URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2023, 18:31

Fața orașului: Parcul 1 Decembrie din Oradea a devenit un loc de ocolit! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcul 1 Decembrie a devenit un loc de ocolit. Din cauza lucrărilor de înlocuire a conductelor de termoficare, parcul e brăzdat cu şanţuri adânci.

Majoritatea aleilor nu sunt practicabile, iar, pe unde mai pot trece, orădenii trebuie să fie atenți la picioare.

Deocamdată, au rămas în picioare copacii şi indicatoarele rutiere, dar cel puțin cele din urmă vor dispărea.

În primăvară, Parcul 1 Decembrie va intra într-un nou șantier, Primăria având în plan reamenajarea întregii zone verzi. Parcarea de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor va dispărea, iar odată cu ea și indicatoarele pentru șoferi.

Parcul va avea zone de loisir, de relaxare activă, loc de joacă și un amfiteatru verde, dar și o zonă de „splash pad”, unde vara doritorii se vor răcori cu jocuri de apă ce ies din caldarâm. 

Primăria a promis că reamenajarea parcului va presupune și plantări, urmând să fie sădiți 183 de arbori din mai multe specii, precum astan roșu, stejar și magnolii, și 300 de arbuști ornamentali.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
…”bine ca se face”, dar eu am niste dileme…
1. daca se pun tevi/conducte noi, de ce nu s-au pus sub alei, avand in vedere ca se refac, in purul stil-porfir? 2. chiar nu se poate face o lucrare cu minimul respect pentru mediu, macar nu puneti mormanele de nisip/pamant pe spatiul verde, il sufoca? 3. nu se pot ajuta arborii aia batrani, decrepiti, sprijinindu-le coronamentul prin curele de panza/piele, sau ii paste toaletare prin trunchiere? As avea mai multe, retorice, nu ai cui…
Postat 09 Mai 2023, 08:52 de User anonimizat
Nu doar parcul ci orasul e de ocolit
Capitala art nouveau, cel mai frumos oras din sud estul europei de vizitat in cizme si cu masini de teren 4x4. Da stiu asta e progresul si nu toti il intelegem
Postat 08 Mai 2023, 22:05 de Traian
Si pana acuma a fost tot zona o zona de ocolit...
Fix din cauza santierului din parc am zis ca nu e momentul potrivit sa se inchide si podul pietonal. In zona una singura trotuar sa zicem ca e mai practicabil, in dreptul casei de cultura care duce la trecerea de langa Ieftinel. Si pe aceea deja se lucreaza si cand te duci si pe acolo esti claxonat din spate sa mergi tu in noroi/pamant ca soferul/soferita n-are chef sa mearga cu o roata pe noroi/pamant, du-te tu pe jos si data atragi atentia ca acolo e trotuar ei sunt revoltati... sincer, in opinia mea deja acuma s-ar putea inchide parcarea de acolo, nu se intampla nimic daca se parcheaza langa palatul Ulmann si merge pe jos cam 200m.
Postat 08 Mai 2023, 19:22 de cititor_
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON