bolojan
Postat 26 Ianuarie 2024, 16:17 de Sandu2100
sandu mincinosu, Pinochio
Bai sandu si propaganda APTOR, voi numai Vaslui, Alexandria aveti ca termen de comparatie cu Oradea. Galatiul nu are nevoie de centura, exact cum nu are nevoie Debrecenul pt ca drumul national nu trece prin oras. Voi tot cu oraase de to kktul comparati Oradea, si da si noi suntem la nivelul lor. De ce nu comparati oasele la nivel de salari, de cheltuieli, nivel de trai, bunastare. Tu numai poduri si pasaje visezi, cred ca acolo dormi sub pod. Oradea e in urma Clujul ca mentalitate si dinamica cu vreo 30 de ani...
Postat 26 Ianuarie 2024, 15:09 de vasi13
sandu mincinosu, Pinochio
... Mai jos ti-am scris argumentele cu alte orase. Tu Ciucle nu ai niciodata argumente, mai jos ai 2 comentarii cu argumente, tu esti ala fara argument....
Postat 26 Ianuarie 2024, 15:03 de vasi13
RE: sandu mincinosu, Pinochio
Controlează-ți limbajul!
Postat 26 Ianuarie 2024, 23:46 de Moderator
vasi/adi13 și alte conturi de PROPAGANDĂ
Când nu ai argumente disperi ::::)))))
Postat 26 Ianuarie 2024, 12:21 de Sandu2100
Dl Lelea
Autonomia e in kilometri. Punct. Nu in kilometri pe ora! Aia e viteza!
Postat 26 Ianuarie 2024, 12:14 de Kid
RE: Dl Lelea
corect!
Postat 26 Ianuarie 2024, 23:47 de Moderator
vasi/adi13 aka sanduivanov
Astea sunt stați Tesla dacă știi diferență??
Postat 26 Ianuarie 2024, 10:49 de Sandu2100
vasi/adi13
Vaslui, nu are , Alexandria nu are, Baia Mare nu are , Galati nu are, Zalău nu are, etc. Amu au și aia de care ai menționat, dar când aveam noi ei erau pe nicăieri, problema lor e ca au atât și nu se mai face altceva, dar după cum vezi Oradea e tot în dezvoltare pt ca se mai fac așa zise centuri, acum se face si aia care sa fie ca un inel de la Holograf. Cluj are de toate dar centură și pasaje nu are ::::))) Cluj e shaorma cu de toate ::::))))
Postat 26 Ianuarie 2024, 10:48 de Sandu2100
La câte mașini Tesla sunt în Oradea ...
... ar trebui stații la fiecare colț de stradă. Mai ales iarna ... ha, ha.
Postat 26 Ianuarie 2024, 10:19 de KP
Sandu mincinosu
Care sunt alea? Mult poti sa minti, aproape toate orasele au centuri, poduri , parcari. Tu si gasca PNL doar cu Teleorman si Vaslui va comparati, asta e nivelul vostru. Si Satu Mare de ex are centura, poduri. Timisoara, Sibiu, Brasov, Cluj(nu are centura) dar are de toate , Craiova are, Constanta are, Iadi, Bacau si orase msi mivi au. Ca nu au toste parcari etajste tot are unde parca lumea. In alte orase e gratis parcarea. Crezi ca pe toata lumea pasioneaza prostiile astea?
Postat 26 Ianuarie 2024, 07:21 de vasi13
Alte orașe
Nu au parcări, pasaje, centuri etc
Postat 25 Ianuarie 2024, 18:58 de Sandu2100
Cel mai oras din lume
In alte orase exista de 8 ani asa ceva.
Postat 25 Ianuarie 2024, 18:07 de vasi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON