URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iunie 2018, 16:58

Florin Ardelean lansează, miercuri, al treilea volum al romanului "Folie à trois"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scriitorul orădean Florin Ardelean va lansa, miercuri, de la ora 18, la Librăria Humanitas volumul al treilea al romanului "Folie à trois". Autorul spune că ultimul volum din triologie "este despre regăsire, despre cum îţi poţi lăsa în urmă obsesia ratării şi despre micile surprize ale destinului".

"Un bărbat urmărit de eşecul, de risipa şi de zădărnicia existenţei îşi găseşte refugiul în aventuri sentimentale şi-n excese. Doar că se îndrăgosteşte, iar din acel moment frivolitatea unei vieţi fără miză devine suferinţă şi neîncetată peregrinare. Ca tată clandestin (Vlad Codreanu), începe o cursă dramatică de recuperare. Timp de 14 ani, Ivona a fost o fiinţă fictivă, dar şi una reală, cu o mamă bântuită de coşmaruri şi vinovăţii (Amalia) şi un tată fake", spune autorul despre carte.

Ultimul volum al romanului "este punctul în care ceva se sfârşeşte, chiar dacă nimic din ceea ce începe nu se termină cu adevărat vreodată". "Vlad, Ivona şi Amalia, dacă n-ar fi fost personaje de roman, cu siguranţă că ar fi meritat o viaţă reală. Sau poate că o şi au", mai scrie autorul.

Cartea va fi prezentată de Ioan Moldovan, directorul Revistei Familia. Primul volum al trilogiei a fost lansat în 2012, iar cel de-al doilea în 2015. La fel ca primele două volume, şi cel de-al treilea a apărut la Editura Eikon din Bucureşti.

Florin Ardelean a mai publicat: Istoria presei şi foiletonistică - Dogmă şi opinie, Editura Universităţii din Oradea (2007); Jurnalism şi tranziţie, Editura Universităţii din Oradea (2007); Insectar I şi II, Editura Arca, Oradea (2008); literatură: Schiţe erotice, Biblioteca Revistei Familia, Oradea (2007); Povestiri de duminica, Editura Arca, Oradea (2010); Folie à trois, Editura Trei, Bucureşti, 2012; Folie à troi II - Ivona, Editura Trei, Bucureşti, 2015; eseu: Seducţia. Voluptate, cruzime şi amăgire, Humanitas, Bucureşti, 2017 (ebook), Editura Eikon, Bucureşti, 2017.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
UTC-istii de ieri/ Scriitorii de astazi/Sunt al patriei fier/ Au jurat pe ... n-am gasit râmă !
@TanarSiNelinistit: Ce plm sa fac.? Nu suntem toti destepti ca dom' profesor dă istorie utecisto-comunist! Sa ma sinucid? Iaca NU!
Postat 26 Iunie 2018, 17:10 de cainerau
cainerau = caineprost
cainerau = caineprost
Postat 26 Iunie 2018, 14:31 de TanarSiNelinistit
Comunistii de bine...
"Dacă este vorba de o carte de eseuri, cum a fost anul trecut Seducția, nu există un anume moment al nașterii. Practic, o viață întreagă zăbovești pe gânduri. Vine și momentul în care ideile prind conturul unui discurs teoretic original, profund și expresiv. Cartea este momentul final. Dacă vorbim de literatură, atunci lucrurile se schimbă. Cartea se naște atunci când personajele devin apte pentru a trăi în vraja imaginației."! Fostul comunist dixit....
Postat 26 Iunie 2018, 09:01 de cainerau
OK
Multumesc pentru aprecieri
Postat 25 Iunie 2018, 22:50 de cainerau
?
Fostul UTC-ist o da iar pe s...în grup? Mama, ce concursuri utecisto/comuniste organiza/juriza dom' profesor de istorie! El cică s-a schimbat, eu sunt in continuare același! Cine are caracter mai puternic?
Postat 25 Iunie 2018, 17:29 de cainerau
caracter zero
Până una alta, el e un om care-şi asumă propria identitate, tu eşti un pixel care vorbeşte despre sine la superlativ, fără măcar să fie în stare să se semneze. Caracter zero!
Postat 25 Iunie 2018, 22:01 de Florin Ciucas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON