URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2024, 11:22

Florin Salam, reţinut din nou de poliţie. Ar fi luat peste 18.000 de euro pentru trei evenimente la care nu s-a mai dus

Florin Salam, reţinut din nou de poliţie. Ar fi luat peste 18.000 de euro pentru trei evenimente la care nu s-a mai dus Inquam Photos / George Călin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cântăreţul de manele Florin Salam a fost reţinut pentru 24 de ore de polițiști, el fiind anchetat într-un dosar de înşelăciune, după ce ar fi luat peste 18.000 de euro în avans de la trei persoane pentru a cânta la evenimente la care în final nu s-a mai dus.

Potrivit Hotnews.ro, poliţiştii bucureşteni au făcut miercuri percheziţii la locuinţa manelistului. "Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 2 Poliţie pun în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune, prejudiciul fiind de aproximativ 18.000 de euro", a anunţat Poliţia Capitalei, conform site-ului de ştiri.

Până acum, din cercetări s-a stabilit că Salam ar fi săvârşit faptele în complicitate cu alţi doi bărbaţi.

În acest dosar, Florin Salam ar fi fost reclamat de trei persoane din Ploieşti, Dolj şi Argeş.

Poliţia Capitalei a mai anunţat şi că în cazul celor trei plângeri, persoanele în cauză au sesizat că "ar fi plătit anumite sume unui bărbat, pentru prestarea unor servicii muzicale, însă acesta nu şi-ar fi onorat înţelegerile şi nici n-ar fi restituit banii primiţi".

Plângerile au fost depuse în zilele de 12 aprilie 2023, 16 ianuarie 2024 şi 21 februarie 2024.

Prima dintre ele arată că "în cursul zilei de 21 iulie 2020, în timp ce se afla în incinta unui restaurant din Sectorul 1, în urma unei înţelegeri verbale cu o persoană, aceasta i-ar fi plătit bărbatului, cu titlu de avans, 3.000 de euro pentru prestarea unui program muzical, în vara anului 2021, la o petrecere. Ulterior, bănuitul nu şi-a respectat promisiunea şi nu i-ar fi returnat persoanei vătămate suma încasată", scrie Hotnews.ro.

Cea de-a doua acuzaţie face referire la o întâmplare care a avut loc în 28 ianuarie 2023. Atunci "o altă persoană ar fi mers la locuinţa bărbatului, iar în urma unei înţelegeri verbale, i-ar fi plătit acestuia, cu titlu de avans, 10.000 de euro pentru a presta servicii muzicale în data de 13 august 2023, însă în seara respectivă, bărbatul nu s-ar fi prezentat şi nici nu a returnat banii persoanei vătămate", este acuzaţia.

Cea din urmă face referire la un caz similar care s-ar fi petrecut în 14 mai 2023, când "una dintre persoanele vătămate ar fi mers la locuinţa bănuitului, iar în urma unei înţelegeri verbale, i-ar fi plătit acestuia cu titlu de avans 25.500 de lei, pentru a presta servicii muzicale, în data de 29 septembrie 2023, însă bărbatul nu s-ar fi prezentat şi, ulterior, nici nu ar fi restituit banii primiţi".

În urmă cu doar o lună, manelistul s-a confruntat cu probleme similare, după ce un bărbat din Târgovişte a reclamat că Florin Salam l-a lăsat baltă în ziua nunţii, deşi fusese plătit cu 5.500 de euro pentru a cânta.

Atunci el a fost audiat de poliţişti, iar ulterior el a reacţionat printr-un video live pe TikTok, susţinând că de acum va lucra precum "profesioniştii", cu contract, ca să nu mai existe "zvonuri".

Cântăreţul este implicat şi într-un al treilea dosar, deschis de Poliţia Bucureşti la începutul anului, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, după ce o tânără în vârstă de 23 de ani l-a acuzat că a lovit-o cu un telefon în cap şi în piept în prima zi a anului 2024 într-o cameră de hotel.

Ulterior, Florin Salam a susţinut că nu o cunoaşte pe femeie şi că totul ar fi o făcătură pentru a i se cere bani.  

Surse citate de site-ul ObservatorNews.ro au transmis, însă, la acea vreme, că interpretul a plătit în 1 ianuarie o cameră la un hotel din Bucureşti, unde ar fi chemat-o pe tânăra de 23 de ani, care, se pare că, era escortă. El ar fi prins-o pe femeie că îi umbla în portofel, moment în care s-a năpustit asupra ei şi a lovit-o de mai multe ori cu telefonul. Victima a obţinut apoi un certificat medico-legal în urma agresiunii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON